ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Κουβέλης κάνει πίσω



Παραμονή στο ευρώ, σταδιακή απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του Μνημονίου και συμμετοχή των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, είναι οι προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμμετοχή του κόμματός του στην οικουμενική κυβέρνηση.
Μιλώντας στην.......
τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον όρο ότι θα έμπαιναν σε αυτή και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Οπως εξήγησε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Οικουμενική κυβέρνηση, γιατί μόνο έτσι θα αποτυπωνόταν πιστά στο κυβερνητικό σχήμα η απόφαση που πήρε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Κάθετα αντίθετος, πάντως, εμφανίστηκε στο ενδεχόμενο, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποτελούνταν μόνο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Κουβέλης, 80 ακίνητα και ΚΙΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ...

Κουβέλης, 80 ακίνητα και ΚΙΣ. Τό ΚΙΣ γιά τούς νεώτερους, είναι τό ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Μέ λίγα λόγια είναι τά πραγματικά Αφεντικά τής χώρας - μας? - Εάν δέν


 δίδουν αυτοί τό ΟΚ, δέν κινείται στήν πατρίδα μας....απολύτως τίποτε. Προσπαθούν νά 


περνάνε απαρατήρητοι αλλά κάπου - κάπου, , τούς ξεφεύγει ο έλεγχος και 


ψιλοπροδίδονται...


 .....

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ... Γιατί πήγε στην Τουρκία η Κριστίν Λαγκάρντ;


Μετά τις εκλογές και την αδυναμία σχηματισμού δοσιλογικής κυβέρνησης η επικεφαλής του τοκογλυφικού ΔΝΤ έσπευσε να επισκευτεί τους πολυαγαπημένους μας γείτονες.

Γιατί άραγε;
Μήπως στην προκειμένη φάση η τουρκία θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τοκογλυφικό αυτό οργανισμό;
Λέτε με την,,,,

επιρροή που έχει η τουρκία στην Πατρίδα μας (λόγω αγάπης φυσικά) να μπορέσει να μας συνετίσει και όλα εμείς τα απολωλότα πρόβατα να γυρίσουμε στα κομματικά μνημονιακά μαντριά μας;
Λέτε να έχουμε απλά φαντασία;
Θα δούμε...
Γ.Θ

Δηλώσεις Κουβέλη και Βενιζέλου 10-5-2012






Γι’ αυτά πολεμήσαμε - Γράφει ο Νίκος Αλιάγας

Θυμηθείτε τι είπε κάποτε ο Μακρυγιάννης απευθυνόμενος σε κάτι στρατιώτες που γύρευαν να πουλήσουν σε «Ευρωπαίους» δύο αρχαία αγάλματα: «Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουν, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε!»

Όταν οι Αμερικανοί πεζοναύτες εισέβαλαν στο Ιράκ, τον Απρίλιο του 2003, για να «ελευθερώσουν» τον πληθυσμό από τον ζυγό του Σαντάμ Χουσεΐν, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης υπέστη άνευ προηγουμένου

Ο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, O MEΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!!!,

Σήμερα, ενώ αγωνιζόμαστε να πείσουμε





Η πανέμορφη Κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών στον Όλυμπο...!  Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :Κων/νος Γιάντσιος τ. Αντιδήμαρχος τ. δήμου ανατολικού Ολύμπου  … 

ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ο Μάνος Κατράκης "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ"

Η δίκη του Κολοκοτρώνη.part 7 of 16

Η ΑΡΕΤΗ





 Η ελληνική λέξη αρετή παράγεται από τη ρίζα αρ -απ' την οποία και οι λέξεις: άρι - (πρεπόντως, καλώς), αρείων (= ανδρειότερος, ευγενέστερος), άρι-στος, αρέσκω, αραρίσκω (αρμόζω, συνδέω), αρέγει (ωφελεί, προσήκει) και ρήμα αρετάω απ' τον Όμηρο (Θ, 329, Ζ, 114) = ευδοκιμώ, ακμάζω. 
Κατά την ετυμολογία λοιπόν: Αρετή σημαίνει ικανότητα να αρμόζει, να ωφελεί, να συνδέει, να προσήκει, να αρέσει, να είναι κάτι κατάλληλο, ανώτερο, ηθικότερο, άριστο.
Η ικανότητα, η καταλληλότητα, η υπεροχή αυτή, η εκφραζόμενη με την αρετή, αποδίδονταν στην αρχή στο σώμα και μάλιστα του άντρα. Απ' αυτό, απ' την ίδια ρίζα παραγωγή της λέξης άρρην, άρρενος και η λατινική virtus = και απ' το vir = ανήρ.

Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα προς την ευρωπαϊκή ηγεσία



thumb
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα προς τους προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:
Στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
Στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι
Στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μαρτιν Σουλτς
Κουνοποίηση: Πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

Το ζεϊμπέκικο για τον Μητροπάνο στο Καραϊσκάκη



Τον αξέχαστο έλληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μητροπάνο τίμησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της χθεσινής φιέστας. 

Η γνωστή επιτυχία «Ρόζα» ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου και χορευτές χόρεψαν το βαρύ ζεϊμπέκικο προς τιμήν του τραγουδιστή. Τη χορογραφία είχε επιμεληθεί ο Φώτης Μεταξόπουλος.




newsbeast.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ







  Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 και ώρα 12:15μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 THE WALL STREET JOURNAL: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος!


Τερμα  πια τα ψεμματα
Όταν ο κοσμος δεν εχει να πληρωση το νοικι του η το δανειο του σπιτιου του,
Όταν τον εχουν διωξει απο την δουλεια του και δεν μπορει να βρει άλλη,και του στελνεις και τα χαρατσια το ένα μετα το άλλο,(λες και αυτος φταιει για αυτά που κλεψαν οι προδοτες πολιτικοι),
τοτε τι σοι πολιτικη είναι αυτή?
Δεν είναι λιτοτητα, εξοντωση των λαων είναι.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  οι μοναδικοι υπευθυνοι για την καταστροφη της χωρας
Δεν θελουμε καμμια  συγκυβερνηση  με αυτους τους αλητες,
Οσα κομματα δεν θελουν το μνημονιο είναι μαζι μας
Και ας σημαινει αυτό εξω από το ευρω,θα μας χαρισουν και το χρεος ετσι.

Ακομη και τωρα λενε ψεμματα,προσπαθουν να σωσουν τους ληστες τραπεζιτες και τα αφεντικα τους

Δήλωση της Μαρίας Τσιμήτρη για το αποτέλεσμα των εκλογών



Το μήνυμα των εκλογών είναι ηχηρό και καθαρό και έχει συγκεκριμένους αποδέκτες. Το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε την πικρία και το θυμό των πολιτών, οι όποιοι ανέμεναν από αυτό μια άλλη πολιτική.

Προσωπικά δεν έμεινα έκπληκτη από το αποτέλεσμα. Το έβλεπα στα πρόσωπα των συμπολιτών, κατά την επαφή που είχα μαζί τους καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα ο θυμός ήταν περισσότερο έντονος, σ’ εκείνους που χρόνια στήριζαν και πίστευαν το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση, να αποκτήσει πολιτική σταθερότητα. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. 

Δείτε τα όλοι!!! Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Μετά από όλα αυτά θα τους ξαναψηφίσετε; Προηγουμένως ετοιμάστε ένα καφεδάκι, γιατί ο κατάλογος είναι λιγουλάκι μακρύς.



Από: Απολλώνιος Έλλην


  • ΠΑΣΟΚ
    1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη.


Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από.τη φυλακή της αυτοκρατορίας.

Άρτεμις: δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα



Θεά της Σελήνης και της άγριας φύσης, παρθένα και σύμβολο της αγνότητας.Προστάτευε το κυνήγι και τη μητρότητα.

Η παρθένα. Δραστήρια, εργατική, ανεξάρτητη.

Της αρέσει η φύση κι ο αθλητισμός. Ερωτεύεται συχνά.
 Είσαι αυτή που περήφανα δοξάζουμε η κάποια σημαντική ιέρια της...;
Γεια σου Άρτεμις!!!!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ






Οι πρόδρομοι στην αρχαία Ελλάδα
Η έννοια σοφός στην αρχική της σημασία φανέρωνε τον άνθρωπο που είναι έμπειρος σε κάποια μηχανική τέχνη και αργότερα τον άνθρωπο που γνώριζε πολλά πράγματα, τον πολυμαθή. Γενικά τον

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 10 Μαΐου


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 10 Μαΐου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Kεντροαριστερή «πολυκατοικία» και ρεπορτάζ για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού μετά τη σαρωτική απόρριψη των μνημονιακών στην κάλπη. Το μεγάλο στοίχημα του Τσίπρα και το σκληρό μήνυμα του Βενιζέλου. (Σελ.3)
ΝΔ: Μετεκλογική τρικυμία στη Συγγρού και απεγνωσμένες προσπάθειες Σαμαρά να  απαντήσει στην κεντροαριστερή πρόταση του Τσίπρα, να οικοδομήσει και να ηγηθεί της κεντροδεξιάς παράταξης. (Σελ. 6,7)
ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών εξάντλησε τις δυνατότητες αξιοποίησης της διερευνητικής εντολής και τώρα περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης ή προσφυγής στις κάλπες. (Σελ. 8,9)