ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σαν σήμερα το 1911 έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης




Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο στις 4 Μαρτίου 1851. Ήταν ένα από τα εννέα παιδιά του δάσκαλου και ιερέα Αδαμάντιου Εμμανουήλ (1817-1897) και της Γκιουλώς Μοραΐτη (1822-1896).

Έτσι, ο... 
 

 
 
 
 
 
νεαρός Αλέξανδρος μεγάλωσε μέσα σ’ ένα κλίμα γεμάτο ευλάβεια και θρησκευτικότητα. Έμαθε τα πρώτα γράμματα στην πατρίδα του και στη Σκόπελο, φοίτησε κατόπιν στο γυμνάσιο της Χαλκίδας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αθήνα (Βαρβάκειο) με χίλιες δυο στερήσεις.

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών: Προσβάλαμε του Έλληνες – Λάθος μας η αναγνώριση των Σκοπίων




Απολογητικός για τη στάση του Βελιγραδίου απέναντι στην αναγνώριση της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (03/01/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως προσβολή έναντι των Ελλήνων

«Κάναμε... 

 
 
 
 λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε ο κ. Ντάσιτς, σε συνέντευξή του προς το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«

Βελιγράδι, το Βερολίνο των Βαλκανίων - Περιηγηθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας



Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, έντονη νυχτερινή ζωή και χαλαρούς μεσογειακούς ρυθμούς θα συναντήσει όποιος επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, που βρίσκεται στις όχθες του Σάβου, ενός παραποτάμου του Δούναβη.

Η... 
  

 
 
 
 
 
πανέμορφη γραφική πόλη που στα σέρβικα σημαίνει Λευκή πόλη, έχει μεγάλη ιστορία καθώς είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ.

Τα καταπράσινα μεγάλα της πάρκα και τα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίρια κερδίζουν τον επισκέπτη, ενώ διαθέτει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Η πολύπαθη αυτή πόλη με την μακραίωνη ιστορία χαρακτηρίζεται και «Βερολίνο των Βαλκανίων» λόγω της έντονης πολιτιστικής της κίνησης.

Σπάνιο βίντεο: Η Τουρκία του 1952 - Πώς ήταν η Πόλη με τους Έλληνες



Δείτε πως παρουσιάζει ένα βίντεο του αμερικανικού Στρατού το 1952 την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη όπου η παρουσία του ελληνικού στοιχείου ήταν έντονη καθώς αυτή ήταν που έδινε ζωή στην πόλη και την οδηγούσε στην ευημερία.

Μοναδικά... 

 
 
 
 
 
τοπία και μαγευτικές σκηνές από μια Πόλη με άρωμα Ελλάδας: 
 

Διημερίδα Ταγκό στον Παλιό Παντελεήμονα


Η πόλη-λιμάνι που δεν είναι παραθαλάσσια



Το εντυπωσιακό και γεμάτο αντιθέσεις Αμβούργο - Δείτε φωτογραφίες 

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι πως, παρ’ όλο που είναι λιμάνι, δεν είναι παραθαλάσσιο. Το... 





διασχίζει ο ποταμός Έλβας που εκβάλλει στη Βόρειο Θάλασσα ύστερα από περίπου 100 χιλιόμετρα. Στην πόλη αυτή χτυπά η οικονομική και πολιτιστική καρδιά ολόκληρης της βόρειας Γερμανίας και έχει 2.302 γέφυρες, περισσότερες από όσες το Άμστερνταμ και η Βενετία.

«Η στροφή στη χορτοφαγία θα μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές και θα σώσει εκατομμύρια ζωές»



Η στροφή στην χορτοφαγία μπορεί να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την βιομηχανία τροφίμων κατά δύο τρίτα και να σώσει εκατομμύρια ζωές, υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και η μείωση της κατανάλωσης κρέατος, οδηγεί σε μείωση της ενέργειας που απαιτεί η κτηνοτροφία, μειώνοντας εντέλει δραστικά το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα.