ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο χορός της κυβερνητικής τρόϊκας ! (gif)




Γίγαντες στην Ελλάδα


















Κατά την ελληνική μυθολογία, οι γίγαντες ήταν υπερφυσικά όντα, παιδιά του Ουρανού και της Γης, που συγκρούστηκαν με τους Ολύμπιους Θεούς σε έναν ανελέητο πόλεμο που έμεινε γνωστός ως Γιγαντομαχία.
Μια παράξενη ανακάλυψη έκανε το γύρο του κόσμου μέσα στο 2009. Όλα ξεκίνησαν από κάποιες φωτογραφίες, που στάλθηκαν σε γνωστό περιοδικό του χώρου του μεταφυσικού και απεικόνιζαν ανασκαφές που έλαβαν χώρα κοντά στην Αρχαία Πρόσυμνα της Αργολίδας, κοντά στα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών. Σύμφωνα με κάποια ελληνοαμερικανίδα που προμήθευσε τις φωτογραφίες στο περιοδικό, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ανθρώπινους σκελετούς ύψους 5-6 μέτρων. Από τότε, οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν σε δεκάδες sites και blogs, ενώ το θέμα έκανε και το γύρο του κόσμου.

Ιδιωτικά σκάνδαλα, δημόσια ντροπή



thumb
Τρία χρόνια τώρα, σε καθημερινή βάση η χώρα βυθίζεται στο δικό της ίζημα, βράζει στο ζουμί της· ωστόσο, οι πατέρες του Έθνους τακτοποιούν τα καταδικά τους παιδιά. Και ενώ όλα αλλάζουν γύρω μας προς το χειρότερο – προς το πολύ χειρότερο –, η αιτία του κακού μένει.
Ο κύριος Πολύδωρας, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στο να… λυθούν όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού, είπε να διορίσει και την κόρη του στη Βουλή. Το ίδιο έπραξε και ο κύριος Τραγάκης, που «τακτοποίησε» μερικούς συγγενείς του. Αυτή την εθνική ντροπή την καταπίνουμε όλοι, αυτό τον εθνικό εξευτελισμό – παρά τις τυχόν χλιαρές διαμαρτυρίες – τον θεωρούμε θέσφατο, μια ελληνική ιδιαιτερότητα που έχει τον τρόπο της να βολεύεται μέσα μας.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της VPRC



thumb
Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή δίνει η δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30% και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η ΧΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. Το 85% δηλώνουν ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.
Η πανελλαδική έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.000 ατόμων, κατά το διάστημα 4-5 Σεπτεμβρίου 2012.

Tags:

Λίγα κελιά παραπέρα..




Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τη 17 Νοέμβρη βρέθηκε στον Επαναστατικό Αγώνα. Κατέθεσε σήμερα μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην... οργάνωση αυτή, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είπε:
- Η οικονομική κρίση είναι αυτή που εντείνει τη σκληρή πραγματικότητα.
- Υπάρχει μία μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση και θα έπρεπε σε τέτοιες δίκες να δίνεται και πολιτική λύση.

Με τα ίχνη του χρόνου αποτυπωμένα στο πρόσωπο και τα γκρίζα μαλλιά ο Κουφοντήνας προχώρησε σε μια πολιτική ανάλυση, που θύμισε τη δική του απολογία στη δική της 17Ν. Ωστόσο, σε εκείνη την απολογία, κάποιες φορές είχε ξεσπάσει μιλώντας με έμφαση για την επαναστατική δράση.

Σήμερα στην κατάθεσή του, τοποθετήθηκε με δωρικό λόγο για την πολιτική συγκυρία και την μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας, που αποτελούν, όπως είπε, τα πιο σκληρά κίνητρα για όλους εκείνους που αναγκάζονται να καταφύγουν σε πράξεις που τελικά θα τους οδηγήσουν κατηγορούμενους.
crime.gr