ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Νέα γενιά υπολογιστών τσέπης...




Αν η επανάσταση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων έγινε πραγματικότητα χάρις σε μία γενιά εξαρτημάτων (όπως επεξεργαστές, κάρτες γραφικών και μνήμες) τα οποία έχουν μικρές διαστάσεις και ικανοποιητικές επιδόσεις, γιατί τα ίδια εξαρτήματα να μην αξιοποιηθούν για την κατασκευή ενός «υπολογιστή τσέπης», το οποίο θα έχει κανείς συνεχώς μαζί του; Αυτή είναι η....
λογική πίσω από τα Android mini PC (γνωστά και σαν Android HDMI stick), μία καινούργια κατηγορία κομπιούτερ που, αν και το μέγεθός τους είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα USB στικ, προσφέρουν τις βασικές λειτουργίες ενός υπολογιστή.

Το πολιτικό σύστημα «κρατικοποιεί» τα σπίτια μας με τον νέο φόρο.




Νέα επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας είναι ο φόρος ιδιοκατοίκησης που σκέφτεται να επιβάλει η τρικομματική συγκυβέρνηση. Εκεί που ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το καταργήσει, όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες,...
μελετά να επιβάλει και νέο φόρο στα ακίνητα, τον λεγόμενο φόρο ιδιοκατοίκησης.

Κλειστοί οι Δήμοι την Τετάρτη 29/8/12



Να παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι και να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, στις 30 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποφασίσθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της περιφερειακής ένωσης των δήμων.
Για δραματικές και επώδυνες περικοπές, που οδηγούν τους δήμους ....

ΚΟΜΜΑΤΑ και ΧΩΜΑΤΑ


Επισημάνσεις του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, γύρω από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών



 

  


  Μετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο έγινε κατανοητό και από τον πλέον δύσπιστο ότι η υπόθεση της μεταφοράς και εναπόθεσης των χωμάτων στο χώρο της ΔΕΑΔΟ, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους δήθεν ανησυχούντες κάπου αλλού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους. Προφανώς, το παραπροϊόν της Tosho είναι για αυτούς το μέσο προκειμένου να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς αλλά και κομματικούς σκοπούς.
·       
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Λιτόχωρο  δεν κλήθηκε κανείς απ’ όσους  συντάχθηκαν θετικά (Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και   Δήμος) με τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των επιστημονικών φορέων ( Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).