ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ρεύμα από τριαντάφυλλο!

Ερευνητές στη Σουηδία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα επιστήμονα, δημιούργησαν το πρώτο ζωντανό φυτό, ένα τριαντάφυλλο, που διαθέτει ενσωματωμένα ηλεκτρονικά σύρματα και κυκλώματα, έτσι ώστε να λειτουργεί ως υπερ-πυκνωτής. 

Το ηλεκτρονικό φυτό (e-Plant) είναι ικανό να
αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία (άρα ηλεκτρική ενέργεια) και μάλιστα να φορτίζεται και να εκφορτίζεται εκατοντάδες φορές.

Επικίνδυνο πολιτικό αδιέξοδο στα Σκόπια.


Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μην δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, μολονότι πληροί τις προϋποθέσεις που ο ίδιος είχε θέσει (παρουσίαση 61 υπογραφών βουλευτών), ενώ αύριο, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία προκήρυξης από το Κοινοβούλιο δημοτικών εκλογών, το οποίο ωστόσο δεν έχει συγκληθεί σε σώμα- και είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να συγκληθεί.

49 πρώην και νυν βουλευτές χρωστάνε δάνεια 700.000. ευρώ στη Βουλή


Τα «κόκκινα δάνεια των βουλευτών» προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει.

Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να
προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοιχτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Οι βασικές προτάσεις για την θεσμική αναθεώρηση των ΟΤΑ


Πρώτον, προτείνεται ένα μοντέλο επαναοριοθέτησης των ασκούμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κρατική Διοίκηση αρμοδιοτήτων.

Δεύτερον, εξειδικεύεται η «μοντελοποίηση» των Ο.Τ.Α., ώστε να
αντιμετωπίζονται διακριτά ειδικές κατηγορίες Δήμων, όπως ιδίως οι νησιωτικοί και οι ορεινοί, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της μητροπολιτικής διακυβέρνησης.

Τρίτον, επανασχεδιάζονται οι θεσμοί ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρές τοπικές δομές στο εσωτερικό κάθε Δήμου, με ουσιαστικές

Μπλουστάϊν: Ανέντιμο αυτό που έκαναν το 2010 στην Ελλάδα ΔΝΤ και Ευρωπαίοι


«Ήταν λάθος το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν επέβαλε ένα καλύτερο σχέδιο. Προβληματικό ήταν κυρίως το γεγονός ότι δεν έγινε εγκαίρως “κούρεμα” του χρέους. Οι οικονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2010 ήταν απλώς παράλογα αισιόδοξες», αλλά «η εναλλακτική (στο ελληνικό πρόγραμμα) ήταν το “κούρεμα” του χρέους και κάτι τέτοιο δεν ήταν αποδεκτό από τους ισχυρούς της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ»

Ο πρωθυπουργός, στο ελληνικό πρωθυπουργοκεντρικό κοινοβουλευτικό σύστημα, είναι ο απόλυτος «σουλτάνος».

Είναι ταυτόχρονα αρχηγός της κυβέρνησης, αρχηγός της
νομοθετικής εξουσίας και αρχηγός της δικαιοσύνης. Είναι δηλαδή ταυτόχρονα αυτός που νομοθετεί, διαφορετικά διαγράφει διαφωνούντες βουλευτές, αυτός που εκτελεί (ό,τι νομοθέτησε) και αυτός που διορίζει και ελέγχει απόλυτα τη δικαιοσύνη.

«Κόβει» τη βοήθεια προς το εξωτερικό η κυβέρνηση Τραμπ.


O διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα προτείνει αργότερα αυτόν το μήνα 'δραματικές μειώσεις' στον προϋπολογισμό της Ουάσιγκτον για τη βοήθεια προς το εξωτερικό.