ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ρεκόρ από κύμα-τέρας στον Ατλαντικό!


 
Την μέτρηση του υψηλότερου κύματος που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε την Τρίτη η μετεωρολογική υπηρεσία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, το κύμα-τέρας φτάνει τα... 
 
  

 19 μέτρα ύψος και καταγράφηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2013 στον βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ της Βρετανίας και της Ισλανδίας. “Είναι η πρώτη φορά που μετράμε κύμα 19 μέτρων. Πρόκειται για ένα απίστευτο ρεκόρ”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού, Βενγιάν Ζανγκ. 



Δέσμια η δημοκρατία;

Ο ​​διεθνής ορίζοντας ανησυχητικά θολός, οι παράγοντες των εξελίξεων αστάθμητοι. Η συνοχή (άρα η ύπαρξη) της Ε.Ε. διακυβεύεται από μέρα σε μέρα, ο διεθνοποιημένος ολοκληρωτισμός των «Αγορών» και οι φιλοδοξίες «ενιαίας παγκόσμιας διακυβέρνησης» πυροδοτούν την έκρηξη εθνικιστικών ακροτήτων σε προηγμένες κυρίως κοινωνίες. Ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ ξεγύμνωσε τον αμοραλισμό και την παρακμιακή ευτέλεια του παιχνιδιού της εξουσίας στο πολιτισμικό μας «παράδειγμα». Και την ίδια ώρα οι «καθ’ έξιν» ταραξίες της Ιστορίας, ο γερμανικός και ο τουρκικός ηγεμονισμός, σηκώνουν και πάλι κεφάλι.

Παγώνουν τα μέτρα για το χρέος με εντολή Σόιμπλε!

Σκηνικό πλήρους εμπλοκής στο ελληνικό πρόγραμμα, ώστε να διαμορφωθούν ασφυκτικές συνθήκες για την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να... ξεχασθεί η διαμάχη Γερμανίας-ΔΝΤ, στήνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με την... ευγενική συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που διευθύνεται από τον Γερμανό τεχνοκράτη, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τη σύγκρουση με την τρόικα - Νέα σενάρια εκλογών.




Εκτός ελέγχου είναι πλέον η σύγκρουση της Αθήνας με μέρος των δανειστών και κανείς πλέον δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στο πολιτικό πεδίο. Η παρέμβαση Σόιμπλε για τις παροχές της κυβέρνησης ήταν στην αρχή... διακριτική, αλλά οι επίσημες αναφορές του Γ. Ντάισελμπλουμ και του Κλ. Ρέγκλινγκ που ουσιαστικά 'πάγωσαν' τα μέτρα για το χρέος έβαλαν φωτιά στο σκηνικό.

Οι κηφήνες συνωμότες των Βρυξελλών: Τι κρύβεται πίσω από τον καυγά με το ΔΝΤ.




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ενώπιον μίας έντονης και άνευ προηγουμένου αντιπαράθεσης βρίσκονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Ελληνικό Ζήτημα μετά τις βολές που εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει ξεκινήσει την πορεία προς την έξοδο από
το Ελληνικό Πρόγραμμα. 

Όλοι βρίζουν όλους, αλλά από χθες ο στόχος των Ευρωπαίων και των Ελλήνων παραμένει το ΔΝΤ, που συνεχίζει να επιμένει σε τερματισμό της λιτότητας και της γενναίας ελάφρυνσης χρέους. Εϊναι ένα διπλό αίτημα που απορρίπτουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι προτείνει η εισαγγελέας



Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η πρόταση

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Σε... 

 
 
 
μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνη στην αγόρευση της