ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!

Μετά από «αντίσταση» αρκετών εβδομάδων, ο Γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ υποχρεώθηκε τελικά να υποβάλει την παραίτησή του, όταν η εισαγγελία έστειλε αίτημα για άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ερευνηθούν οι εναντίον του κατηγορίες για αθέμιτη αποδοχή προνομίων. 

Ο κ. Βουλφ είχε δεχθεί την ισχυρή υποστήριξη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε σπεύσει να… τον αθωώσει, δηλώνοντας πριν από λίγο καιρό ότι ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του. 

Η είδηση της προεδρικής παραίτησης μάλιστα, υποχρέωσε την κ. Μέρκελ να ακυρώσει την επίσκεψή της στη Ρώμη. 

ΑΕ txc Οδυσσεύ,μην επιστρέψεις στην Ιθάκη!!!!!!!!!!!!

ΔΙΟΓΈΝΗΣ - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ



Ο Διογένης ο «Κυνικός» (ή Κύων), γνωστός κι ως ο Διογένης ο Σινωπεύς, ήταν Έλληνας φιλόσοφος, που γεννήθηκε στη Σινώπη του Πόντου περίπου το 412 π.Χ. (σύμφωνα με άλλες πηγές το 399 π.Χ.) και θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας. Σύμφωνα με έναν θρύλο, γεννήθηκε την ημέρα που πέθανε ο Σωκράτης.

Ευχαριστούμε όλη την Ευρώπη!


Ευχαριστούμε όλη την Ευρώπη!

Οι Έλληνες βρήκαμε το δικό μας τρόπο να ευχαριστήσουμε όλη την Ευρώπη για το κύμα συμπαράστασης και αλληλυγγύης που εισπράξαμε ...
.σήμερα.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!
«Είμαστε όλοι Έλληνες». Με αυτό το σύνθημα οι Ευρωπαίοι θα βγουν στους δρόμους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των αιτημάτων των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μια φιλελληνική «εκστρατεία» έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».
«Όταν ένας λαός δεν παραδέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί

Επιστολή έστειλε ο Σκοπιανός Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ στον Πρόεδρο Παπούλια, ζητώντας την στήριξη της Ελλάδας, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Οι Σκοπιανοί αναμένουνε θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τη χώρα μας και ευελπιστούνε ότι στο Σικάγο θα επανεξεταστεί η απόφαση του Βουκουρεστίου…Δηλαδή :  οι Σκοπιανοί, θέλουν εμείς οι Μακεδόνες, του Ολύμπου, των Λειβήθρων, του Δίου, της Βεργίνας, τής Πέλλας, του Αριστοτέλους, τής Θεσσαλονίκης, κλπ. Να πούμε ότι δεν είμαστε εμείς οι Μακεδόνες… αλλά μόνο αυτοί…!!!!!! και ζητάνε και τη στήριξη μας…;;;;


thumb
Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έστειλε ο Σκοπιανός ομόλογός του Γκιόργκι Ιβάνοφ ζητώντας την στήριξη της Ελλάδας, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Μάιο, για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που από τη φύση της είναι δεσμευτική, παρέχει μια νέα, νομική διάσταση για την
ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και απαιτεί μια νέα προσέγγιση από όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Παρά την ομόφωνη διαπίστωση όλων των χωρών-μελών ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας πληροί όλα τα κριτήρια ένταξης, η Σύνοδος στο Βουκουρέστι, λόγω των αντιρρήσεων της Ελλάδας, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Αναμένουμε από κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, και κυρίως από τη δική σας χώρα η οποία είναι και γείτονας μας, να σεβαστούν την απόφαση του ΔΔΧ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τη χώρα σας και ευελπιστούμε ότι στο Σικάγο θα επανεξεταστεί η απόφαση του Βουκουρεστίου.

Το πολυτιμότερο αντικείμενο που άρπαξαν οι ληστές Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας!

Μανώλης Bάιας
Το δαχτυλίδι ανήκε σε κάποιον ηγεμόνα της Άνθειας και χρονολογείται στη χρονική περίοδο 1580-1400 π.Χ.. 
Ένα χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα του 16ου αιώνα π.Χ., ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, ήταν το πολυτιμότερο από τα αντικείμενα που άρπαξαν οι αδίστακτοι ληστές από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΎΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΆ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...;;!!!

Έρχεται για να μας βγάλει από την κρίση



Η προ μηνών διαπίστωση της «Monde» για την…παιδική χαρά με την οποία προσομοιάζει  σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά μια θλιβερή πραγματικότητα. Τόσο στην… από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, όσο και ευρύτερα σε παγκόσμια επίπεδο, η ανθρωπότητα στερείται της φυσικής εκείνης ηγεσίας που θα αντιλαμβανόταν την οριακή κρισιμότητα των...
στιγμών.

Αποκάλυψη: Γιατί δεν διεκδικήσαμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Όλη η αλήθεια που πρέπει να μάθουμε.


Σχόλιο attikanea: Αυτοί που πήραν τον τίτλο του .."ΕΘΝΑΡΧΗ", στην πραγματικότητα ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, …όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με το βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:
1.Νεκροί πολέμου 1940-1941: 13.327

Ρε...! μπας και είμαστε, ανίκανοι να προστατέψουμε την αρχαία μας κληρονομιά…;;;;;;


 ΤΙ ΣΧΈΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ  ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ... ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ...; ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...;ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ...ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ...;;;;;

Και πόσο έχει σε εκτίμηση , τις  αρχαιότητες μας , το ίδιο το πολιτικό σύστημα,και το κράτος αυτής  της χώρας...;;;; Διαβάστε το κλασικό παράδειγμα :    την ρίψη των λυμάτων με βυτιοφόρα σε Αρχαιολογικό χώρα των Λειβήθρων στον Ολυμπο ...! 

Όλυμπος :2005  Η ΡΙΨΗ...στα Λειίβηθρα ,η πόλη του Ορφέα ...!  

Τα Λείβηθρα Ολύμπου η πόλη  λατρείας του Ορφέα, και των Λειβηθρίδων Μουσών, τοπίο απέραντου φυσικού κάλλους, και ομορφιάς,...

Ωστόσο : Οι αρμόδιοι, και οι οπαδοί τους, συντήρησαν αυτή τη ρίψη των λυμάτων  μέχρι τις 15/1/ 2007...με τον  τοπικό νόμο της σιωπής ,[ ομερτά κλπ... ]  αυτοί βεβαίως ,ευνοήθηκαν...! και μάλιστα συνηθισμένοι καθώς είναι στην ατιμωρησία, συνεχίζουν, να παίζουν κάποιο ρόλο, στις τοπικές κοινωνικές  εξελίξεις,  και επιβραβεύονται κιόλας... μην χαθεί η ράτσα...!