ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ορφικά Μυστήρια



Για να καταλάβουμε καλύτερα τα Ορφικά Μυστήρια, θα πρέπει να γνωρίζουμε την μυθική ιστορία του ιδρυτή τους και ιδρυτή επίσης της μονοθεϊστικής θρησκείας στην οποία αυτά υπάγονται (Ορφισμό), που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό ήρωα, ημίθεο ή ακόμα και θεό, λυράρη, κιθαρωδό, εξημερωτή και εκπολιτιστή Ορφέα..Γιος του Απόλλωνα ή κατ’ άλλους του βασιλιά της Θράκης Οιάγρου και την Μούσας Καλλιόπης (Αντιόπης), ο μουσοτραφής Ορφέας γεννήθηκε σε ένα σπήλαιο της Πιμπλείας, μιας πόλης της Πιερίας στη Θράκη (όλη τότε η περιοχή, από τον Όλυμπο μέχρι τον Ελλήσποντο, ονομαζόταν Θράκη) κατά τους χρόνους των Αργοναυτών ή κατά τον Ευσέβιο 85 χρόνια μετά την άλωση της Τροίας.Ο Ηρόδοτος τον παρουσιάζει

(Κωστής Παλαμάς)Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς,

Εκ των Λειβήθρων  Ορμώμενος
Κων/νος Γιάντσιος
ΜΟΝΗ ΚΑΝΑΛΩΝ ΣΤΗΝ KOIΛΑΔΑ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ...!

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, 
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, 
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
 των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι… 
(Κωστής Παλαμάς)

 

Το ανέκδοτο της ημέρας... ή της νύχτας..Η εξομολόγηση




Μόνος εγώ, μόνος εσύ...
Πάει ο τύπος σ' ένα ιερέα για να εξομολογηθεί. Του λέει ο ιερέας:

- Πες μου, τέκνον μου, τι αμαρτία πιστεύεις ότι έχεις κάνει;


Ο τύπος αρχίζει να μιλά:

-Πήγα μια μέρα στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς μου, για να πάμε βόλτα.

Αυτή όμως έλειπε. Ήταν εκεί η μεγάλη της αδελφή. Ε, τώρα, μόνη αυτή στο σπίτι, μόνος εγώ, έγινε το κακό.

- Μα παιδάκι μου, με τη μεγάλη αδελφή της αρραβωνιαστικιάς σου πήγες να το κάνεις.

IKANOΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



«Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα νέα που ήρθαν από την Αθήνα. Πρόκειται για θετική εξέλιξη», δήλωσε η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που...
έδωσε στη Φρανκφούρτη, πως έχει μάλλον πεισθεί ότι όλα τα κομμάτια του παζλ θα τακτοποιηθούν στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτρέποντας την χρεοκοπία. «Τα πολιτικά κόμματα που συνθέτουν την κυβέρνηση συμφώνησαν ήδη σε νέα μέτρα λιτότητας, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο ίδιος. «Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα αλλα δεν θα υπάρξει τελική απόφαση απόψε», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα πλαστικά στις θάλασσες σκοτώνουν τις φάλαινες


Η θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά που καταλήγουν στα στομάχια των φαλαινών
τείνει να καταστεί βασικό παράγοντας αφανισμού των τεράστιων κητών, εκτός από την αλιεία.

Ερωτόκριτος (αποχαιρετισμός) - Νικος Ξυλουρης

Παντελής Θαλασσινός - Ανάθεμά σε

Επέστρεψε στο Κατάκολο η έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων

-
Επέστρεψε στο Κατάκολο η έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων
Ο κ. Κοτσανάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσής του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του το μουσείο αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και παιχνιδιών στο Κατάκολο μετά την επιστροφή των 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων
που είχαν μεταφερθεί στην Αυστραλία. Η έκθεσή τους ήταν διάρκειας τριών μηνών και πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης υπό την αιγίδα του εκεί Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία με τεράστια επισκεψιμότητα ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ειδικά αφιερώματα και ρεσιτάλ μουσικής. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού πολυπολιτισμού της Βικτώριας στα εγκαίνια της έκθεσης με την οποία προέτρεψε όλους και ιδιαίτερα τους νέους «να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη έκθεση προκειμένου να εντρυφήσουν στην ιστορία της μουσικής που άλλαξε τον κόσμο». 

ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ...;;; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΣΕ.....!!!!!

ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

Σοκαριστικές "πράσινες" διαφημίσεις





Από την προστασία των δασών, μέχρι ενάντια στις γούνες δείτε τις πιο σοκαριστικές διαφημίσεις για την προστασία του πλανήτη και όχι μόνο...
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο....






«Η Ελλάδα βάζει μπροστά τη μηχανή εκτύπωσης χρήματος»



«Η Ελλάδα βάζει μπροστά τη μηχανή εκτύπωσης χρήματος», διαβάζουμε στην Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει στοιχεία έρευνας του ελβετικού τραπεζικού ομίλου UBS, τα οποία δείχνουν ότι ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ελλάδας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2010.



O Στεφάν Ντεό οικονομικός αναλυτής της UBS αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΕΚΤ παραχώρησε το δικαίωμα έκδοσης χρήματος στις κεντρικές τράπεζες των χωρών.


Αυτό μπορεί να επιφέρει βαρύτατες συνέπειες», προειδοποιεί ο ειδικός της UBS αξιολογώντας τις επιπτώσεις της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
ΠΗΓΗ


Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος...



Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Από το γραφείο του κ. Κουτσούκου, ο οποίος είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:...
"Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Η Naomi Campbell στη Γερμανία



Το διάσημο μοντέλο Naomi Campbell παραβρέθηκε σε εκδήλωση για γνωστό γερμανικό περιοδικό, στο Βερολίνο, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Η πανέμορφη Naomi είχε στο πλευρό της τον σύντροφο της και ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία Vladimir Doronin. Το ζευγάρι φαινόταν πανευτυχές, ενώ ο Doronin άφησε το πλευρό της αγαπημένης του μόνο για να μπορέσει εκείνη να ποζάρει για τους φωτογράφους.

Για την εμφάνιση της αυτή, η Naomi Campbell επέλεξε να φορέσει για την εμφάνιση της αυτή ένα μαύρο φόρεμα με μήκος μέχρι το γόνατο. Το μοντέλο συμπλήρωσε την εντυπωσιακή εμφάνιση της με ψηλές μαύρες μπότες που έδεναν σε όλο το μήκος τους με κορδόνια, ενώ φορούσε και ψηλά διχτυωτά γάντια.

Πηγή:ant1
Επιμέλεια: Ντίνος Παπαλάμπρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣΤΟ ΚΑΦΕ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18,00 μ.μ.

 Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διορία 15 ημερών από την τρόικα


Το νέο παζάρι με την τρόικα και τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί τις επόμενες 15 ημέρες για να βρεθεί η χρυσή τομή τον σκόπελο των επικουρικών συντάξεων και να κλείσει η συμφωνία για το προμνημόνιο. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να βρεθούν 300 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να