ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση: Όλοι (σημιτικοί, πασόκοι, μνημονιακοί κλπ) χωράνε!

 Ποια ονόματα ακούγονται ως υποψήφια για την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου;
Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής φέρεται ότι έχει το προβάδισμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος που λέγεται ότι του άφησε το περιθώριο ο κ. Σαμαράς να επιλέξει μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών. Εμείς πιστεύουμε ότι θα λάβει μάχιμο υπουργείο. Και το Εξωτερικών του ταιριάζει.
Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κερδίζει έδαφος η άποψη να παραμείνει επικεφαλής ο Φραγκούλης Φράγκος, ενώ ακούγεται και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τυχόν τοποθέτηση της τελευταίας θα ήταν λάθος από πολλές απόψεις και απορούμε πως είναι δυνατόν ένα όνομα μιας πολιτικού η οποία βαρύνεται με πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του υπουργείου, να συζητείται για μία τέτοια θέση. Πάντως, δύο Μητσοτάκηδες αποκλείονται σε μια κυβέρνηση και αν τοποθετηθεί ο Κ.Μητσοτάκης η Ντόρα, μόνο για πρόεδρος της Βουλής παίζει.

Ποια είναι η σέξι «μούσα» της Εθνικής



Με τα νύχια βαμμένα μπλε, φορώντας στο ένα χέρι ελληνικό περικάρπιο και στο άλλο δύο κομποσκοίνια, η Ελληνοπολωνέζα Αγγελική-Αντριάννα Γ. (δεν θέλει να αποκαλύψει το επώνυμό της) δήλωσε «παρούσα» και στα τρία παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα η Εθνική μας στο Euro. 


H 26χρονη αισθητικός με πατέρα Έλληνα- ο κ. Γιώργος από τα Τρίκαλα- και μητέρα από την Πολωνία- η κ. Μπάρμπαρα από το Στρζέγκομ, κοντά στο Βρότσλαλ- διαμένει πλέον μόνιμα στην Καλαμπάκα την τελευταία εξαετία και αν και καλλονή, η ίδια δηλώνει μετριοπαθής. 

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;


afissa-en-med
Για εκτύπωση της αφίσσας σε πλήρες μέγεθος πατηστε εδώ..
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου,  κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ 41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ




     Το 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει τις πύλες του στις 7 Ιουλίου.
 Για μια ακόμη χρονιά θα προσφέρει στους πολυπληθείς φίλους του, τη δυνατότητα να απολαύσουν υπέροχες μουσικές και θεατρικές βραδιές στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, στην αρχαία Πύδνα, στα Λείβηθρα, στο Βυζαντινό ναό της Παναγίας Κονταριώτισσας, στα Δημοτικά θέατρα Κολινδρού και Κατερίνης
     Το Φεστιβάλ Ολύμπου θα επιδιώξει

Π ρ ο μ ή θ ε ι α 2012



28, 29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου
Εκδηλώσεις τιμής προβολής και ανάδειξης
της ελληνικής θέασης του κόσμου

Το τετραήμερο 28-29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στον Ολυμπο οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής, προβολής και ανάδειξης της ελληνικής θέασης του κόσμου όπως τιτλοφορούνται από τους διοργανωτές, τα γνωστά σε όλους Προμήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ



Η ΝΔ με ποσοστό 29,66%, θα ελάμβανε 89 έδρες και όχι 129 που πήρε τώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,89%, θα ελάμβανε 81 έδρες και όχι 71 που πήρε τώρα. 
Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,28%, θα ελάμβανε 37 έδρες και όχι 33 που πήρε τώρα.
Οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 7,51%, θα ελάμβαναν…
23 έδρες και όχι 20 που πήραν τώρα.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ποσοστό 6,92%, θα ελάμβανε 21 έδρες και όχι 18 που πήρε τώρα.
Η ΔΗΜΑΡ  με ποσοστό 6,25%, θα ελάμβανε 19 έδρες και όχι 17 που πήρε τώρα και
Το ΚΚΕ με ποσοστό 4,51%, θα ελάμβανε 13 έδρες και όχι 12 που πήρε τώρα.
Στα πιο πάνω θα πρέπει να προσθέσετε και το φασιστικό όριο του 3%, το οποίο θα έδινε στα εκτός της σημερινής Βουλής κόμματα, 17 έδρες και το οποίο όριο, μαζί με το bonus στο πρώτο κόμμα, κτίζουν ένα κλειστό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα με κατευθυνόμενες ψήφους, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.                olympia.gr

Ο χρόνος φθείρει τον γυναικείο ερωτισμό



Ο χρόνος είναι ο παράγοντας που κάνει τις γυναίκες που έχουν σταθερές σχέσεις να χάνουν τη διάθεσή τους για σεξ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι σεξολόγοι Σάρα Μάρεϊ και Ρόμπιν Μίλχαουζ, από το
Πανεπιστήμιο Guelph του Οντάριο, στον Καναδά εξέτασαν 170 άνδρες και γυναίκες που είχαν σταθερές σχέσεις διάρκειας από
ένα έως εννέα χρόνια.

Η επιθυμία τους για σεξ μετρήθηκε με βάση μία καθιερωμένη κλίμακα που λέγεται Female Sexual Function Index, και κυμαίνεται από 1.2 έως 6.0 βαθμούς.
 

«Oι νόμοι του Λυκούργου»




Κατά τη διάρκεια του 8ου, 7ου και 6ου π.Χ, αιώνα κυριαρχούσα πολιτεία στην Ελλάδα ήταν η Σπάρτη. Το καθεστώς της Σπάρτης αποδιδόταν στον Λυκούργο και οι κανόνες του συστήματος ονομάζονται «οι νόμοι του Λυκούργου». Η λέξη νόμος μπορεί να μεταφραστεί «law», αν και έχει πλατύτερη έννοια απ' ό,τί αυτή η αγγλική λέξη. Περιλαμβάνει συνήθειες και έθιμα, που πρέπει ή δεν πρέπει να τηρηθούν, έστω και αν δεν ορίζονται με διάταξη ή δεν επιβάλλονται από τη δημόσια αρχή. Όταν οι νόμοι της Σπάρτης 
αποδίδονται στον Λυκούργο, αυτό που εννοείται είναι ότι ο Λυκούργος διετύπωσε κανόνες και αξίωσε από τους Σπαρτιάτες να τους τηρήσουν: «εφύλαξε ταύτα μη παραβαίνειν», «σιγούρεψε ότι δεν θα τους παρέβαιναν» (Ηροδ. 1.65.5).

ΟΛΥΜΠΟΣ: ΝΕΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑ


Από τη νέα καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο καταφύγιο στηνΠετρόστρουγκα Ολύμπου, με δυνατότητα φιλοξενίας 60 ατόμων, το οποίο