ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σωτηρία, ίσως, ο κοσμοπολιτισμός.


Του Χρήστου Γιανναρά
Π​​ρόκειται για «κρίση» ή για «παρακμή»; 

H ορθή διάγνωση είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση, προϋπόθεση για την ελπίδα – αν υπάρχει.

Eμπεριστατωμένα διεγνωσμένη είναι η διεθνής κρίση. Eχει ορατό
επίκεντρο ή άξονα την οικονομία και ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της γης. Διαπλέκεται η κρίση (όπως πάντοτε η οικονομία) με το κυρίαρχο πολιτισμικό «παράδειγμα», σήμερα με τον παγκοσμιοποιημένο Iστορικό Yλισμό. Πριν από είκοσι εφτά χρόνια κατέρρευσε το ένα από τα δίδυμα γεννήματα του Iστορικού Yλισμού: η σοβιετική αυτοκρατορία του Mαρξισμού. Oι τριγμοί της κατάρρευσης και οι ρωγμές έχουν αρχίσει και στο δεύτερο των διδύμων: στον παγκοσμιοποιημένο ολοκληρωτισμό των «Aγορών» – της αυτονόμησης του χρήματος από τις παραγωγικές σχέσεις και την ανταλλακτική λογική.

Nτοκουμέντο της CIA: Ποιοι ετοίμαζαν τον Αττίλα 7 χρόνια πριν.



Έγγραφο - ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, επιβεβαιώνει το ιστορικό γεγονός ότι η Χούντα των Συνταγματαρχών προωθήθηκε προκειμένου να ξεπουληθεί η Κύπρος και 7 χρόνια αργότερα να παραδοθεί στα χέρια του Αττίλα.

Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός
σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ΄ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών ΕΔ και στην Ελλάδα. Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις. 

Διάταγμα για ανέγερση τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού υπέγραψε ο Τραμπ.




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα να υπογράφει διατάγματα για την έναρξη ανέγερσης ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και την λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες, σε μια ταχεία κίνηση της νέας κυβέρνησης με στόχο να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της ε

SZ: «Βόμβα» για τη Γερμανία μια αναθέρμανση της ελληνικής κρίσης.

«Για γεωστρατηγικούς λόγους, η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Την χρειάζεται ως αξιόπιστο εταίρο για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και για την υπέρβαση της προσφυγικής κρίσης και παρά τα προβλήματα, η χώρα κινήθηκε πάντα στο πνεύμα ευρωπαϊκής ανάληψης ευθύνης (…) τυχόν Grexit θα προσέθετε άλλη μια σοβαρή κρίση στην ήδη διχασμένη Ευρώπη. Καλά θα έκαναν λοιπόν οι υπουργοί Οικονομικών να

Απρέπεια Ταγιάνι: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς απόγονους του Μ.Αλεξάνδρου.



Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αποκαλεί δημοσίως τα Σκόπια "Μακεδονία" και θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β' ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών.

 Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν
την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα" είπε ο κ.Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψη του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος λίγους μήνες

Σημίτης κατά Παπανδρέου: Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.



Ευθύνες στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη στο πρώτο μνημόνιο επιρρίπτει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

“Το πρώτο μνημόνιο, υπό την εξαιρετικά αυστηρή μορφή που είχε, δεν
ήταν μονόδρομος”, υποστηρίζει ο κ.Σημίτης σε συνέντευξη του στο Capital.gr, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία μάλιστα “καρφώνει” ότι πρότεινε τις ιδιωτικοποιήσεις.