ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Καλλικράτης» και περιφερειακή ανάπτυξη ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΙΩΤΙΝΗΣ




thumb



Είναι σαφές πως οι πολιτικοί στη χώρα μας – με προεξάρχουσες βεβαίως τις πολιτικές ηγεσίες – πολύ λίγο ασχολούνται με αυτό που λέγεται ανάπτυξη της χώρας και μάλλον πολύ λίγο κατανοούν τι αυτό σημαίνει. Αναφέρομαι γενικότερα στις πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών[i], βεβαίως, και στις τελευταίες μέριμνες των πολιτικών ταγών μας: Δεν ακούμε παρά από τη μεν «τρόικα της συμπολίτευσης» το πώς θα βρεθούν χρήματα να ξεχρεώσουμε (μαζεύοντάς τα από τους πολίτες, πουλώντας δημόσιες περιουσίες και επιχειρήσεις και αυξάνοντας την ανεργία), από τη δε αντιπολίτευση πως θα πρέπει να μοιραστούν χρήματα (που θα βρούμε μη ξεχρεώνοντας τους δανειστές-τοκογλύφους μας) για να μην κλείσουν τα καταστήματα της Ερμού και του Κολωνακίου.

Τόκιο: Έληξε η κοινή συνεδρία ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας

 ImageΟλοκληρώθηκε η κοινή συνεδρία Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο με τη συνομολόγηση του τελικού ανακοινωθέντος στο οποίο σημειώνεται ότι "επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης" της παγκόσμιας οικονομίας(...) "εν μέσω αβεβαιοτήτων για θέματα ουσίας".

Οι υπουργοί Οικονομικών των σημαντικότερων οικονομιών του πλανήτη στο τελικό ανακοινωθέν δηλώνουν ότι "πρέπει η παγκόσμια οικονομία να επαναφερθεί στην οδό, που θα την πάει προς μια ισχυρή, ισορροπημένη, βιώσιμη ανάπτυξη".

"Aφήστε το στο ταμείο"




Image"Αφήστε το στο ταμείο" είναι το όνομα του νέου κινήματος από την Πιερία το οποίο εναντιώνεται στις υψηλές τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο (13/10) μάλιστα, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης. Δεκάδες πολίτες μπήκαν στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια και φτάνοντας στο ταμείο ζήτησαν από τον διευθυντή να τους κάνει έκπτωση. Αυτός όμως, κατόπιν επαφής με τους ανωτέρους του, αρνήθηκε, με τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα γεμάτα καρότσια στους διαδρόμους και να αποχωρούν χωρίς να αγοράσουν τίποτα.


Τουρκία: "Δωρεάν οι τούρκικες σειρές στην Ελλάδα"!


 Απροκάλυπτα το τουρκικό κράτος αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές σειρές είναι μέσο επιβολής της τουρκικής πολιτικής στα μεσαία ελληνικά στρώματα που τις παρακολουθούν αποχαυνωμένα.

Κρυπτόμενος στην Κατερίνη




                                 του Αντώνη  Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
                                       Δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης


Θα μπορούσε να είναι τίτλος αστυνομικού βιβλίου με πολύ μυστήριο αλλά πρόκειται για μια καταγέλαστη κατηγορία του εξ Ελασσόνας, ιατρού στην Ιταλία, κ. Σικλόγλου.

Δεν απάντησα αμέσως περιμένοντας έστω μια συγνώμη για μια φραστική, υβριστική  επίθεση με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες που δέχτηκα από τον εν λόγω γιατρό όταν συζητούσα στο τοπικό κανάλι Dion Channel με συνομιλητές τους κ. Τασχουνίδη ( Πρόεδρο της Μ.Κ.Ε. Σχολής Ολύμπου) και του μέλους του Δ.Σ. της, Ευγένιου Παπαδόπουλου ( Ολύμπιου).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ



~ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ-Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 1904~
 

    Στις 13 Οκτωβρίου 1904 έπεφτε νεκρός από τουρκικό βόλι ο Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού Παύλος Μελάς στο χωριό Στάτιστα της τότε τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας. Πρόκειται για το σημερινό χωριό Μελάς του Νομού Καστοριάς.
Ο θάνατός του αφύπνισε την υπνώττουσα Αθήνα και τον απανταχού Ελληνισμό. Έτσι κορυφώθηκε η ένοπλη φάση του Μακεδονικού Αγώνα, δηλαδή της προσπάθειας του Ελληνισμού να αντιμετωπίσει την διεκδίκηση του Βουλγαρικού εθνικισμού επί της Μακεδονίας.όρθιους επί αιώνες. Άφησαν τους νέους χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία και καλλιέργησαν την εθνική μελαγχολία.

Platamon Heritage Railway | Μουσειακός Σιδηρόδρομος Πλαταμώνα (gogis)