ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την Ελληνική γλώσσα

 



Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.


Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Στη Λεπτοκαρυά οι πιθανότητες γενικότερα, είναι ατελείωτες .


 Aκόμα kαλύτερα,  ο   παρακάτω συνδυασμός ,στην  Gabriele” στο «ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ»στον πεζόδρoμο Λεπτοκαρυάς . o Γιάντσιος Κωνσταντίνος κάλεσε τον Σάκη από την εθελοντική ομάδα δράσης ,και τον Γκουνό  Γιώργο ΝΔ και έναν Πασόκο!!!…. για ορεκτικό  σε καλοκαιρινά δείπνα. Τραγανό, γλυκόξινο και αρωματικό χωριάτικο ψωμί με φέτα και χαβιάρι καρπουζιού.!!!!!     
Γκουνός  Γιώργος-Σάκης Σιαμήτρας

Gabriele” στο «ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ»

ΟΡΦΕΑΣ

Η χρήση του τελεφερίκ και η λιγότερη χρήση των οχημάτων μειώνει την όχληση και τους κινδύνους για τη χλωρίδα και την πανίδα στον Εθνικό Δρυμό…)

 ( Στην Πάρνηθα πχ η πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμό πραγματοποιείται με τελεφερίκ που ξεκινά από τους πρόποδες της Πάρνηθας και φτάνει στον Εθνικό Δρυμό. Στη θέση του τελεφερίκ, στους πρόποδες του βουνού, υπάρχει parking αυτοκινήτων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους.

Η χρήση του τελεφερίκ και η λιγότερη χρήση των οχημάτων μειώνει την όχληση και τους κινδύνους για τη χλωρίδα και την πανίδα στον Εθνικό Δρυμό…) να μας απαντήσουν οι μελετητές  γιατί στον Όλυμπο αυτή η δραστηριότητα απαγορεύετε…πια συντεχνία πάλι…!!!!!!!!!!!!!!!!  
Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ –ΑΝΑΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ο Γιάντσιος Κωνσταντίνος  πρωιν αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου σήμερα πρόεδρος παλαιάς Λεπτοκαρυάς είπε τα παρακάτω:
Όντος  η Λεπτοκαρυά σήμερα σε αυτήν την αίθουσα πάλι δεν εκπροσωπείτε από τους εκλεγμένους φορείς της και παρακαλώ  να μου επιτρέπεται για να  καλύψω τα κενά της απουσίας τους πρέπει  να μου δώσετε λίγο παραπάνω χρόνο :
 Όσον αφορά το θέμα ως  αντιδήμαρχος τότε έθεσα το πρόβλημα έγγραφος στο υπουργείο,στις προτεινόμενες επιτρεπτές χρήσεις - δραστηριότητες στις τρεις ζώνες Α Β Γ και ότι  πρέπει να προστεθούν επιπλέον επιλεγμένες χρήσεις – δραστηριότητες με ιδιαίτερη προσοχή, και συμβατή με τη διεθνή και ελληνική  νομοθεσία όπως ο νόμοι 3937 & 39311  Εθνικών Δρυμών και  Εθνικών πάρκων όπου επιτρέπεται η προστασία, αλλά και η ανάπτυξη…όπως  δράσεις και ασχολίες . ( Στην Πάρνηθα πχ η πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμό πραγματοποιείται με τελεφερίκ που ξεκινά από τους πρόποδες της Πάρνηθας και φτάνει στον Εθνικό Δρυμό. Στη θέση του τελεφερίκ, στους πρόποδες του βουνού, υπάρχει parking αυτοκινήτων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους. Η χρήση του τελεφερίκ και η λιγότερη χρήση των οχημάτων μειώνει την όχληση και τους κινδύνους για τη χλωρίδα και την πανίδα στον Εθνικό Δρυμό…) να μας απαντήσουν οι μελετητές  γιατί στον Όλυμπο αυτή η δράση απαγορεύετε!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει να επιτρέπονται συγκεκριμένες υποδομές και δράσεις με προσβάσεις των ΑΜΕΑ στις  Α, Β, Γ, ζώνες .!!!!!
Παράδειγμα: Επιτακτική ανάγκη είναι να επιτραπεί η νέα πύλη Ολύμπου,!!! από παλιά Λεπτοκαρυά, προς τον Όλυμπο συγκεκριμένα, από το  ρέμα γρίβα έως  το καταφύγιο ανάγκης. ύψος 1400 μ άνω πηγάδι,!!!!!!!!!! αθλητικές εγκαταστάσεις  στην ορεινή πεδιάδα ύψος 1.600 μ,   άνω περιβόλι.!!!!!!!!!! Καταφύγιο ανάγκης στην αλπική ζώνη ύψος 2.600 μ φράγκου αλώνι!!!!!!!                Καλόγερο!!!!!           Λιβαδάκι !!!!!        με         τελεφερίκ ,!!!!!!!!!   και   ελικόπτερα!! κλπ ,να προκύψουν μετά απο μελέτη .
Να ενεργοποιηθούν οι ημιονηγές  υπάρχουσες διαδρομές ,!!!!!!  με ήλεκτρο- ποδήλατα σε ποδηλατοδρόμους  ,!!!!! μυθολογικά πάρκα!!!!! κλπ.!!!!!!

 Εμείς είμαστε ψυχή του Ολύμπου !!!!!!!!
 η γραφική κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών ,ανάμεσα σε πλαγιές με πυκνά δάση από έλατα, καστανιές και οξιές,  τόπος του μεγάλου αοιδού της αρχαιότητας Ορφέα, και ιδιαίτερης λατρείας των Μουσών, που χρήζει άμεσης πυροπροστασίας …γαιτί είναι, εκτός των  προτάσεων σας ;;

Επίσης , σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του Εθνικού Δρυμού και πριν την έκδοση του διατάγματος της οριοθέτησης του Πιερικού Ολύμπου, τα όρια του Πιερικού Ολύμπου στο κοινό κομμάτι από Βόρεια (περιοχή Παλιάς Βροντούς) μέχρι Νότια (περιοχή Παλιάς Λεπτοκαρυάς) να συμπέσουν με αυτά του Εθνικού Δρυμού.
στην μελέτη για την ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΣΕ ΣΧEΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για τη Λεπτοκαρυά  που εκπόνησε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις σελ 88-89 αναφέρεται ρητά η ανάγκη.

Σημειωνεται,στο πλαίσιο της δημόσιας διαβουλευσης την τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν  δυο συσκέψεις στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας με θέματα   "Μέτρα διαχείρισης για την προστασία και ασφάλεια επισκεπτών στον Δρυμο"και "Μέτρα προστασίας και ανάδειξης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου....και δεν καλεστήκαμε !!!!!!....ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να ισχυροποιηθούν οι προτάσεις των φορέων!!!!
 
Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με θέμα «Διαχείριση Φυσικών Πόρων- Αναψυχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου»

 

Σύσκεψη με θέμα « Διαχείριση Φυσικών Πόρων- Αναψυχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Δομών και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα συσκέψεων στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη σύνταξη μελέτης του « Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης της Περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου». 

H sexy Έλενα Παπαρίζου είναι πάντα number 1! (photos)

 


Για παντα ...νεοι !!!

 


Όλοι θέλουμε να παρατείνουμε την νεανική εμφάνιση όσο περισσότερο μπορούμε.

 Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι πολλές ποια είναι όμως η … πιο αποτελεσματική;

 Ο ιδανικότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα προέρχεται εκ των έσω και αφορά την ισορροπημένη διατροφή. 

Παπανικολάου: Πολιτικό πραξικόπημα της ευρωπαϊκής τεχνοκρατίας κατά της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ιταλία

 

      Ο δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, μιλώντας χθες το βράδυ στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Αγγέλη στο Δίον TV μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και στην Ελλάδα αποτελούν πολιτικό πραξικόπημα της Ευρωπαϊκής τεχνοκρατίας με στόχο τις λαϊκές κατακτήσεις και την περιουσία των χωρών αυτών. Για το λόγο αυτό είπε ότι ο λαός θα πρέπει να σταματήσει αυτήν την πολιτική παρακμή προκειμένου να εμποδιστεί η πολιτική εκτροπή. Ακόμα, σήμερα το πρωί δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι δε συμφωνεί με την πώληση της δημόσιας περιουσίας, η οποία θα πρέπει να εκχωρηθεί στους αντίστοιχους δήμους και στις αντίστοιχες περιφέρειες.

Τιμωρία μίας αγωνιστικής στην Εθνική

 

Τιμωρία μίας αγωνιστικής στην Εθνική


  Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 60.000 την Εθνική Ελλάδος, για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Κροατία.
Η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ πήρε την Πέμπτη τα υπομνήματα των δύο ομοσπονδιών και αποφάσισε να τιμωρήσει την Ελλάδα με μία αγωνιστική, που θα την εκτίσει στον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα, που θα αφορά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Μάλιστα η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

Στην παρακάτω διεύθυνση ψηφίζουν τώρα αν η Μακεδονία είναι Ελληνική. Είμαστε πολύ λίγο μπροστά σε ψήφους. Μπείτε να δείτε τι γίνεται..

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΣ.... ΣΕ ΥΨΟΣ 1.1ΟΟ m ΠΛΑΤΟΣ 4 m AΠO ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Ο ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΣ!!!!!!


ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩhttp://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

 

O ΜΠΟΥΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ...ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ...!!!!

 Στον πεζοδρόμο της Λεπτοκαρυάς στο »» στέκι σουβλάκι ο ΜΠΟΥΡΟΣ»»  εδώ όπως πάντα  φιλικός  προς τον άνθρωπο. 

 Αλλά και η ψυχή της  πόλης, ο Τάκης, ανήκει στα άτομα ,όπου θεωρούνται σήμερα οι μορφές που θα πρέπει να επικρατήσουν προκείμενου η τουριστική ανάπτυξη να καταστεί βιώσιμη καθώς και να καταπολεμηθεί η εποχικότητα.!!!!ΟΡΦΕΑΣ