ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Spiegel: Η Μέρκελ απέσυρε το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit για να μην τα χαλάσει με τον Ολάντ.


«Η Μέρκελ απέσυρε το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για Grexit για να μην τα χαλάσει με τον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ» υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.

«Όταν ο Σόιμπλε αναφέρονταν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωζώνη, συνήθως επέπληττε, με εκφράσεις όπως, "η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο", "πολλές χώρες ζουν πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες" και "δεν τηρούνται οι συμφωνίες"», γράφει το περιοδικό λιγότερο από δύο μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές με αφορμή τα 75α γενέθλια του υπουργού Οικονομικών σε μερικές εβδομάδες.

Στην αγορά ο πρώτος μεταλλαγμένος σολομός.


Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies που ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά. Ο αγοραστής του προϊόντος δεν έγινε γνωστός (μάλλον δεν ήθελε), ενώ η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.