ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο.Α.Σ.Ερμής Λεπτοκαρυας-ΤΖΟΥΝΤΟ σας προσκαλεί την Κυριακή 02/10/2013 και ώρα 17:30 στην κοπή βασιλόπιτας στο ARENA cafe-play room, στην Βασ.Ολγας 15 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.


Ο Α.Σ. Ερμής Λεπτοκαρυας-ΤΖΟΥΝΤΟ σας προσκαλεί την Κυριακή 02/10/2013 και ώρα 17:30 στην κοπή βασιλόπιτας

ΟΑ.Σ.Ερμής Λεπτοκαρυας-ΤΖΟΥΝΤΟ 

σας προσκαλεί την Κυριακή 02/10/2013 και ώρα 17:30 στην κοπή βασιλόπιτας

 στο ARENA cafe-play room, στην Βασ.Ολγας 15 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.  




Θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών του συλλόγου που διακρίθηκαν

το 2012 και απονομή επαίνων. 

Είστε όλοι καλεσμένοι. 

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ. 

Μελέτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης της ηχορύπανσης και το κυκλοφοριακό της Λεπτοκαρυάς







Κων/νος Γιάντσιος : Παρουσιάστηκε σήμερα  Σάββατο 9/2/2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λεπτοκαρυάς από μελετητές  του ΤΕΙ και ΑΠΘ η μελέτη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης . 

Δέκα και πλέον χρόνια η μελέτη ήταν αίτημα  των δημοτών. Ωστόσο επειδή στην επο­χή μας η αξία των έργων, (ανάπτυξης) εξαρτώνται αποκλειστικά από το μέγεθος και όχι από  την ποιότητα… Παρατηρείτε το φαινόμενο  η έν­νοια της αξίας να δοκιμάζεται βάναυσα. Επιτέλους , μετά από πολυετή  αγώνα η Λεπτοκαρυά έχει το επιστημονικά, αποδεικτικό εργαλείο για μια σειρά δράσεων. Ευχαριστώ  όλους που βοήθησαν! και καλή επιτυχία στην υλοποίησή της!!!  


Οι μετρήσεις έγιναν:

1η φάση: Από  06/08 μέχρι 12/08/2009
2η φάση: Από 08/10 μέχρι 14/10/2009
3η φάση: Από 01/10 μέχρι 07/02/2010
4η φάση: Από 03/10 μέχρι 09/05/2010 

Πιλοτ

Ο μύθος του Ορφέα


Στην περιοχή του Παγγαίου δρούσε ο Ορφέας, γιός του Οίαγρου βασιλιά της Θράκης που ήταν γιος του Χάροπα που βοήθησε τον Διόνυσο να εδραιώσει την θρησκεία του στην περιοχή. Η Θράκη φαίνεται ότι κατά την προϊστορία περιλάμβανε μια έκταση από την περιοχή του Ολύμπου στην Πιερία μέχρι τα Στενά του Ελλησπόντου. Σε άλλες παραδόσεις, φέρονται ως γονείς του Ορφέα η Μούσα Καλλιόπη και ο Απόλλων. Ο Ορφέας έμαθε μουσική από τον Λίνο τον αδελφό του, ή από τον Απόλλωνα, που του έδωσε τη λύρα του ως δώρο. Ο Ορφέας ήταν ιερέας μυστικών τελετών, γνωστά ως Ορφικά μυστήρια, θρησκευτικός ποιητής και προφήτης. Είναι μια περίεργη μυθική μορφή, χωρίς σαφή γνωρίσματα ήρωα, θεού ή ημίθεου.
Σύμφωνα με μία περίληψη της Ύστερης Αρχαιότητας ενός χαμένου έργου του Αισχύλου, ο Ορφέας στο τέλος της ζωής του περιφρόνησε την λατρεία όλων των θεών εκτός από του ήλιου, τον οποίο αποκαλούσε Απόλλωνα. Ήταν τόση η λατρεία του Ορφέα για τον Ήλιο που ανέβαινε κάθε πρωί στην κορυφή του βουνού για να είναι ο πρώτος που θα τον αντικρίσει και θα τον χαιρετήσει.