ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ





"Hellinic Quest" λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CΝΝ άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. 


Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας o Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητα της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει". Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος!...




Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα του τρόπου απόληψης χρυσού. Η απόληψη του πολύτιμου μετάλλου γινόταν με προβιές, κυρίως προβάτων, τις οποίες βουτούσαν οι μεταλλευτές μέσα στο ποτάμι, όπου και ... 
εγκλωβίζονταν τα ψήγματα του χρυσού. Στη συνέχεια οι προβιές στέγνωναν και τινάζονταν για να συλλεχθεί ο χρυσός ή καίγονταν για να αποληφθούν οι σβόλοι του χρυσού.

Απόψε στις 9.30 στο Κάστρο Πλαταμώνα η συναυλία – αφιέρωμα στον Δ. Μητροπάνο



ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ», ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
* ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, Π.ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ.ΣΙΝΑΝΗΣ -  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ
* ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΩ ΣΕΡΒΟΥ.
 
Σήμερα, Πέμπτη 16 Αυγούστου, στο Κάστρο Πλαταμώνα, στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνο. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την οργάνωση «Ευχή Ζωής» με

ΟΛΥΜΠΟΣ Οι κατασκηνωτές απειλούν το βουνό των θεών



Σε κίνδυνο βρίσκεται ο Όλυμπος καθώς και η υγεία των κατοίκων του Λιτοχώρου από το ανεξέλεγκτο άναμμα φωτιάς εντός της δασικής έκτασης και από τη δραστηριότητα επισκεπτών και κατασκηνωτών, που κολυμπούν και πλένονται στον ποταμό Ενιπέα, από τον οποίο υδρεύεται η περιοχή. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr