ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ: "Η εκπομπή 'Κυριακή στο Χωριό' στους Π.Πόρους..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ο Νικος Λάππας στην εκπομπή "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ"

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ο Νικος Λάππας στην εκπομπή "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ": "Περι προυπολογισμού, ήταν αντυαναπτυξιακός. Πρόχειρος και εκτάκτου ανάγκης. Δεν φταίνει οι υπάλληλοι. Περιμένουμε ακόμα την απογραφή και χωρ..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Νίκος Λάππας στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 98,2 (2)

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Νίκος Λάππας στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 98,2 (2): "Δεν διοικεί η αντιπολίτευση το Δήμο. Όποτε μας ζητήθηκε συμμετείχαμε σε συναντήσεις για την κατάρτηση του τεχνικού προγράμματος. Οι προτάσει..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Νίκος Λάππας στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 98,2 (3)

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Νίκος Λάππας στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 98,2 (3): "Δεν είναι δυνατόν να μην εισπράτονται τα δημοτικά τέλη. Κακώς δεν εισπράτονταν - είναι υπεχρεωτικό. Στα νέα τέλη που μπήκαν είδαμε κάποιες ..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ο Νικος Λάππας στην εκπομπή "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ" (4)

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ο Νικος Λάππας στην εκπομπή "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ" (4): "Από το 'ελάτε να πιάσουμε τον Μάη' έγινε μακάρι να λειτουργήσει το 2011 για τον βιολογικό. Θεωρητικά θα έλεγε κανείς ότι μπορέι να λειτουργή..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Δημοτική Τοπική Επιτροπή Αγώνα

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Δημοτική Τοπική Επιτροπή Αγώνα

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ανοίγουν τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά.

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Ανοίγουν τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά.: " Την Κυριακή των Βαΐων, 17/4 αναμένονται να ανοίξουν τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρύας, υποχρεώνοντας σε πληρωμή όσους επιχειρήσουν ..."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Πρόσκληση σε Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Πρόσκληση σε Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής: "Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τα μέλη της Επιτροπής: 1.- Μόχλα Ευαγγελία, Αντιπρόεδρος Ο.Ε. 2.- Χατζής Αντώνιος, Δ...."

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Να μην πληρώσει ο ευρωπαϊκός αγροτικός νότος και τ...

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Να μην πληρώσει ο ευρωπαϊκός αγροτικός νότος και τ...: "Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος το ζήτημα των επιπτώσε..."

Η αρχαία ελληνική μουσική και η σημασία

Η αρχαία ελληνική μουσική και η σημασία της


Αναρτήθηκε από anixneuseis στις 05/4/11 • Κατηγοριοποιήθηκε ως Εκπομπες



Με τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, την αρχαία ελληνική μουσική και τη σημασία της θα ασχοληθούμε στην εκπομπή “Ανιχνεύσεις” της Τετάρτης 6 Μαρτίου.



Θα κάνουμε ένα διάλειμμα στην καταθλιπτική μονοτονία της κρίσης.



Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια ορχήστρα αρχαίων ελληνικών οργάνων μέλη της οποίας μαγνητοσκοπήσαμε να εκτελούν πολύ ενδιαφέροντα μουσικά αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής.



Θα μιλήσουμε, λοιπόν, και για τα όργανα και για τη μουσικά αλλά και για τη σημασία των αποσπασμάτων που θα ακούσουμε. Θα κάνουμε επίσης αναφορές στον τόπο και τον τρόπο που βρέθηκαν τα μουσικά αυτά μέρη.



Προσκεκλημένοι μας θα είναι ο Ομότιμος καθηγητής μουσικολογίας Δημήτρης Θέμελης και ο αδελφός του Πέτρος Θέμελης αρχαιολόγος του οποίου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια αρχαιοελληνική σύνθεση την οποία θα ακούσετε, ο κ. Δημήτρης Δελφινόπουλος, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων και ο κ. Αριστοτέλης Βρίτσιος, πρόεδρος του Ιδρύματος “Αριστοτέλης” υπο την αιγίδα του οποίου βρίσκεται η Ορχήστρα Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων “Ροτόντα”.



Γράψτε την άποψή σας