ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ανθρωπότητας»


Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ», ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΡΥΦΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» 2011

* «Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ.
* «ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΗΡΩΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ, ΘΑ ΤΡΕΦΑΜΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ», ΕΙΠΕ Ο ΤΡΥΦΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΣ.


Την τιμητική του είχε, το τετραήμερο που πέρασε, ο ιδρυτής και πρωτεργάτης των εκδηλώσεων «Προμήθεια 2011», καθηγητής Τρύφων Ολύμπιος.
Η επιτροπή διοργάνωσης τον κάλεσε να ανοίξει τις εκδηλώσεις των «Προμηθείων», που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ήταν και ο πρώτος ομιλητής στην κορύφωση των εκδηλώσεων το περασμένο Σάββατο στο άλσος του Προμηθέως, στον Όλυμπο.
Λίγο νωρίτερα από την έναρξη της βραδινής εκδήλωσης του Σαββάτου ο καθηγητής πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Σουηδίας μίλησε για τις εκδηλώσεις «Προμήθεια», μίλησε όμως και για την οικονομική κρίση εκφράζοντας τη δική του άποψη.
Ο ΤΡΥΦΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Όπως ανέφερε, «η κρίση που ζούμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι εθνική, είναι κοινωνική, λαϊκή και ηθική».
Τόνισε δε ότι οι Έλληνες ως Έλληνες είναι ανάγκη να αναπτύξουν το ελληνικό έθος και την ελληνική ηθική, αλλά όχι μόνο: «Εμείς λοιπόν ως Έλληνες, με το ελληνικό έθος πίσω στην πλάτη μας, θέλουμε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι ως Έλληνες, να φωνάξουμε ότι είμαστε Έλληνες.
Να αναπτύξουμε το ελληνικό έθος, την ελληνική ηθική και τον ενάρετο άνθρωπο, τον κοινωνικό άνθρωπο και προπάντων τον πολίτη άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και την πολιτεία. Και τελευταία είναι η οικονομική κρίση για την οποία μπορούμε να έχουμε πρόταση.
Και μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, αρνητικά βέβαια αλλά για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της, ευρίσκεται σε σημείο να είναι το επίκεντρο της ανθρωπότητας, διότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι και πτώση ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού, πολλώ δε μάλλον του δυτικού συστήματος.
Η Ελλάδα, στην ουσία, κρατάει στα χέρια της αυτή τη στιγμή, έστω και αρνητικά, το δυτικό σύστημα. Και αν είχαμε ήρωες αυτή τη στιγμή στη χώρα και έναν ηρωικό λαό να κάνει θυσίες, θα μπορούσαμε να θρέψουμε όλο το δυτικό σύστημα το οποίο είναι σε κατάρρευση», δήλωσε ο Τρύφων Ολύμπιος.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τα «Προμήθεια 2011» ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου ενώ η πρώτη μεγάλη εκδήλωση έγινε το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουλίου στο πάρκο του Λιτοχώρου και οι εκδηλώσεις έκλεισαν χθες το μεσημέρι στο άλσος του Προμηθέως, στον Όλυμπο.
Εντυπωσιακή ήταν η λαμπαδηδρομία από την κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου μέχρι το πάρκο ενώ τα χειροκροτήματα του κόσμου απέσπασε ομιλία που έγινε στο άλσος του Προμηθέως, στον Όλυμπο, όπου και αναλύθηκε η έννοια της δημοκρατίας στην αρχαία Ελλάδα.
Η παρουσία του κόσμου στα φετινά «Προμήθεια» γενικά ήταν πάρα πολύ μεγάλη ενώ μεγάλη σε αριθμό ήταν και η εμφάνιση των επισκεπτών. Κατά τους διοργανωτές, οι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ίσως δε και από το εξωτερικό, να έφθασαν τους 3.000 με 4.000 περίπου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ...

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ...

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/vima25283-7-20112529.jpg

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΤΟ SCOUTING ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΘΟΡΥΒΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ


Είναι σχεδόν επίσημο και ο Γιώργος Λύρας της Λεπτοκαρυάς εντάσσεται στην ομάδα του Ολυμπιακού.
Το σκάουτιγκ των ανθρώπων του Ολυμπιακού και η μεγάλη συμβολή των ανθρώπων της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  και η θετική συγκατάθεσή τους στην πρόσφατη επίσκεψη στο Σοφικό Κορινθίας, λειτούργησε και γρήγορα με κινήσεις αστραπή οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ ενέτεξαν στο δυναμικό τους τον Γιώργο Λύρα της Λεπτοκαρυάς ένα απο τα πολλά ταλέντα που διαθέτει η Πιερία.
- Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λύρας δοκιμάστηκε και φέτος την περίοδο του Πάσχα μαζί με άλλα τρία παιδιά της Πιερίας, που και αυτά άφησαν άριστες εντυπώσεις και οι πληροφορίες λένε ότι άν δέν ενταχθούν φέτος θα γίνει ανάλογη κίνηση την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.
- Μεγάλη ήταν η συμβολή των υπευθύνων της ΣΧΟΛΗΣ της Κατερίνης , αφού και με δική τους προτροπή αποφασίστηκε να ξαναδούν την πρόοδο των παιδιών αυτών που δοκιμάστηκαν στον ΟΣΦΠ.
- Τώρα βέβαια και με την ίδρυση της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, η ανέρευση και η υπόδειξη των ταλέντων θα είναι και υποχρέωση της ακαδημίας και θα γίνεται με τον πιό επίσημο τρόπο.
- Σε επικοινωνία των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τους ανθρώπους της ΣΧΟΛΗΣ στην Κατερίνη,εκφράστηκε η ικανοποίησή τους και οι ευχαριστίες για την συμβολή τους στην σωστή επιλογή των παιδιών..

40ο Φεστιβάλ Ολύμπου - Δίον όπως Μαδρίδ

Από την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ":
http://www.makthes.gr/news/arts/76555/
Αφιερωμένο στην Ισπανία θα είναι το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, που κάνει έναρξη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίον το Σάββατο 9 Ιουλίου με συναυλία της Luz Cazal, ντίβας του Πέδρο Αλμοδοβάρ.




















Την ίδια μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Ο Νταλί και τα βιβλία» και «Γκερνίκα - η ιστορία ενός πίνακα». Δεκατρείς μουσικοί θα συνοδεύουν τη διάσημη ισπανίδα ερμηνεύτρια σε ένα μοναδικό ερωτικό μουσικό οδοιπορικό που θα ξεκινά από το σάουντρακ της ταινίας «Ψηλά τακούνια» με το θρυλικό «Un Ano De Amor» και το «Piensa en mi» και θα καταλήγει στο «La Pasion», τo νέο άλμπουμ της.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου η Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιάσει τις «Εκλκλησιάζουσες». Θα ακολουθήσουν η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η συναυλία «Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη» από την Ορχήστρα Νέων του Δίου και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Μελίνα Ασλανίδου, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που συμμετέχει με την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» και τον σαιξπηρικό «Οθέλλο», οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θέατρο «Πήγασος». Στις 30 Ιουλίου οι θεατές θα δουν την παράσταση «Μαρινέλλα, το μιούζικαλ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και σε διάστημα τριετίας θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 750.000 ευρώ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων τηλ.23510 76041.
Γενική είσοδος 20 ευρώ.