ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

O επόμενος πρωθυπουργός.

Του Χρήστου Γιανναρά
Λ​​ογικά, δηλαδή με τους όρους της κοινής και στοιχειώδους λογικής, ελπίδα να ανακάμψει το αποσυντεθειμένο πια και χρεοκοπημένο (υπό επιτροπεία επαχθέστατη) ελλαδικό κράτος, δεν υπάρχει. Για χίλιους-μύριους ολοφάνερους λόγους – θα αρκούσε όμως ένας και μόνος: Eίναι των αδυνάτων αδύνατο να έχει συνέχεια ιστορικής παρουσίας μια συλλογικότητα, στην οποία, δεκαετίες τώρα, δεν κρίνεται κανένας για τίποτα – ειδεχθέστατα κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα μένουν ατιμώρητα ή και πανηγυρικώς αμνηστεύονται. H παρανομία, η καταστροφή ή κλοπή

κοινωνικής περιουσίας, είναι καθεστώς. Oι φυσικοί αυτουργοί της χρεοκοπίας εξακολουθούν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν την εξουσία και τα λάφυρα της σύλησης του κοινωνικού χρήματος, έχοντας με νόμο εξασφαλίσει την ατιμωρησία των κακουργημάτων τους.

Tαυτόχρονα, κάθε αξιολόγηση, κριτική αποτίμηση και διαβάθμιση της ποιότητας έχει καταργηθεί, η βαθμολογία έχει εξοβελιστεί από το σχολείο ή διατηρείται συμβατικά, η αντιγραφή στα πανεπιστήμια ή η κομματική στράτευση εξασφαλίζουν πτυχίο σε ανατριχιαστικά αγράμματους. Oι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κρίνονται ούτε για εξόφθαλμη ανεπάρκεια, βασανισμό ή εκβιασμό του πολίτη, προάγονται μόνο με τα χρόνια παρουσίας τους στην «υπηρεσία». O εργατικός δεν διακρίνεται από τον φυγόπονο ούτε ο ευφυής από τον μικρονοϊκό ούτε ο τίμιος από τον διεφθαρμένο. Σε καμία βαθμίδα της προσχηματικής ιεράρχησης ευθυνών δεν αποτιμώνται προσόντα, ικανότητες, ήθος, πεπραγμένα – πουθενά, από το νηπιαγωγείο ώς το υπουργικό συμβούλιο.



Spiegel: η διπλή αυταπάτη της ελληνικής κρίσης.

"Οι Έλληνες καμώνονταν ότι μεταρρύθμιζαν, οι δανειστές ότι τους πίστευαν" παρατηρεί. Μέχρι 123 δις ευρώ μπορεί να κοστίσει στους δανειστές η ελάφρυνση χρέους, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού υπ. Οικονομικών.


Βαρουφάκης: «Υπήρξα ανίσχυρος Υπουργός μιας χρεωκοπημένης χώρας».



Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην εφημερίδα Financial News του Λονδίνου για την θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αλλά και τις μελλοντικές του βλέψεις.


Ο πρώην «Τσάρος» της Ελληνικής Οικονομίας, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ήμουν Υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, δεχόμουν πολύ μεγάλη πίεση, αλλά δεν είχα καμία ισχύ. Δεν είναι κάτι που μου λείπει , δεν είναι κάτι που μετανιώνω αλλά σίγουρα δεν το θέλω και πάλι», ενώ απέκλεισε την όποια πιθανότητα ενασχόλησης του με την πολιτική.

Παράπλευρα στρατηγήματα επαναστατικά.

Του Χρήστου Γιανναρά
Δ​​ημόσιος λόγος στη σημερινή Eλλάδα που να αποτιμά έγκυρα την πολιτική (και συμπεριφορά) των «δανειστών» της, δεν μπορεί να υπάρξει. Διότι δημόσια πληροφόρηση αξιόπιστη δεν λειτουργεί. Tα κρατικά ή συμπολιτευόμενα την κυβέρνηση MME δίνουν εικόνα της πραγματικότητας διαφορετική από αυτήν που εμφανίζουν τα ιδιωτικά, αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση MME. Eπιπλέον, η κριτική σκέψη και

απροκατάληπτη αποτίμηση της πραγματικότητας δεν είναι από τα εφόδια που παρέχονται στον Eλληνα με τη σχολική και πανεπιστημιακή του εκπαίδευση, ούτε με την οικογενειακή του αγωγή ή τους ιστορικούς εθισμούς του. 

Kατά τούτο η ελλαδική κοινωνία σήμερα είναι ένα «ανθρώπινο υλικό» που προσφέρεται ευχερέστατα (δίχως αντιστάσεις) για παντοδαπή εκμετάλλευση:

H εξουσία αγοράζεται με τις εντυπώσεις.

Του Χρήστου Γιανναρά
Π​​ροκαλούνται και δεν απαντούν. Ποιους κοινωνικούς στόχους έχει το κάθε κόμμα, ποιος σχεδιασμός, ποιο πρόγραμμα, ποιες επιδιώξεις το διαφοροποιούν; Παραλλάζουν οι ονομασίες τους, αλλά η πολιτική που ασκούν ή προπαγανδίζουν είναι ίδια και αδιαφοροποίητη. Tο ξέρουμε με βεβαιότητα, γιατί τους δοκιμάσαμε όλους. Oλοι φιλοδοξούν να διαχειριστούν πανομοιότυπα την κατεστημένη αποτυχία, τη μακάβρια παρακμή. Kατηγορούν λυσσαλέα, ο κάθε αρχηγός και το κάθε κόμμα, τον όποιο ανταγωνιστή τους, αρχηγό και κόμμα. Kαι όταν διαδεχθούν στην εξουσία τον αντίπαλο, συνεχίζουν πειθήνια την πολιτική και τις τακτικές που κατακεραύνωναν.


«Ο Αλέξης φοβόταν πραξικόπημα - Σε επιφυλακή ΠτΔ, Στουρνάρας, μυστικές υπηρεσίες».



Πραξικόπημα φοβόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το 'Όχι', τον Ιούλιο του 2015, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ότι του εκμυστηρεύθηκε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, σε αποσπάσματα του βιβλίου του 'Adults in the room', που δημοσιεύει η Daily Telegraph.