ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κίνδυνος καρκίνου από δύο ποτά κάθε μέρα



Ποτό
Δύο μεγάλα ποτήρια κρασί ή δύο «δυνατές» μπύρες την ημέρα, κάθε μέρα και επί σειρά ετών, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου στη στοματική κοιλότητα, προειδοποιεί το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Εξ αυτού και ο Ορφέας στο λογότυπο της πνευματικής κίνησης Λεπτοκαρυάς…Την επιμέλεια της νέας Έκθεσης έχει ο Σάκης ο ΣΤΑΡ...! !

Ήταν θέλημα  της Μούσας Καλλιόπης … μάς δήλωσε ο Σάκης ο Σταρ ο οποίος έχει την επιμέλεια της Έκθεσης….! 




ΔΕΝ Όταν αναλαμβάνουν δράση οι πολίτες, τότες , είναι ικανή η πολιτεία να χτίσει  κοινωνία …! μια κοινωνία αντάξια,  τής, ιστορίας  της, της λαογραφίας, της γλώσσας, της παιδείας…!
Γενικότερα: δηλαδή μπορεί να κρατήσει την ψυχή της ζωντανή, αυτή είναι η ψυχή των Ελλήνων, ο αρχαίος μας λαμπρός πολιτισμός …που έχει επηρεάσει τον πλανήτη, και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου...! 


Με αφορμή ότι αυτά είναι αθέλητα μέσα μας κριμένοι θησαυροί ...! και ότι η επιθυμία μεταξύ άλλων της κοινωνίας¨ μας ήταν  ένα λαογραφικό μουσείο για τα πολλά παραδοσιακά αντικείμενα...
 .Ωστόσο δημιουργήθηκε καταρχάς μια έκθεση για τα τόσα πολλά αντικείμενα, με απώτερο σκοπό να βγούνε από την ναφθαλίνη, τα υπόλοιπα σε μια μεγάλη  έκθεση ...!


SPIEGEL: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!




... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»!
SPIEGEL: ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ Η ΤΡΟΪΚΑΝΗ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ!
«Τέλος στη φαρσοκωμωδία» της ελληνικής "διάσωσης" ζητά το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο  σημερινό κύριο άρθρο τηςηλεκτρονικής του έκδοσης, στο οποίο επικρίνει την στάση τόσο της γερμανικής και τηςγαλλικής κυβέρνησης όσο και της Αθήνας. 
Μάλιστα, ο συντάκτης του κύριου άρθρου προτείνει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν στην «πιο έντιμη λύση της χρεοκοπίας, δηλαδή ενός γενικού "κουρέματος" στο οποίο θα συμμετέχουν και η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες».
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μέχρι και συστημικά μέσα ενημέρωσης, προτείνουν ευθέως τηδιαγραφή του ελληνικού χρέους και τη "χρεοκοπία", τη στιγμή που, τέτοιες θέσεις όταν εκφράζονται στο εσωτερικό της χώρας μας, αντιμετωπίζουν την μήνι των εν Ελλάδι καθεστωτικών ΜΜΕ. 

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ...

TO   MEΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 4Χ4…!

 


     ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΛΙΘΟΣΤΡΩΣΕ ΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ…! 


ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΠΛΕΟΎΜΕΝΟ ΠΙΆΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΡΆΧΤΗ...!
   ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ  ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟ ΚΥΜΑ… (ΦΩΤΟ )…!  
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

Σταυρός: Το Αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του Θεού Ήλιου-Δία






Το πανάρχαιο σύμβολο του σταυρού στην Κνωσό το 
1600 π.Χ.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η ελληνική σημαία φέρει ισοσκελή σταυρό και όχι τον ανισοσκελή χριστιανικό;

Η πιθανότερη απάντηση είναι ότι οι κατασκευαστές του εθνικού σύμβολου... πρέπει να γνώριζαν περισσότερα από ότι νομίζαμε!

Ο ισοσκελής σταυρός ήταν ανέκαθεν ιερό σύμβολο των θαλασσοπόρων Ελλήνων, μιας και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι θαλασσοκράτορες Κρήτες αλλά και γενικότερα οι θαλασσινοί Έλληνες με τα αναρίθμητα νησιά και τα ποντοπόρα ταξίδια τους, όφειλαν να γνωρίζουν στοιχεία προσανατολισμού με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.


Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ



Η Ελληνική πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της.




piramis .jpeg
Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.


Τροφές για…»σούπερ επιδόσεις»



Από αρχαιοτάτων χρόνων οι τροφές στις οποίες αποδόθηκαν αφροδισιακές ιδιότητες είναι πολλές, καθώς η διάθεση του ανθρώπου για καλύτερη σεξουαλική ζωή είναι δεδομένη. Όλοι κατά καιρούς θα έχουμε ακούσει για κάποια μαγική αφροδισιακή τροφή η οποία ανεβάζει τη σεξουαλικότητα στα ύψη, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι.....


Η συνειδητοποίηση ήρθε πριν λίγα χρόνια και με βάρεσε σα χαστούκι: κατάλαβα ότι δε μ’ αρέσει η Ελλάδα


.


Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν... όταν κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια από αυτά που θεωρούσα κακώς κείμενα: κατάλαβα ότι η Ελλάδα αρέσει στους Έλληνες. Άρα, το λάθος είμαι εγώ.
Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν νιώθω καν Ελληνίδα τέτοιας Ελλάδας. Ποια Ελλάδα να υπερασπιστώ και με ποια Ελλάδα να ταυτιστώ; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να δίνει φακελάκι; Με την Ελλάδα που κυκλοφορεί στο δρόμο λες και είναι μόνη της; Με την Ελλάδα που λατρεύει τα 100 ντεσιμπέλ; Με την Ελλάδα που φυσάει τον καπνό της στα μούτρα του απέναντι; Με την Ελλάδα που παραβιάζει όποιο νόμο γουστάρει; Με την Ελλάδα που δικαιολογεί την παρανομία; Με την Ελλάδα που νιώθει ανώτερη από τους «ξένους»; Με την Ελλάδα που καμαρώνει επειδή κατασκεύασε κάτι ελεεινής ασχήμιας χωριά; Με την Ελλάδα
που θεωρεί λογικό να απλώνει ξαπλώστρες στις άλλοτε πανέμορφες παραλίες; Με την Ελλάδα που θεωρεί φυσιολογικό να πηγαίνει σε απίθανης αρπαχτής κλαμπ και καφέ και να παρακαλάει κάτι άθλιους φουσκωτούς τύπους της νύχτας να μη φάει πόρτα; Με την Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να διοριστεί χωρίς μέσο; Με την Ελλάδα που φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλειά της; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε μπουζούκια και μπαρ και μετά να

Φυσικό παυσίπονο το μασάζ



Μασάζ
Ένα απολαυστικό μασάζ επιτυγχάνει πολύ περισσότερα από την απλή χαλάρωση των μυών: σύμφωνα με καναδούς επιστήμονες δρα ως φυσικό παυσίπονο καθώς μιμείται τη δράση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων σε μοριακό επίπεδο, περιορίζοντας έτσι τις φλεγμονές.

Ζώδια & μαγνητικός έρωτας











Στη μελέτη των αστρολογικών χαρτών κατά μεγάλο ποσοστό ερωτευόμαστε το απέναντι ζώδιο
, το απέναντι του ωροσκόπου μας ή ενίοτε όποιον έχει πλανήτες απέναντι από τους δικούς μας.

ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΔΙΑΣ ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2011

Ελληνική μυθολογία, η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου;



Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην «Ηλιάδα» και την «Οδύσσεια» και του Ησίοδου στη «Θεογονία» και στα Έργα και Ημέραι», είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο», υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.


Bob Marley 6.2.1945 – 11.5.1981





Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου γεννήθηκε ο τραγουδοποιός και συνθέτης Bob Marley, το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τη μουσική reggae. Ο Marley έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαΐου 1981. Η συλλογή των τραγουδιών του Marley, «Legend», η οποία κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά το θάνατό του, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της reggae, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί έκτοτε.