ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η ιστορία του ελληνικού καφέ….

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες παραλλαγές σε «-τσίνο» και αν κυκλοφορήσουν, η cult γοητεία του ελληνικού καφέ δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ίσως γιατί έχει συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα και ενίοτε με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και η προετοιμασία του έχει πάρει διαστάσεις ιεροτελεστίας.

Ιστορία στη χόβολη


Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου



 





   ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΖ’ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΥΧΤΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
* ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
* ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 


  Το θέμα για το φετινό εορτασμό της

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ LASER 4,7 Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





  ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ





    Το 2013 αποδεικνύεται χρονιά μεγάλων επιτυχιών για την Ιστιοπλοΐα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης τόσο σε επίπεδο ανάληψης σημαντικών διοργανώσεων όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΡΗΜAIOI ΔΡΟΜΟΙ







   

   Μετά το παρασκευασμένο πρόβλημα κρίσης της Ελλάδας μας, από τις οδηγίες των επιφανών ανδρών, μεγαλοπρεπείς ψιττακοί, ανακοινώνουν την συνέχεια των μεγάλων βρώμικων λεωφόρων, αφήνοντας πίσω την ουσία και φέρνοντας σύγχυση στο περιβάλλον και στο ντόπιο κοινωνικό κύτταρο. Αμυδρή η αντίδραση, υπνωτισμένη η κοινωνία μας. Στα έδρανα βασιλεύει η ηλιθιότητα – ασύλληπτο το βεληνεκές της… Συναίνεση και συνενοχή των απίθανων. Κυρίαρχο το ψεύδος και η αηδία συσσωρευμένη. Στοιβαγμένα τα εθελούσια λάθη. 



Τι είναι για την ψυχή το ευγενέστερο;





 ΑΜΛΕΤ: "Ύπαρξη; Ανυπαρξία;  
Ιδού το ερώτημα. 
Τι είναι για την ψυχή το ευγενέστερο; 
Να ανεχτείς βέλη και λιθοβολισμό πρόστυχης μοίρας,
 ή να σηκώσεις όπλο ενάντια σε ωκεανό από βασανιστήρια να τους εναντιωθείς και να τα μηδενίσεις;..

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα



Στον τελικό της Eurovision που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας θα διαγωνιστεί το ελληνικό τραγούδι «Alcohol is Free» με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και τους Koza Mostra.

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα
Στον αποψινό, δεύτερο ημιτελικό, η Ελλάδα προκρίθηκε τελευταία στη σειρά, κάτι που ενέτεινε την αγωνία. Τέλος καλό, όλα καλά κι έτσι το ελληνικό τραγούδι θα βρεθεί στη λίστα του τελικού του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovison.

Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ





ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.  
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!   

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών ! - Διαβάστε γιατί



2013-01-07_08431.jpg
Μέλι καὶ κανέλα! Πόσο ὠραῖα ἀκούγεται σὰν ἦχος! Θυμίζει κάτι ἀπὸ τὰ παλαιά, τὰ 
ξεχασμένα. 
Ἀλλὰ εἶναι τόσο ἐπίκαιρον, ἐὰν μάλιστα ἀναλογιστοῦμε πόσο πολὺ μᾶς ἔχουν 
καταστρέψει ...
τὴν ὑγεία μας οἱ τόσες καταχρήσεις καὶ οἱ ἐξωτερικὲς συνθῆκες διαβιώσεως. 
Μέλι καὶ κανέλα… Πανάκεια;

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία


 και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!


Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα. Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!
Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά.  Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το

«Η νέα γενιά πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια της».




«Η Ευρώπη χαραμίζει τη νεολαία της» τονίζει σε τίτλο σχολίου του το Spiegel Online. Με αφορμή τη δραστική μείωση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων έναντι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως καταδεικνύει έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew, το Spiegel Online υπογραμμίζει: «Οι Ευρωπαίοι χάνουν την...
εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ. Και με το δίκιο τους. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι ήλπιζαν σε απεριόριστες δυνατότητες. Σήμερα από τα πολλά όνειρα απέμειναν μόνο ερείπια. (…) Η Ευρώπη χάνει μία ολόκληρη γενιά και μαζί με αυτή και την ευρωπαϊκή ιδέα. Γιατί ποιος θα γίνει φορέας της στο μέλλον, αν όχι αυτοί οι νέοι άνθρωποι;», διερωτάται η αρθρογράφος επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί δεν έχουν βρει απαντήσεις στα προβλήματα και ειδικά στα προβλήματα των νέων.