ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Santana - Black Magic Woman (Live at Montreux 2011)

Ερντογάν: Υπάρχει εγγύηση ότι θα ζω μέχρι τις 16 Απριλίου;

Στα πλαίσια της καμπάνιας που κάνει προκειμένου να προωθήσει το δημοψήφισμα, ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε σήμερα σε συμπόσιο που διοργανώθηκε από το think tank SETA, και ξάφνιασε όλους τους παρευρισκόμενους όταν αναρωτήθηκε δημοσίως:

«Όλο σας το θέμα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι θνητός. Υπάρχει
κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου;», αναρωτήθηκε για να τονίσει στη συνέχεια ότι «…την ημέρα του δημοψηφίσματος θα γίνει το θέλημα του έθνους και του Αλλάχ».

Για όσους ανησυχούν για το Grexit...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Τις τελευταίες 'μέρες ξαναήρθε στο πολιτικό προσκήνιο η συζήτηση για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλοι, "γνώστες" και γραφικοί υπερθεματίζουν ή το αντίστροφο για 
το ευρώ, είτε τρομοκρατώντας τους πολίτες  , είτε καθησυχάζοντάς τους . 

Το τι ακούνε κάθε 'μέρα τ' αυτιά μας
δεν περιγράφεται. 

Φυσικά δεν γίνεται ουσιαστικός διάλογος για το νόμισμα αλλά ακούμε άναρθρες κραυγές, ύβρεις, απειλές και άλλα τέτοια "ευχάριστα". Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία νάναι για γέλια αλλά ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει διάθεση. Ξέρει ή φαντάζεται τι τον περιμένει από αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό σύστημα.

Σενάρια για νέα σύνορα στα Βαλκάνια.


Η εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία φαίνεται να διαταράσσεται ξανά, καθώς ξεκινά δειλά και πάλι μία συζήτηση για επαναχάραξη των συνόρων με ανταλλαγή εδαφών.

Τις 'φωτιές' άναψαν οι πρόεδροι της
Κροατίας και της Βοσνίας, Γιόζιπ Γιοζίποβιτς και Μλάντεν Ιβάνιτς, που συμφώνησαν ότι οι

«Όχι σε ευρώ δυο ταχυτήτων», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ευρωπαϊκή και ιταλική πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Piazza Pulita του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La 7.

Αναφερόμενος στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι και στο πως
πρέπει να κινηθούν οι ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε:

Κρούγκμαν: Είναι τρελό να απαιτείς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5%.


Σε μια συνέντευξη στο χθεσινό φύλλο της Handelsblatt, o νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει σχετικά με τη συνεχιζόμενη ελληνική κρίση και τους ευρύτερους κινδύνους που υφέρπουν ακόμη στην ευρωζώνη:

έχρι σήμερα η οικονομία δεν έχει καταφέρει να
ορθοποδήσει από την ύφεση. Η ευρωκρίση θα μπορούσε ξανά γρήγορα να αναζωπυρωθεί. Πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η θηλιά που αυτή τη στιγμή πνίγει την Ελλάδα, πρέπει να χαλαρώσει. Το να απαιτεί κανείς από τους Έλληνες πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό. Συνολικά η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί μόνο εάν η Γερμανία εξήγγειλε ένα επενδυτικό σχέδιο και απομακρυνόταν η χώρα από την πολιτική λιτότητας'.