ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί 5 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στο hotel poseidon palace. Άφθονη διασκέδαση με ζωντανή μουσική ενώ όλοι θα λάβουν από ένα δώρο έκπληξη προς ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού για τη στήριξή σας. Τιμή εισόδου με μενού 13 ευρώ. Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά!


Η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί 5 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στο hotel poseidon palace.

Άφθονη διασκέδαση με ζωντανή μουσική ενώ όλοι θα λάβουν από ένα δώρο έκπληξη προς ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού για τη στήριξή σας.

Τιμή εισόδου με μενού 13 ευρώ. 
Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά!


Die Welt: «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη»!



Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το οποίο υπογράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ.

Όπως αναφέρει, η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων που αντί να βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, ο κ. Μπρόντερ θεωρεί ότι η Γερμανία λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος και για το λόγο αυτό καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα.

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Κων/νος Γιάντσιος: Βασιλική Βουγιούκα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ... ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ελληνίδα


Βασιλική θα πρέπει να ξέρεις ότι η 

πολιτεία μας όχι μόνον τιμά αυτούς 

ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ αλλά τους

 επιβραβεύει κι όλας.

... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ... ΕΙΣΑΙ 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ελληνίδα 
Φωτογραφία

Η Ρώμη ξεκίνησε από την Αρκαδία



Η Ρώμη ξεκίνησε από την ΑρκαδίαΗ αναδημιουργία της αποξηραμένης λίμνης Τάκα, που βρίσκεται νότια της Τρίπολης, στο οροπέδιο της Τεγέας (σε υψόμετρο 650 μ.), έφερε στο φως ένα σπουδαίο αρχαίο εύρημα που σχετίζεται με την ίδρυση της Ρώμης.
Για τα αρχαία αυτά ερείπια ενδιαφέρονται πολύ Ιταλοί τουρίστες. Και, άλλωστε, πρώτη άρχισε να τα ψάχνει το 1940 η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Για τα αρχαία αυτά ερείπια ενδιαφέρονται πολύ Ιταλοί τουρίστες. Και, άλλωστε, πρώτη άρχισε

Εκφράσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που "επέζησαν" μέχρι σήμερα



Φράσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που "επέζησαν" μέχρι σήμερα.--


Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο.


2013: Το Πνεύμα των ευχών…


Είναι ίσως παράδοξο, μπαίνοντας σε ένα επόμενο έτος οι ευχές να ακούγονται τόσο τυπικές, αίολες κι αμήχανες. Τυπικές γιατί κανείς δεν τις πιστεύει. Αίολες γιατί είναι όλοι τόσο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα που τους περιμένει. Αμήχανες όπως ο ημιτελής εορταστικός φωτισμός των δρόμων που αντανακλά τη μελαγχολία της πρωτεύουσας στα πρόσωπα των ανθρώπων και τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Αλλά ακόμη κι αν δεν πιστεύουμε στις ευχές που δίνουμε και μας δίνουν. Ακόμη κι αν δεν έχουμε αυταπάτες για τις νέες δυσκολίες που έρχονται. Ακόμη κι αν η απαισιοδοξία μας βασίζεται στο γεγονός ότι η βία που μας ασκείται και η συρρίκνωση που μας επιβάλλεται υπερβαίνει τις δυνάμεις μας να αντισταθούμε. Ακόμα κι έτσι έχει μεγάλη σημασία να πιστέψουμε σε αυτό το παραμύθι των φετινών ευχών…