ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ - Μπαγάσας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Α.Σ.ΕΡΜΗΣ ΛΕΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ / ΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ


Με επιτυχία πήρε μερος ο Α.Σ. ΕΡΜΗΣ Λεπτοκαρυάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο  Παίδων-Εφήβων -Κορασίδων-Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16/17-02-2013 στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είδικότερα τον σύλλογο εκπροσώπησαν έξι (6) αθλητές ,από τους οποίους ο αθλητής ΣΙΑΝΙΔΗΣ Αιμίλιος στην κατηγορία των +60 κιλών στους παίδες κατέλαβε την δεύτερη (2) θέση-ασημένιο μετάλλιο και ο αθλητής ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στην κατηγορία των +81 κιλών στους έφηβους κατέλαβε την τρίτη (3) θέση-χάλκινο μετάλλιο.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές για τις επιτυχίες τους καθώς και τους προπονητές τους ΚΑΤΕΛΑ Αθανάσιο και ΚΑΤΕΛΑ Χρήστο και εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι δύο (2) αθλητές του  συλλόγου που κατέκτησαν μετάλλια καθώς οι υπόλοιπη ομάδα που έλαβε μέρος στους αγώνες της Κυριακής 17-02-2013 μαζί με τον προπονητή τους ΚΑΤΕΛΑ Αθανάσιο.

Α.Μ.Σ. "ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 
  

    
  Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις στις εφημερίδες και τις αναρτήσεις στα blog του νομού για τους λόγους μη διεξαγωγής του αγώνα της Κυριακής 17/02/2013 μεταξύ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και της ομάδας μας ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ και έχοντας ιδία γνώση αφού ήμουν παρούσα θα ήθελα να παραθέσω τα γεγονότα όπως τα έζησα η ίδια και να θέσω τις απορίες μου.

«Διδάσκοντας οι δάσκαλοι τα Αρχαία Ελληνικά, μας έμαθαν να βλέπουμε ερμηνευτικά τους έλληνες κάτω από τα τσακίσματα και τους ρυθμούς των χριστιανών.


Αυτό σημαίνει, πως αν οι δάσκαλοι από την άποψη της ουσίας παραχάραξαν το ελληνικό νόμισμα, από την άποψη της μορφής ο τρόπος που ερμήνεψαν στη συνέχεια τους έλληνες ήταν να διαθέσουν το κίβδηλο χρήμα στην αγορά από όλες τις τράπεζες του κόσμου. Η υφήλιος γιόμισε κάλπικη μονέδα.
Σύμφωνα με την τακτική αυτή κάθε αποτίμηση ελληνικού στοιχείου έπρεπε να περνά μέσα από τους ηθμούς της χριστιανικής λογικής, της χριστιανικής ηθικής, και της χριστιανικής αισθητικής. Οι αρχαίοι κίονες γίνανε πέτρες, για να χτιστούν οι τοίχοι των νέων ναών.
Έτσι, για να φέρω ένα παράδειγμα, τύπωσαν μέσα μας το σχήμα μιας αγίας Αντιγόνης και ενός Κρέοντα διαβόλου. Ο Σοφοκλής όμως στα σημεία πλάθει μιαν Αντιγόνη πολύ πιο ισχυρόγνωμη από τον Κρέοντα. Και στα σημεία πλάθει έναν Κρέοντα πολύ πιο ευαίσθητο και δραματικό από την Αντιγόνη. 
Ας υποθέσουμε ότι ο Κρέοντας συγχωρούσε την Αντιγόνη από μεγαλοψυχία, ή γιατί ύστερα από μία ξαφνική έλλαμψη αναγνώριζε το δίκιο της. Αλλά τότε ολόκληρος ο φέροντας σκελετός της τραγωδίας θα κατάρρεε σαν παιδοπαίγνιδο.
Πόσο γελοία βροντάει στη μνήμη μας η ερμηνεία που μας έμαθε ότι στο «οὔτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμφιλεῖν ἔφυν»* της κόρης ακούμε να ηχούν χριστιανικά προανακρούσματα. Τους χριστιανούς περίμεναν οι έλληνες για να μάθουν τι εστί … αγάπη και δικαιοσύνη. Ω θεοί!
Με την Αντιγόνη και τον Κρέοντα ο Σοφοκλής επεξεργάζεται πρώτα φυσικές και δευτερευόντως ηθικές αντινομίες. Το πρόβλημά του είναι ο νόμος και το κράτος στη σύγκρουσή τους με τη μεμονωμένη ευαισθησία των ατόμων για αιτήματα και δίκαια που υπερβαίνουν και πάντα θα υπερβαίνουν τον νόμο και το κράτος. 
Οι δάσκαλοι όμως ερμηνεύοντας χριστιανικά βλέπουν μόνο την ηθική πλευρά, και παραβλέπουν εντελώς τη φυσική, που είναι και η θεμελιώδης. 

I Mpalanta tou kyr mentiou-nikos Ksilouris

Black Magic Woman by Santana

Alexia Vassiliou - Thelo Konta Sou Na Meino (Ciao Ant1 Live 1994)