ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Να αγαπήσουμε ξανά την Ελλάδα»






Με σύνθημα «Να ξαναγαπήσουμε την Ελλάδα» και εκφράζοντας την πρόθεσή της να κατέβει στην πολιτική σκηνή με ένα νέο πολιτικό κίνημα η Χάρις Αλεξίου συνοψίζει τον θυμό της για τα τεκταινόμενα και για το χαμένο ήθος στην πολιτική.



Αν και στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετη σε ενεργή εμπλοκή της στην πολιτική, σήμερα με τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας η Χάρις Αλεξίου δείχνει ιδιαίτερα διαλλακτική, δηλώνοντας ότι θα έβλεπε με θετικό μάτι οποιαδήποτε πρόταση από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό.


ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 3

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ Α:ΟΛΟΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ;ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ....



ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΝΤΑΙ...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ...ΝΤΥΣΙΜΟ !!!









Χιούστον καλεί Μόσχα: Χρειαζόμαστε βοήθεια




Όταν πέρυσι η NASA τερμάτισε το ιστορικό πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων, η πρόβλεψη ήταν ότι έως το 2016 θα είχε στη διάθεσή της τα σκάφη του μέλλοντος που θα της επέτρεπαν να ξαναπιάσει το νήμα εκεί όπου το άφησε.

Το στοίχημα αυτό όμως χάθηκε και συνεπώς, τουλάχιστον μέχρι το 2017, η διαστημική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να βασίζεται στη Ρωσία προκειμένου να μεταφέρει τους αστροναύτες της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ : ΤΗ ΘΕΣΗ ΡΑΧΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


Μετά από 30 χρόνια ,παιδί μεταναστών, στη Γερμάνια. Στην Ελλάδα έζησα 18 χρόνια τώρα, όλες τις πτυχές του δημοτικού ,πολιτικού, και κοινωνικού συστήματος της Λεπτοκαρυάς, από της 1/1/2007 έως της 31/1/2010 εκπροσωπώντας, κοινά συμφέροντα των δημοτών , θεσμικά, από τη θέση του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα καταπατήσεων του δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Μεταξύ άλλων, δημότης πλέον, και όχι αντιδήμαρχος, στα δικαστήρια της Κατερίνης, και της Θεσσαλονίκης, έχω υποχρέωση και δικαίως, κατά μια έννοια να τα προστατεύω ,Αρκεί όμως αυτό χωρίς την παρουσία  μαρτύρων οι οποίοι θα κατέθεταν υπερ των κοινών συμφερόντων;;;…ΟΧΙ…! αυτό  δεν αρκεί…!!! – μάλιστα τολμώ να πω ότι πλέον κάθε απόπειρα σωτηρίας της δημοτικής περιουσίας, όπως η σημερινή, διοίκηση του δήμου Δίου – Ολύμπου, το αντιλαμβάνεται, αποτελεί ύβρη απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα, όπως κι αν αυτό μπορεί να εκληφθεί…!
Σήμερα 14/3/2012 παραβρέθηκα στα δικαστήρια Κατερίνης, ως μάρτυρας υπεράσπισης δημοτικής έκτασης 10 στρεμμάτων ...!
Η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου δεν ήταν αρκετή για να ανατραπεί το κλήμα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια εις βάρος της τοποθεσίας Ράχη .Αν και η απόφαση,  από το 1928 στη παλιά Λεπτοκαρυά, έλεγε σαφώς ότι η θέση Ράχη…! Παραχωρείτε στο δημοτικό σχολείο για γυμναστήριο…! Επίσης όλοι στο χωριό λένε ότι εκεί γινότανε και όλες οι εκδηλώσεις...! Αυτό το συνυπογράφουνε και 13 σύλλογοι οι οποίοι εκπροσωπούνε το σύνολο των δημοτών της Λεπτοκαρυάς…! Επίσης αυτό αναφέρετε και σε βιβλίο τα Τοπωνύμια Γεώργιος Χατζής …! Δεν δόθηκε ο λόγος στην  ΚΖ ΕΠΚΑ εφορία αρχαιοτήτων Πιερίας...! 

Επίσης, άλλες  τρεις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου …! κατέθεσαν τις απόψεις τους, αν και αυτές οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι τουλάχιστον μεταγενέστερες. Ωστόσο,προγενέστερη  είναι, μόνο η απόφαση της κοινότητας Παλιάς Λεπτοκαρυάς  από το 1928…! 

Κανείς , δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος του δήμου Δίου – Ολύμπου δεν παραβρέθηκε να προστατέψει όσα προανέφερα.
« Σοφός ο Λαός, αλλά  και το ρητό ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη » Εκτός,αν ακόμη  και τώρα την ύστατη στιγμή ο δήμος με απόφαση Δ.Σ. διεκδίκησή στα αστικά δικαστήρια τα νόμιμα... μόνο αν θέλει... !  Ωστόσο, η ιστορία αυτή μοιάζει με ανέκδοτο…! 
Ως εκ τούτου, εγώ, δημότης πλέον , αντιμέτωπος στο δικαστήριο της Κατερίνης με την πραγματικότητα μιας αμετάκλητα νέας κατάστασης, η οποία, πριν από όλα, μας αναγκάζει ως Λεπτοκαρυά να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε! Με το καλό ή με την ανάγκη, και τον τρόπο σκέψης που είχαμε εμπεδώσει από τούς προγόνους μας, για την Ράχη, τελείωσε…!
Η Λεπτοκαρυά καλείται να πράξει το πολύ απλό: Πρώτον να μην κάνει εκδηλώσεις στη θέση Ράχη, Δεύτερον: πρέπει να σεβαστή την απόφαση του δικαστηρίου και να μην αποκαλεί άλλο τους τέσσερις , συγχωριανούς μας ως « καταπατητές » …!
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που καλείται να αντιμετωπίσει η Λεπτοκαρυά...!
Ωστόσο, εμείς που δεν φράξαμε , δημόσια,ή δημοτική έκταση   υπήρξαμε τα μεγαλύτερα θύματα ,και αποδειχτήκαμε ως οι κατώτεροι των περιστάσεων…!
Κων/νος Γιάντσιος πρωιν Αντιδήμαρχος πρωιν δήμου Ανατολικού Ολύμπου