ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι ευχές από το "Ποντίκι"...

Aρχαγγελε ...Που να το βαλω το δεντρο ???

Σκόρδο, ένα όπλο κατά πάντων...

 

DSC04149
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο φυτικό όπλο κατά πάντων, αντίστοιχο του μηχανικού Kalashnikov. Αν μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα όπλο θα λέγαμε πως μοιάζει με το Kalashnikov. Το κύριο χαρακτηριστικό  του σκόρδου όπως και του  Kalashnikov είναι η εκπληκτική τους ανθεκτικότητα, απλότητα, και αποτελεσματικότητα. Το Kalashnikov ακόμη κι αν πέσει από μεγάλο ύψος, γεμίσει με άμμο ή βραχεί, θα συνεχίσει να ρίχνει τις προβλεπόμενες 650 βολές το λεπτό, χωρίς να μπλοκάρει. Επίσης, με βάρος μόλις 4,5 κιλά και μονάχα με οκτώ κινητά μέρη, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει ταχύτατα να το συναρμολογεί και να το χρησιμοποιεί.
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων (εξοντώνει ιούς, βάκιλους, βακτήρια, βρυκολάκες, τον Αζώρ, λοιπά Παλαιά ζούδια, το κακό μάτι, πόδι αυτί…) και εξοντώνει, ότι βρεθεί στον δρόμο του, για την υγεία μας δε, είναι σχεδόν πανάκεια.
Το σκόρδο μαζί με το παντζάρι ήταν από τις τροφές της θεάς Αφροδίτης, για να διατηρεί την σφριγηλότατα, την χάρη της και τον ερωτισμό της. Ποίος τολμάει σήμερα να φάει σκόρδα για ερωτική και παθιασμένη ζωή; Μονάχα οι γνωρίζοντες, και από σήμερα ελπίζω κι ΕΣΥ.
 Μιλάω σε όλο το άρθρο για Ελληνικά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ σκόρδα, ΟΧΙ Κινέζικα.
Για την δύναμη αυτού του μικρού καρπού, σε σχέση με την υγεία μας, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο και σε επόμενο για το κρεμμύδι και τις θαυματουργές ιδιότητες του. Ναι Ναι μαζί με μια συνταγή. Απλή φυσικά, σαν όλες όσες θα πάρετε από αυτό το βήμα. Όχι μόνο γιατί η απλότητα δεν έχει εποχή, απλά φανατικούς λάτρης κάθε ηλικίας, αλλά και γιατί μόνο απλή ανάμιξη υλικών είναι αυτό που χρειάζεται και αγαπά το σώμα μας στην διατροφή του.
Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης. Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες.
 Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων. Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος,
των ιών, των μικροβίων…
τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.
Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.
Αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Σάρα Λ. Ντιλενι (104 ετών) και Α Ελίζαμπεθ Ντιλενι (102 ετών), στο βιβλίο τους «μια εκ βαθέων εξομολόγηση: Τα πρώτα εκατό χρόνια των αδελφών Ντιλενι».
DSC04146
Εδώ χρειάζεται να δώσουμε λίγη προσοχή.
Το σκόρδο πρέπει να μασιέται στο στόμα και να καταπίνεται μαζί με λίγο νερό. Έχουμε γίνει όμως μάρτυρες, συνήθως μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που τρώνε σκόρδο, γιατί γνωρίζουν πως ρίχνει την πίεση, να αναδίδουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Θεωρούμε πως ευθύνεται γι αυτό το σκόρδο, αλλά δεν είναι έτσι. Για την άσχημη μυρωδιά δεν ευθύνεται το σκόρδο αλλά το σώμα, το αδύναμο ανοσοποιητικό και οι άσχημη κατάσταση που  βρίσκεται. Ας το κάνω πιο λιανά.

Η βρωμιαρηδες εφιαλτες κυκλους κανουν..

 

 
«Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! 


Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του.


 Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε»... 


ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ (Από τον Λόγο στη Λαμία, 22 Οκτωβρίου 1944)