ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σχεδόν 700 εκατομύρια ευρώ, έφυγαν από τις τράπεζες, μέσα σε 10 ημέρες...




Περίπου 700 εκατ. ευρώ είχαν διαρρεύσει μέχρι χθες από τις καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια χθες το απόγευμα για τις συνολικές εκροές καταθέσεων, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας που....
δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Φάντασμα το έγγραφο Καμμένου (Δείτε τα επίσημα πρακτικά).





Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των πρακτικών της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Καμμένου, τα οποία δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, πουθενά δεν αναφέρεται το έγγραφο που εμφανίστηκε στη δημοσιότητα ως δήθεν έγγραφο Καμμένου. Ο κ. Καμμένος ανέπτυξε προφορικά τις επτά γνωστές προτάσεις του, τις οποίες....
κι εμείς έχουμε αναρτήσει και κατέθεσε στα πρακτικά το πολυσέλιδο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του και ζήτησε όλα αυτά να κοινοποιηθούν στους άλλους αρχηγούς των κομμάτων..  

Η διόρθωση της ψήφου...



"Η Αλέκα Παπαρήγα καλεί το λαό να διορθώσει την ψήφο του στις επαναληπτικές εκλογές" , είπε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος (ΣΚΑΪ) στο Δημήτρη Παπαδημούλη. Με έπαρση, που διέγνωσε και ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής....




εκπομπής ( "αυτό είναι αλαζονεία" , του είπε) , ο Παπαδημούλης απάντησε πως, η Παπαρήγα πρέπει να διορθώσει τη στάση της, αλλιώς ο λαός θα διορθώσει με διαφορετικό τρόπο, απ' αυτόν που εκείνη ελπίζει, την ψήφο του..
nonews-news

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Σαρώνει τη Γερμανία ο τσολιάς Λαζόπουλος



Μπορεί οι πολιτικοί να πηγαίνουν με
 την… ουρά στα σκέλια απέναντι στη
 Μέρκελ αλλά ο τσολιάς είναι έτοιμος
 να ορθώσει το ανάστημά του και να 
τους τα πει από την καλή και από την
 ανάποδη!
Όσα δεν άκουσε η Άνγκελα από τους
 πολιτικούς μας θα ακουστούν σε
 θέατρα της Γερμανίας που μάλιστα 
θα γεμίσουν ασφυκτικά για να 
παρακολουθήσουν την παράσταση....




-diadromi.com

Στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος για τη «μαύρη τρύπα»




 

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει σήμερα Τετάρτη  ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για τη «μαύρη τρύπα», ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, στα ταμεία του δήμου.

«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ»


Δήλωσαν αμφότεροι πως θέλουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Εξέφρασαν την ελπίδα να εκφράσουν με τη σειρά τους και οι έλληνες ψηφοφόροι την ίδια επιθυμία στις επαναληπτικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Τόνισαν και οι δύο πως θα σεβαστούν σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα των εκλογών. Η Γερμανία και η Γαλλία είναι έτοιμες «να μελετήσουν την πιθανότητα συμπληρωματικών μέτρων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα αν η χώρα το ζητήσει», είπε η γερμανίδα Καγκελάριος. «Η δική μου ευθύνη είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους Ελληνες. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει πως θα εισηγηθούμε μέτρα ανάπτυξης», είπε ο Σοσιαλιστής νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν έπειτα από το πρώτο, κρίσιμο τετ-α-τετ τους στο Βερολίνο και προτού αποσυρθούν για

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΕΡΡΑ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ 1994

Διαβάζοντας την Ομήρου Ιλιάδα η Οδύσσεια θα έχετε καλές επιπτώσεις στην υγεία σας.




                                                                    
Διαβάζοντας την Ομήρου Ιλιάδα η Οδύσσεια  θα έχετε καλές επιπτώσεις στην υγεία σας. 
 Γερμανοί φυσιολόγοι έχουν πρόσφατα αποδείξει ότι η ποίηση του Ομηρου μπορεί να δώσει τους σωστούς χτύπους στην  καρδιά  και σωστό  χρόνο στης αναπνοές σας. 
 Αυτός ο συγχρονισμός μπορεί να βελτιώσει την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες καθώς και στην ευαισθησία του σώματος να ανταποκριθεί στις 
μεταβολές της αρτηριακής πίεσης όπου συνήθως και οι καρδιαγγειακές και αναπνευστικές αντιδράσεις δεν είναι σε συγχρονισμό.
 Ρυθμικές διακυμάνσεις στην πίεση του αίματος που γίνονται με φυσικό τρόπο είναι δέκα κύκλοι δευτερόλεπτων Mayer

Happy at school

best way to open a beer



Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας



Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι ... πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Αυτοι που μας κυβέρνησαν όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, αλλά εμφανίζονται και ως τιμητές και εκβιάζουν, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λαός που δομιμάζεται δεν εκβιάζεται, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν ξεχνάμε και το άλλο έγκλημα που έγινε σήμερα!




Πληρώθηκε (ή πληρώνεται τώρα) το ομόλογο που έληγε σήμερα ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ, επειδή ήταν σε αγγλικό δίκαιο!

Τωρα αποκαλύπτεται το πλήρες μέγεθος του εγκλήματος

Καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει πλέον μέλλον




Θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ η οποία με 168 Βουλευτές να πάρει κάποια μέτρα και να δώσει στην χώρα λίγους ακόμη μνημονιακούς μήνες χωρίς λόγο.
Είχαμε ήδη 8 δόσεις μέτρων, δυο μνημόνια, 25% ύφεση, 1 εκ. άνεργοι, 360.000 κλειστές επιχειρήσεις και ένα κούρεμα, και  δεν άλλαξε τίποτα καθώς χώρα από μέρα σε......
μέρα μπορεί να καταρρεύσει.
Γιατί λοιπόν πετύχει κάτι η 9η ή η δεκάτη δόση μέτρων και  ένα  η  δυο χρονια ακόμη ύφεση;;
Όμως μια  Μνημονιακή κυβέρνηση με νωπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μπορούσε να κινηθεί  για λίγους μήνες πριν καταλήξει σε κοινωνική έκρηξη με ελικόπτερα  διαφυγής κλπ.
Τώρα όμως πάμε σε εκλογές, από τις οποίες είναι σαφές ότι το Μνημόνιο θα καταδικαστεί κι άλλο. Κι ανεξάρτητα  την επιμέρους κατάταξη των κομμάτων  είναι πέρα από βέβαιο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους σε Βάρος του ΠΑΣΟΚ  της ΝΔ και του ΔΗΜΑΡ. Έτσι καμία Μνημονιακη κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει τώρα πια.
 Μνημόνιο τέλος λοιπόν!
Τυχών νέα μέτρα αν χρειαστούν  θα πρέπει να είναι σε νέο “πακέτο” και οπλισμένα με νέα θεωρία  και φιλοσοφία. Μέρος μιας νέας αφήγηση που θα μας συμφέρει όλους

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα


 Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: 
 Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...  
 Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. 
 Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να.....
χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.  
 

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΟΝ ΓΕΝΕΩΝ




ΣΩΚΡΑΤΗΣ







ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : ΜΑΡΤΎΡΗΣΕ Ο ΡΗΓΑΣ 








ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΆ

...ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 
ΕΝΙΣΧΥΜΈΝΗΣ  ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.
 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ , ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΗΣ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑΣ ...;;;;; Κ.Γ.

ΑΙΣΧΥΛΟΣ


Χάρρυ Κλυνν ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ;»



Το προεδρικό παρελθόν του Κ. Παπούλια κάθε άλλο παρά συνηγορεί για το υπερκομματικό των ενεργειών του.

 Κινούμενος μεταξύ αμφίβολης προέλευσης εγγράφων ερασιτεχνικής έμπνευσης και εκβιαστικών πρωθυπουργικών non paper, που αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα προς ενημέρωση του άμεσα ενδιαφερόμενου Ελληνικού λαού,
 καταφέρνει για μια ακόμη φορά να κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού προς το θεσμό.

 Αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα 

κάθε άλλο παρά από έναν «κομματικό πρόεδρο» έχει ανάγκη.

 Ο κύριος Παπούλιας με τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση
 το μόνο που κατορθώνει είναι να τη διευρύνει.

Βραβείο στο κτίριο που μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος

Την υψηλή διάκριση "Αρχιτεκτονικό γεγονός της χρονιάς" απέσπασε το έργο αναστήλωσης του ιστορικού Πύργου Νεμπόισα, στο Βελιγράδι, όπου φυλακίστηκαν και θανατώθηκαν ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του.
Το δύσκολο έργο της αναστήλωσης του πύργου ολοκληρώθηκε πριν από....

 περίπου ένα χρόνο.
Από τότε μέχρι σήμερα το μνημείο αναδείχτηκε από τους επισκέπτες ως το πιο δημοφιλές του Βελιγραδίου, ενώ πρόσφατα η Ένωση Αρχιτεκτόνων Βελιγραδίου επιβάβρευσε την προσπάθεια για τη διάσωσή του.
Το βραβείο παρέλαβε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων (ΕΛΒΜΜ) το οποίο πρωταγωνίστησε από ελληνικής πλευράς για την ολοκλήρωση του έργου, μαζί με τη δημοτική επιχείρηση "Φρούριο Βελιγραδίου" και τους αρχιτέκτονες Ντ. Μιλίσκοβιτς, Γ.Μίτροβιτς και Μπ. Πάβιτς.

 Ο πύργος  δημιουργήθηκε το 1460 αρχικά για την προστασία της πόλης και η ονομασία του σημαίνει "Ατρόμητος"
Στην οθωμανική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή όπου μαρτύρησε και άφησε την τελευταία του πνοή ο Ρήγας Φεραίος το 1798. Ευτυχώς η σχεδιαζόμενη χρήση του μνημείου ως καφετέρια αποτράπηκε και αποφασίστηκε η μετατροπή του σε μουσείο.

Ο πύργος διαθέτει τέσσερα επίπεδα στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις διαφορετικές χρήσεις του αλλά και να γνωριστούν με την προσωπικότητα του Ρήγα Φεραίου.
Ανάμεσα στο άλλο υλικό παρουσιάζεται και το πλούσιο συγγραφικό έργο του, ένα αφιέρωμα που οργανώθηκε από το ΕΚΒΝΝ, με το συντονισμό της δρος Αναστασίας Τούρτα.
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας, με τη χρηματοδότηση από τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού - Τουρισμού, το ΕΚΒΜΜ, τη Βουλή των Ελλήνων καθώς και από το Δήμο Βελιγραδίου                           diadromi.com

Απίστευτη κατάρρευση της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.




Ακόμα και εμείς που έχουμε μελετήσει σε βάθος το ισχύον πολιτικό σύστημα και έχουμε διαγνώσει τις ατέλειές του, ποτέ δεν είχαμε φανταστεί τις σκηνές απείρου κάλους, σαν αυτές που διαδραματίζονται αμέσως μετά τις εκλογές. Έχουμε μια χώρα που στην ουσία αποσυντίθεται, τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν για τίποτα και όμως έχουμε ταυτόχρονα μικροκομματικές ομάδες συμφερόντων που θέλουν να....
αυξήσουν τα μικρομάγαζά τους, παίζοντας ένα θέατρο εντυπώσεων απέναντι στο λαό για άντληση περισσότερων κομματικών πελατών, πάνω στο πτώμα της χώρας..