ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

FT για ελληνικό πρόβλημα: Τι θα έπρεπε να είχε γίνει το 2012 και γιατί δεν έγινε.


Μπορεί οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος να έχουν φτάσει -για ακόμα μια φορά- σε αδιέξοδο και όσο περνάει ο χρόνος η Ελλάδα να στερεύει από ρευστό ενώ τον Ιούλιο θα πρέπει να αποπληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην ΕΚΤ, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, αυτή τη φορά
το αδιέξοδο έχει προκύψει μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας: της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Η διαφωνία τους είναι γνωστή: με λίγα λόγια είναι για να το κατά πόσο και με ποιους όρους το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο.

ΣΣΣΣ….. ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ


Έρχεται το ΔΝΤ και λέει: «Παιδιά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της, δηλαδή έχει χρεοκοπήσει και σ’ αυτή την περίπτωση ακολουθείται η τεχνική του κουρέματος του χρέους, προς Γερμανία και λοιπούς δανειστές». 

Έρχεται η Γερμανία και λέει:

«Λάθος, το χρέος είναι βιώσιμο και επομένως δεν απαιτείται κούρεμα του χρέους, σε βάρος των Γερμανών φορολογουμένων»

Μπλανσάρ: 7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα.

Έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτεί και ότι μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.