ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Σάλος με αποκάλυψη Βαρουφάκη: «Ο Σόιμπλε μου είπε πότε θα ρίξει την κυβέρνηση…»



Τι αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα ξαναμπαίνει στον λαβύρινθο της διαπραγμάτευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να κάνει μια αποκάλυψη για το ποιος και πότε αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο πρώην υπουργός στην παρουσίαση το βράδυ της Δευτέρας του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης» περιέγραψε με το γνώριμο ύφος στους παρισταμένους μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία που είχε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Capital Economics: Γιατί η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα χρεοκοπήσει.



Αυτό εκτιμά η Capital Economics, σε ανάλυσή της σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. Η επικεφαλής οικονομολόγος της για την Ευρώπη, Τζένιφερ ΜακΚέον προειδοποιεί ότι το χρέος θα παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμο, παρά τα μέτρα, χαρακτηρίζει πολύ αισιόδοξη την εκτίμηση του ESM για μείωση του χρέους έως το 2060.

Economist: Πιθανό Grexit πριν από το Brexit.



Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από την Ευρωζώνη, και μάλιστα προτού η Βρετανία αναχωρήσει από την ΕΕ, εκφράζει ο Economist. 

 Η πρόβλεψη βασίζεται στην εύθραυστη,
κατά την ανάλυση, κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, εν μέσω αλλεπάλληλων μη δημοφιλών οικονομικών μέτρων, που πιθανώς θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ (GOOD MORNING)