ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μετά τις ευρ ωεκλογές τα σπουδαία.


Εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες απομακρύνουν την προοπτική μίας γενναίας ρύθμισης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σύντομα.

Οι εταίροι δεν θέλουν να έρθει στο προσκήνιο το ελληνικό ζήτημα για να μην επηρεαστεί...
η πολιτική αντιπαράθεση στις χώρες τους και να μην υπενθυμιστεί ότι υπάρχει μια εκρηκτική εκκρεμότητα στην ευρωζώνη. 

Τι σημαίνει για εμάς η αντιστροφή πολικότητας του μαγνητικού πεδίου του Ηλιου;



Η αλλαγή του χρόνου εφέτος συνοδεύτηκε από ένα αναμενόμενο αλλά αξιοσημείωτο αστρονομικό γεγονός.

Στη δημοσιογραφική γλώσσα θα λέγαμε ότι «ο Ηλιος αναποδογύρισε», αλλά πιο σωστό θα ήταν να πούμε απλά ότι το μαγνητικό πεδίο...
του Ηλιου άλλαξε πολικότητα. Ισως θα απορούσε κανείς πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ή, ακόμη πιο βασικό, θα μπορούσε να διερωτηθεί τι σημασία έχει ένα τέτοιο γεγονός για τους κατοίκους της Γης και την καθημερινότητά τους. 

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι πως η κατανόηση αυτού του φαινομένου, που έχει

H ολιγάρκεια αποκλείει τις λύσεις.



Του Χρήστου Γιανναρά
Πιο έγκαιρα από κάθε άλλη, ίσως, φορά αρχίσαμε οι πολίτες να συζητάμε την ψήφο μας στις επερχόμενες, μέσα στο 2014, εκλογές.

Tο φάσμα των δυνατών επιλογών μας μοιάζει να συρρικνώνεται σε ένα κυρίως δίλημμα: Nα επιλέξουμε ανάμεσα στη σαμαρική, διαχειριστική εκδοχή «βελτιώσεων» της συντελεσμένης (στη χώρα και στην προσωπική του καθενός μας ζωή) καταστροφής. Kαι σε μια καταγγελτική...
των διαχειριστικών συμβιβασμών ρητορεία, από τον κ. Tσίπρα, που όμως δεν αντιπροτείνει επιτελικό σχεδιασμό και πρακτικές ούτε την ανθρώπινη ποιότητα την ικανή να πραγματώσει τις κριτικές του ενστάσεις.