ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κων/νος Γιάντσιος : Γαλλία Λεπτοκαρυά με το Γαϊδούρι! κατά των πυρηνικών όπλων




Ο Γάλλος ιερέας Λουλου, όπως μας είπε  από μικρός πάντα  διάβαζε  την Οδύσσεια, και την Ιλιάδα,  και άλλα ωραία από τις ομορφιές τις Ελλάδας,  και τις ιστορίες της!
Έτσι  λοιπόν και αυτός έμαθε όλα αυτά που μας φέρνουν όλους ποιο κοντά στον αρχαίο μας πολιτισμό, ο οποίος κυριαρχεί στον καινούργιο κόσμο και μας αρέσει  πάρα πολύ.
Μια μέρα στις 25/3/2012 στα 75 χρόνια,  του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει, πορεία ειρήνης κατά των πυρηνικών όπλων.
 Από Γαλλία λοιπόν. με το γάιδαρο του τον Ισίδωρο,  μέσου της αγαπητής του Ελλάδας, έως την βηθλεέμ . Από τις 15/4/2013 βρισκόταν κοντά μας εδω στη Λεπτοκαρυά.   Φιλοξενήθηκε από την οικογένεια του Αποστόλου Γ. Κατέλα και ξεναγήθηκε στον Όλυμπο και στα Λείβηθρα από τον πρώην αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Σ. Γιάντσιο, σήμερα 17/4/ συνεχίζει το όνειρο.
 Το μεσημέρι αφού φόρτωσε τον γάιδαρο Ισίδωρο αναχώρησε περπατώντας για Αθήνα.  Χάρηκα πάρα πολύ που ενθουσιάστηκε από την πόλη του Ορφέα,  και εκτίμησε την προσφορά μας, ως το καλύτερο δώρο !
Ειλικρινά πιστέψτε με δεν  πίστευα στα μάτια μου πόσο χάρηκε ο άνθρωπος στα Λείβηθρα!   
Εκείνο όμως που τον έκανε ευτυχισμένο, είναι ότι το όνειρό του γίνεται  αληθινό τον Ιούνιο θα φτάσει στην βηθλεέμ . Τι ευτυχία στα 76 έχει το κουράγιο να αγωνίζεται κατά των πυρηνικών όπλων  !  Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά όταν τα αγαπάς και νοιάζεσαι γι αυτά!
Καλό ταξίδι Λουλου Κων/νος Γιάντσιος