ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Μόνη λύση ένα Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.



Εξ αιτίας των όσων είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Αθανασίου για την κατάργηση του άρθρου 60 του Συντάγματος, η κίνηση πολιτών για τη Ριζική Συνταγματική Αλλαγή «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», εξέδωσε....
το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Μείζον θέμα δημοκρατίας τίθεται μετά τις χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου σχετικά με «τα όρια του άρθρου 60» του Συντάγματος, αν και ρητά προβλέπει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Η τοποθέτησή του αποκαλύπτει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα σε εντελώς αντιδημοκρατική κατεύθυνση, θεσπίζοντας ακόμη και την πλήρη συμμόρφωση των αντιπροσώπων του λαού στις επιταγές των κομματικών αρχηγών-ηγεμόνων.


Μόνο 151 έδρες έχουν μαζί στη Βουλή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.



Του Γιώργου Δελαστίκ
Ενώ τον Ιούνιο τα δύο κόμματα είχαν 162 βουλευτές και πήραν τη ΔΗΜΑΡ για φιγούρα, τώρα την έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 167 βουλευτές δημιούργησε σε επίπεδο εντυπώσεων την εικόνα μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αν τα....
εξετάσει κανείς βαθύτερα και πιο αναλυτικά.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ : «Όταν η τέχνη συναντά τη φύση»





   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΚΔΒΜΠΑ (ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να διοργανώσει στις 18 Νοεμβρίου, ημερίδα με θέμα: «Όταν η τέχνη συναντά τη φύση».
Η ημερίδα απευθύνεται σε καλλιτέχνες και ενήλικες της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της είναι οι συμμετέχοντες να πληροφορηθούν για την επίδραση της φύσης στο έργο των καλλιτεχνών, να προσεγγίσουν το κίνημα της περιβαλλοντικής τέχνης  και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τη σχέση της τέχνης με το περιβάλλον και για το ρόλο που έπαιξε το φυσικό περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης σε  καλλιτεχνικά κινήματα.

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Καλλιστεία 2012 οι υποψήφιεςΠάμε να γνωρίσουμε, τα κορίτσια : Υποψήφιες Μις Γιάνγκ







1.Ελένη Κωνσταντινίδου /



Νικόλας Άσιμος - Μπαγάσας (HQ)

Ο ..."Βούδας"



Πολιτισμοί που χάθηκαν ανεξήγητα






Με το πέρασμα των αιώνων, οι περισσότεροι πολιτισμοί είτε άρχισαν σιγά-σιγά να παρακμάζουν είτε εξαφανίστηκαν από φυσικές καταστροφές ή εισβολές. Υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτισμοί, των οποίων η εξαφάνιση έχει προβληματίσει πραγματικά τους επιστήμονες.

Μία από τις πρώτες μεσοαμερικανικές κοινωνίες, οι Ολμέκοι, κατοικούσαν στις τροπικές πεδιάδες του νότιο-κεντρικού Μεξικό. Τα πρώτα σημάδια των Ολμέκων χρονολογούνται από το 1400 π.Χ. στην πόλη San Lorenzo, όπου αποτελούσε το κέντρο τους, ενώ υποστηρίζονταν από δύο ακόμα κέντρα, τις περιοχές Tenochtitlan και Potrero Nuevo. Οι Ολμέκοι ήταν εξαιρετικοί κτίστες, ενώ οι αποικίες τους είχαν τελετουργικά ανάκτορα, αναχώματα, μεγάλες κωνικές πυραμίδες και πέτρινα μνημεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιγάντιου κεφαλιού, που αποτελεί το πιο γνωστό δημιούργημά τους.

Ο πολιτισμός των Ολμέκων στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο εμπόριο, τόσο μεταξύ των ίδιων τους των περιοχών όσο και με άλλες μεσοαμερικανές κοινωνίες. Επειδή ήταν ένας από τους πρώτους και πιο προηγμένους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς την εποχή εκείνη, θεωρούνταν ως ο κύριος πολιτισμός που γέννησε τους περισσότερους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς.

Τι απέγιναν;