ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μάιος της ελευθερίας


 
Μες τα δυο σου χέρια ,
μια πεταλούδα κουρνιάζει.
Μες τα μαλλιά σου
μια σταγόνα βροχής γλιστράει.
Μες τα μάτια σου
το μέλλον χωράει.
Μες την καρδιά σου
το αίμα σκιρτάει.
Μες στο μυαλό μου είσαι
ο έρωτας.
Δε μπορώ να κρύψω
το πόσο
σε θέλω
-αν κρύβεται-
κι ας
κάνεις πως
δε βλέπεις.
Θα περιμένω το Μάη:
εποχή
που η φύση κι εσύ- προφανώς -δεν αντιστέκεσαι…

Ο μόνος δρόμος Σωτηρίας.




Του Δημοσθένη Κυριαζή
Η εικόνα των πολιτών της Ελλάδος, όπως φωτογραφήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, προκαλεί σύγχυση και μεγάλη ανησυχία για το μέλλον  των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν στο χώρο που ονομάζεται το Λίκνο της Δημοκρατίας.

Η σύγχυση και η ανησυχία δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, πιο σημαντικά από τα οποία είναι οι κατανομές των  πολιτών  συναρτήσει : (1)της προθυμίας συμμετοχής τους στις εκλογές και (2) των....
προτιμήσεων τους στα προγράμματα και υποσχέσεις των κομμάτων. 

Κατανομή των εχόντων δικαίωμα ψήφου (εγγεγραμμένων) πολιτών.

Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν – Πείτε την αλήθεια...




Του Μιχάλη Ιγνατίου.
Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για τις μαζικές αναλήψεις καταθέσεων ύψους 700 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες μέσα σε μία μέρα, δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα από τα αμερικανικά Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι σχολιαστές, πέραν των ειρωνικών σχολίων, έκαναν και δύο σημαντκές τοποθετήσεις:

Πρώτον, η υπό πτώχευση Ελλάδα μπορεί και σήμερα να

Υπάρχει μόνο μια διαφορά. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα έχει αντιμνημονιακή κυβέρνηση,


Μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το bonus των 50 εδρών.


Πολλές δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν χθες και σήμερα και δημοσιεύονται και αύριο. Εκείνο που διακρίνεται σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη θέση, η οποία και θα δώσει στο κόμμα που θα έρθει πρώτο και τοbonus των 50 εδρών του εκλογικού νόμου και φυσικά θα το ανεβάσει αυτή τη φορά, έστω.....
και για λίγο, στην κυβέρνηση της χώρας.

Είτε έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε έρθει πρώτη η ΝΔ, αυτόματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης σε όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Υπάρχει μόνο μια διαφορά. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα έχει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ενώ αν έρθει πρώτη η ΝΔ, θα έχουμε και πάλι κυβέρνηση του μνημονίου.

Σε μια από τις δημοσκοπήσεις αυτές και συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της εταιρίας PUBLIC ISSUE για την «Καθημερινή», στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%, ενώ ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, Δημιουργία Ξανά 3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, Άλλο Κόμμα 4%. 



Οργανισμοί πνευματικής ιδιοκτησίας εναντίον Παρόχων Ίντερνετ



Ασφαλιστικά μέτρα με πρόσχημα την Πειρατεία.
 
 
 
 Αυτή την εβδομάδα γίναμε και στην Ελλάδα μάρτυρες προσπάθειας φίμωσης του διαδικτύου με αφορμή τις καταχρηστικές εξουσίες των "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών (που έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων τους) με πρόφαση τους απαράδεκτους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα ζητούν το μπλοκάρισμα από τους παρόχους internet ενός site που έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 και ενός άλλου που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί νόμιμα με βάση το νομικό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εν τω μεταξύ έχει αλλάξει διεύθυνση IP.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι ενάντιο σε οποιoδήποτε τεχνικό τρόπο λογοκρισίας ή φίμωσης του διαδικτύου, με οποιαδήποτε αφορμή και ειδικά με το απαράδεκτο νομικό καθεστώς περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Ανθέλλην Ολλανδός - «Αν εσείς είστε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τότε η Ελλάδα είναι πρώην Οθωμανική Δημοκρατία»…



Ο άνθρωπος θέλει

 συμμάζεμα…

Βρυξέλλες.

«Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία, τότε πως εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;», ρώτησε ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας Γιόχανες βαν Μπάαλεν- Johanas van Baalen.

«Το όνομά σας είναι «Μακεδονία» και αυτή είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής από την ομάδα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Διεθνούς των Φιλελευθέρων.