ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

”Η επέκταση του εθνικού Δρυμού Ολύμπου !!!,και το υπό ψήφιση προεδρικό διάταγμα!!!, είναι ,σε αντίθεση με το αίτημα [ επιθυμία ] της πλειοψηφειας των πολιτών της Πιερίας,”

  οι οποίοι οραματίζονται, τον εκσυγχρονισμό του Ολύμπου!!! [ Π.χ. ποιος δεν άκουσε ,να λένε,  αν είχαν οι ξένοι τον Όλυμπο θα τον είχαν  εκσυγχρονίσει???]    όμως  τις τελευταίες δεκαετίες είναι αλυσοδεμένος , ο Όλυμπος στα άδυτα της ελληνικής γραφειοκρατίας !!!
Το σχέδιο  επέκτασης  του εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι επιτακτική ανάγκη πολλών χρόνων , γίνεται πραγματικότητα , χάριν στην μεγάλη ίσως,  προσφορά των ειδικών…!!! ,τουλάχιστον στον Παρνασσό, αλλιώς έγιναν ,όπως μέχρι τώρα δείχνουν τα πράγματα…!!! 
Αν όμως , υπολόγιζαν τους πολίτες ,ο Όλυμπος, θα είχε δώσει , κατά καιρούς  τη θέση του, σε σύγχρονες  επενδύσεις .!!  οι οποίες θα είχαν  αλλάξει την όψη ,και θα ήταν απόλυτα εκσυγχρονισμένος και ταυτισμένος με τον πολιτισμό , την μυθολογία του, τον τουρισμό, την ιστορία, και την λαογραφία του.
Η επενδύσεις θα περιείχανε  στα τρία επίπεδα  της Α Β Γ ζώνης του σχεδίου, τα μουσεία Ολύμπου,!!! και πανεπιστήμια ,!!!
Και θα  αναδιαρθρώνονταν συνεδριακά κέντρα !!!ξενοδοχεία  !!!εκθεσιακές αίθουσες !!! αμφιθέατρα !!!θεματικά πάρκα των θεών !!! αποθήκες φύλαξης αρχαιολογικών ευρημάτων!!! Ανανεωμένους χώρους αναψυχής!!!, θα άλλαζε η λειτουργία των καταφυγίων, θα γίνονταν πολλά  πανδοχεία, τα οποία θα συνδέονταν με ήλεκτρο-ποδήλατα, και τελεφερίκ!!! Και φυσικά, καφέ, εστιατόρια, στις κορυφές με πανοραμική θεα τον Θερμαϊκό!!! 
 προνομιακή θέα στο άγιων όρος !!,έως τον Παρνασσό!!! Όλα θα συνδέανε, και τους επισκέπτες ,με κινητικά προβλήματα!!!
Ωστόσο είμαστε ευτυχείς γιατί σε μια χώρα που στηρίζεται στον πολιτισμό της, υπάρχουν επαρκή κονδύλια, το ΕΣΠΑ είναι ένα μεγάλο εργαλείο ,όπως και η προσφορά εμβέλειας των μεγάλων ευεργετών!!!
Το όλο εγχείρημα ενδιαφέρον και απαιτητικό διότι εμπλουτίζει με νέα νοήματα την αφήγηση της ιστορίας μας .!! όσο για τις κατασκευές ,με τα περιβάλλοντα μπορούν να συνυπάρχουν!!!
Ωστόσο οι επιθυμίες των πολιτών ,για τις οποίες  παραπάνω αναφέρομαι, δεν συνδέονται ,με το σχέδιο, του προεδρικού διατάγματος της  επέκτασης  του εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που είναι σήμερα για δημόσια διαβουλευση , και το οποίο προτάθηκε, και κατατέθηκε ,από τον φορέα διαχείρισης Ολύμπου το 2004 !!!,
Εφόσον το θέμα, είναι από τα πιο σοβαρά της  Πιερίας ,γιατί μόνο  λίγοι γνωρίζουν, το γιατί δεν έγινε  δημόσια διαβούλευση τότε ;;; τι θα δούμε, στο μέλλον!!!!!