ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη.



Στις 18 Μαΐου, πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι Θεσσαλονικείς θα ψηφίσουν και κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού!

Το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ», αποφάσισε...
με μεγάλη πλειοψηφία να προχωρήσει στην οργάνωση δημοψηφίσματος στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τη μη πώληση της ΕΥΑΘ.

Γερμανική Handelsblatt: «Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει»...



«Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που επικαλείται σχετική δήλωση της αντιπροέδρου της Αριστεράς (Die Linke), Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Η κ. Βάγκενκνεχτ, η οποία επέκρινε έντονα την γερμανική  κυβέρνηση στη συζήτηση σχετικά με τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, τόνισε:...
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ξαναδεί το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι - πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν  Καμπετέρ (CDU), επιβεβαίωσε μέσω επιστολής, την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται επισήμως το ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας καθώς και κουρέματος του χρέους.

Υπερηχητικό τζετ με καμπίνα… μπαλκόνι.



Αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια ενός υπερηχητικού τζετ που θα μετατρέπει σε μια γρήγορη υπέροχη… βόλτα πολύωρα σήμερα αεροπορικά ταξίδια. Εκτός από την ταχύτητα το σκάφος αυτό θα προσφέρει μοναδική θέα στους επιβάτες του.

Τσικνοπέμπτη


 Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Ανάλογες γιορτές υπάρχουν στη Γερμανία (Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη), που συνδυάζονται με καρναβαλικές εκδηλώσεις.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



Σκάει κι άλλη αμαρτωλή ΜΚΟ με έργο... την πυρόσβεση


 

 Νέο σκάνδαλο 2,4 εκατομμυρίων από Οργάνωση που εκμεταλλεύονταν τον εθελοντισμό


 Μία ακόμα υπόθεση ΜΚΟ που απέσπασε χρήματα από το Δημόσιο και αντί τα μέλη της να προσφέρουν το έργο που προβλεπόταν, έπαιρναν τα λεφτά και τα έβαζαν στην τσέπη τους. 

Γεώργιος Δ. Γκουνός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου



Φίλες και φίλοι.
 
Στις εκλογές της 18ης Μαϊου, σε όσους βαρέθηκαν να ιδιωτεύουν δίνοντας τα κλειδιά εν λευκώ σε επίδοξους σωτήρες, είναι υποχρέωση μας να πούμε "Όχι αυτή τη φορά".
Αυτή τη φορά είναι υποχρέωσή μας να κοιτάξουμε πως ο διευρυμένος Δήμος θα διαχειριστεί όχι μόνο τα δικά του συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα των δημοτών. Οφείλουμε να εξηγήσουμε με ποιές μεθόδους θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να δεσμευτούμε ότι τελειώσαμε οριστικά με την περιττή μικροπολιτική και τις σκοπιμότητές της. Αυτή τη φορά οφείλουμε να μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο ανταμοίβουμε τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ζωής σε ένα τόπο που δεν απέχει πολύ (ευτυχώς) από αυτόν που θέλουμε να είναι, επιλέγοντας τη συμμετοχή, όχι την αποχή.