ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τσίπρας-Κοτζιάς επικυρώνουν τον Μακεδονισμό-αλυτρωτισμό των Σκοπίων


Του Σταύρου Λυγερού 
Η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων είναι γεγονός και αναμένεται να υπογραφεί στις Πρέσπες την ερχόμενη Παρασκευή (15 Ιουνίου) ή το Σάββατο. Στο διάγγελμά του, ο Τσίπρας ομολόγησε ότι η Ελλάδα αποδέχεται η σλαβομακεδονική γλώσσα να ονομάζεται «μακεδονική γλώσσα» («macedonian language»), με τη διευκρίνιση ότι είναι σλαβικής προέλευσης. Το χειρότερο είναι ότι

Φοβού τον Θεόν αλλά τρέμε τους πιστούς του! Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας


Αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική, δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία. Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης



Archive for the ‘Ιστορία’ Category Πως ο Άνθρωπος αποίκησε τον Πλανήτη: 1ο μέρος – Ασία




Μέχρι πρόσφατα, η ιστορία ήταν απλή: Μια ομάδα μοντέρνων ανθρώπων εγκατέλειψε για πρώτη φορά τη γενέτειρα Αφρική 50 000 – 60 000 χρόνια πριν και γρήγορα κατέκτησε την Ασία. Στη συνέχεια, πριν από περίπου 40 000 χρόνια, κάποιοι έστριψαν αριστερά και κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη, ενώ αργότερα, κάποιοι άλλοι πέρασαν το Βερίγγειο Πορθμό, κατηφόρισαν, και εξαπλώθηκαν στην αμερικανική ήπειρο. Με το πέρασμά τους, οι πληθυσμοί των Νεάτερνταλ ή άλλων αρχαϊκών ανθρώπων συρρικνώθηκαν και τελικά εξαφανίστηκαν.
Ωστόσο, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, η εικόνα που έχουμε για τα προϊστορικά ταξίδια των ανθρώπων έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη, και πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Λίγες αμφιβολίες υπάρχουν για το ότι οι μοντέρνοι άνθρωποι είναι όλοι πρόσφυγες από την Αφρική. Αλλά το πότε ξεκίνησε το ταξίδι, πότε τελείωσε και τι ακριβώς συνέβη στη διαδρομή, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μυστήριο.

Η Τουρκία αγοράζει τεθωρακισμένα με ευρωπαϊκά κονδύλια και η Κομισιόν σιωπά


Εξοπλίζεται η Τουρκία με θωρακισμένα οχήματα στρατιωτικού τύπου, χρησιμοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια; Κι όμως συμβαίνει και σχετική συζήτηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε θέσει το θέμα με γραπτή ερώτηση πριν από τρεις μήνες.