ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αποκωδικοποιώντας την τακτική Σόιμπλε.


Σε δυο πρόσφατες συνεντεύξεις του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης του ελληνικού προγράμματος και χωρίς το ΔΝΤ; Τι θα γίνει αν όντως φύγει; Ποια τα σενάρια;

«Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε
μια επιτυχημένη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και το ΔΝΤ» εγκαταλείψει το πρόγραμμα, «τότε το τρέχον πρόγραμμα θα ήταν παρωχημένο», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπ. Οικονομικών σε συνέντευξή του προς την Wall Street Journal. Το πρόγραμμα αυτό αποφασίστηκε με την προσδοκία συμμετοχής του ΔΝΤ και «εάν αυτή εκλείψει, τότε θα είχαμε μια κατάσταση όπου θα έπρεπε να κάνουμε κάτι καινούριο», εκτίμησε ο Β. Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Θα έλεγα εντελώς ψύχραιμα ότι (στην περίπτωση αυτή) η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει καταρχήν να συζητήσει και να συμφωνήσει αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα».

Bloomberg: Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Fed ο Τραμπ.




O Ντόναλντ Τραμπ και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) κινούνται σε τροχιά σύγκρουσης που θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε ένα ισχυρότερο δολάριο, δήλωσαν δύο οικονομολόγοι στο Bloomberg.

«Βλέπω την πιθανότητα μίας μεγάλης σύγκρουσης το επόμενο ένα με ενάμισι έτος, μεταξύ

Πούτιν: Απάτη η έκθεση ότι η Ρωσία διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Τραμπ.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε με σκωπτική διάθεση στις κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του 'δεν τρέχουν πίσω ' από κάθε δισεκατομμυριούχο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε σήμερα ότι
η έκθεση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είχε συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι μια απάτη.

Πωλήθηκε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπεγράφη σήμερα το πρωί, η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. Ευρώ.

Η συμφωνία υπεγράφη από
τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie, Ρενάτο Μαζιοντσίνι.

Μπλόκαρε στη «λίμνη» της Τρίπολης ο Ολυμπιακός Στο 0-0 με τον Αστέρα έμειναν οι πρωταθλητές

Μπλόκαρε στη «λίμνη» της Τρίπολης ο Ολυμπιακός
Δεύτερη στη σειρά εκτός έδρας ισοπαλία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, καθώς μετά τα Χανιά έφυγε με έναν βαθμό και από την Τρίπολη.
Σε ένα ματς μέσα στη βροχή, με πολλές φάσεις αλλά χωρίς γκολ, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα, ο οποίος από το 60' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάσα με 2η κίτρινη κάρτα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στη Γερμανία




Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Η... 

ημερομηνία αυτή, στην οποία κατέληξε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Πέντε αρχαίες πόλεις των οποίων η προέλευση παραμένει μυστήριο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν γνώσεις πέρα από το χρόνο τους, η γνώση που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν διαθέτει σήμερα. Τότε είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν δομές πολύ πέρα από τις φυσικές τους ικανότητες ή τα εργαλεία που κατείχαν.

2011-11-25 Η Μηχανή του χρόνου - Το άδοξο τέλος των ηρώων του 1821