ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ



  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ
                 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
 
 Καλοπροαίρετα θα απαντήσουμε στο σχόλιο του Χάρρυ Κλύν σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως καλοπροαίρετη πιστεύουμε ήταν και η κριτική του. Άλλωστε από ένα μεγάλο καλλιτέχνη, κάθε κριτική είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Υπό τη σκιά του μνημονίου



thumb
Ενώ το καλοκαίρι προχωρά, εξακολουθεί δηλαδή να κυλά ο χρόνος, στη χώρα μας όλα εναποτίθενται στο μέλλον. Δυο χρόνια τώρα, θα κάνουμε, θα ράνουμε, θα διορθώσουμε, θα προβούμε στις αναγκαίες εκείνες μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τη δραματική μας κατάσταση. Σε γενικές γραμμές βρισκόμαστε σε μια συνεχή πτώση, όπου, εκτός από τον πολλαπλώς πολύτιμο χρόνο μας, χάνουμε τα εισοδήματά μας, το κοινωνικό κράτος, την παραγωγική μας ικανότητα, την υπομονή μας, την ψυχική μας ισορροπία, το παρόν και το μέλλον μας. Το πιο απογοητευτικό, δε, είναι ότι μοιάζουμε σαν να προσαρμοζόμαστε στον ίλιγγο της πτώσης, όχι όμως και στο να δείχνουμε την παραμικρή θέληση να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα, τη βασική αιτία των δεινών μας. Από ό,τι φαίνεται, κανείς μας δεν θέλει να αντιληφθεί τι μας συμβαίνει, να μάθει την αλήθεια ή μέρος της, να επωμιστεί το βάρος της μικρής ή μεγάλης του ευθύνης. Ως συνήθως, για όλα φταίει το κράτος, από το οποίο, ωστόσο, αποκλείουμε τον εαυτό μας.

«Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» την Δευτέρα 6 Αυγούστου



Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου
Η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1 Αυγούστου  στα Αρχαία Λείβηθρα - παράσταση αφήγησης για μεγάλους «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» - αναβλήθηκε λόγω καιρικών φαινομένων  για την Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ στον ιερό χώρο του Ορφέα ,ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πάνω από Μάντσεστερ !!!!



Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 28η θέση των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Την λίστα με τις 400 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη ανακοίνωσε η διεθνής υπηρεσία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου και πρόκειται σίγουρα για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τους Πειραιώτες, που βρίσκονται μέσα στην 30αδα με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Μάλιστα πίσω τους έχουν αφήσει κάποιους μεγάλους συλλόγους, με την Γιουνάιτεντ που βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, να είναι φυσικά αυτός που ξεχωρίζει.
Η συγκεκριμένη λίστα αφορά
στα επιτεύγματα των ομάδων από την 1η Αυγούστου του 2011, ως την 31η Ιουλίου του 2012. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται περισσότερες από 100 θέσεις πιο κάτω, για την ακρίβεια στην 165η, αφού δεύτερος είναι ο ΠΑΟΚ, που κατέχει την 52η. Όσο για την ΑΕΚ, βρίσκεται δέκα θέσεις πίσω από τους «πράσινους» (175η).
Όσο για τους πρώτους πέντε, είναι κατά σειρά οι Μπαρτσελόνα, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, Ρεάλ, Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πηγή: gazzetta.gr

Στην επαναφορά του ΦΠΑ εστίασης στα προ κρίσης επίπεδα εξετάζει η κυβέρνηση


ImageΣτην επαναφορά του ΦΠΑ εστίασης στα προ κρίσης επίπεδα εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε σήμερα στην Βουλή ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης η επιστροφή του ΦΠΑ εστίασης στα προ κρίσης επίπεδα.
Πρόσθεσε όμως ότι η χρονική στιγμή συναρτάται με τα δημοσιονομικά δεδομένα, την ανάγκη της αγοράς να λειτουργήσει, την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι «όχι η υπερφορολόγηση αλλά η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οι χαμηλότεροι συντελεστές και τα χαμηλότερα πρόστιμα είναι η σωστή συνταγή για ουσιαστική συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΛΑΤΩΝ...


Βούλγαροι εναντίον Σκοπιανών: «Έκλεψαν τη γλώσσα μας και τη βάφτισαν “μακεδονική”»!!!




Οποιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα των Σκοπίων θα είναι το λιγότερο ύποπτη, αφού δεν είμαστε μόνο εμείς που μας έχουν κλέψει κομμάτια της ιστορίας μας. Όλοι οι γείτονες της τα κατηγορούν για "κλεψιές", παράδειγμα οι Βούλγαροι, οι οποίοι δεν θα δεχτούν ποτέ σύνθετη ονομασία. Με τέτοιο διπλωματικό κλίμα και τέτοιες συγκυρίες στη "γειτονιά μας" δεν επιτρέπονται υποχωρήσεις. Άλλωστε πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ομολόγησε το ψευδές των....
επιδιώξεών τους. Η ομολογία αυτή πρέπει να

Ο Π. Δούκας υπέρ της αλλαγής του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία!!




Προκαλεί έκπληξη όταν ένας εκπρόσωπος του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, προτείνει την ίδια την αλλαγή του. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Πέτρος Δούκας με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και με τον τίτλο «Ανάγκη για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», βάζει έναν αριθμό αλλαγών (ορθών κατά τη γνώμη μας) που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στο....
πολιτικό σύστημα, με την πλέον σοβαρή, την