ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δίχως αυτοδυναμία


ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2012

thumb
Στα τελευταία δύο χρόνια ψηφίσαμε δύο μνημόνια, αλλάξαμε δύο πρωθυπουργούς, πληρώσαμε ακριβά και με επώδυνο τρόπο όλες τις διαστρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, νιώσαμε εθνική ταπείνωση, απογοήτευση, στραπατσαριστήκαμε από μια σειρά επώδυνων αληθειών. Κληθήκαμε να χάσουμε, να μάθουμε, να υποστούμε, να πληρώσουμε, να

Μαρία η αλεπού



thumb
Αλεπού η Μαρία Δαμανάκη , η οποία ως επίτροπος της χώρας μας έχει διαλέξει μια πολιτική «φρόνιμων» αποστάσεων, ώστε να μην καεί από τη λαίλαπα του μνημονίου. Έτσι φρόντισε προχτές να δημοσιοποιήσει «εμφατικά» την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Κομισιόν με την οποία ζητά να δοθεί χρόνος στη χώρα μας να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα χωρίς εσωτερικές παρεμβάσεις. Μάλιστα αιτήθηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά επιστολή της που ζητά «να δει η επιτροπή πέρα από το μνημόνιο, λαμβάνοντας υπόψη πως ο ελληνικός λαός με την πρόσφατη ετυμηγορία του αποδοκίμασε τη μέχρι τώρα πορεία και την ύφεση». Άλλωστε η θητεία της είναι πενταετής και θα πρέπει να στρώσει το έδαφος για συνεργασία με την επόμενη κυβέρνηση…  Α.Χ.

Γκρίνια και αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ

thumb
Πολλές, μα πάρα πολλές οι πληροφορίες που διακινούνται στο παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ για την ηγετική ομάδα του κόμματος που ανέλαβε να κάνει τις εκλογές. Η γκρίνια και η μουρμούρα περισσεύει στους διαδρόμους και οι

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ




190 π. Χ. περίπου, παριανό μάρμαρο, ύψος 275 εκατοστά
Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

Richie Havens, Freedom, (Woodstock)

Κεντροαριστερές ωδίνες



thumb
Αυτό που προέκυψε από την κάλπη την περασμένη Κυριακή είναι περισσότερο ερωτήσεις - αιτήματα παρά απαντήσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο. Αναμενόμενο, καθώς η κρίση και η καταστροφή που βιώνει η Ελλάδα δεν περιορίζο­νται στο οικονομικό επίπεδο, αλλά διαχέονται στην κοινωνία. Κατά συνέπεια το αίτημα - ανάγκη της εκ βάθρων αναδόμησης του πολιτικού συστήματος εκ­φράστηκε με την πρώτη ευκαιρία, που ήταν η εκλο­γική διαδικασία.
Αν

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ


KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - Αρχαία Ελληνικά και ο Εγκέφαλος
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του. Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων 

Παραδίδει άνευ όρων τη ΝΔ στη Ντόρα ο Α.Σαμαράς




Παραδίδει και παραδίδεται ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την συντριπτική ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

O κυβερνήσεις,το «πολιτικό κόστος» , ο διάβολος με το λιβάνι,οι «κωλοτούμπες» ο μουτζούρης Και η υπομονή μας μαζί. .



Ο μουτζούρης.
 Θέσεις - Απόψεις
   Είναι γνωστόν ότι ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε κυβέρνησης ακούει στο όνομα «πολιτικό κόστος»! Απ’ αυτό το ρημάδι εξαρτάται το «ψωμάκι», (μάλλον γιά παντεσπάνι πρόκειται), του πάλαι ποτέ λειτουργήματος και νυν πολύ προσοδοφόρου επαγγέλματος του…. «πατέρα του Έθνους»! Το τρέμουν οι κυβερνώντες, όπως ο διάβολος το λιβάνι και το καρπούνται, ως κέρδος, οι αντιπολιτευόμενοι.
   Η σημερινή κατάντια της χώρας, στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης κι ανυποληψίας, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, και την πλήρη εξαχρείωση ολόκληρου του υπάρχοντος πολιτικού (sic) προσωπικού, (γιατί όταν ακούω την κομψή αυτή φράση το μυαλό μου πάει, συνειρμικά, στο καθ’ όλα σεβαστό «υπηρετικό προσωπικό»;), ανεξαρτήτως παρατάξεως. Όλοι, μα όλοι, κινούνται τώρα με απλοϊκές, σκακιστικές κινήσεις, πίσω από το ίδιο, (κυνικά εμφανιζόμενο και ευκόλως προδιδόμενο), μικροπολιτικό τους συμφέρον, θεωρώντας, προφανώς, την χώρα και την οικονομία της, ως ολική απώλεια, καράβι μισοβουλιαγμένο, οπότε περιττεύει κάθε προσπάθεια διάσωσης και …. ο σώζων εαυτόν σωθήτω! 
  

Τα ΤΟΠ μοντέλα του '80 που έγραψαν ιστορία!


Τις δεκαετίες του 80 και του 90 στην κορυφή του star system δεν υπήρχαν ηθοποιοί και τραγουδιστές αλλά τα top models της εποχής, που σε κάθε τους εμφάνιση συγκέντρωναν τα φλας της δημοσιότητας.  Cindy Crawford,  Stephanie Seymour, Caudia Schiffer, Tatjana Patitz, είναι μόνο ένα δείγμα των ονομάτων που προκαλούσαν υστερίες στο πέρασμά τους. Σ' αυτά τα μοντέλα είναι αφιερωμένη η coolαριστή φωτογραφική συλλογή που θα απολαύσετε σε δύο μέρη. Δείτε το πρώτο και οσονούπω έρχεται και το δεύτερο μέρος...


Ζ Ε Υ Σ. ( ΠΑΤΗΡ ).



Ζ Ε Υ Σ. ( ΠΑΤΗΡ ).
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ (ΧΡΟΝΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΑ (ΡΟΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ). ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΕΥΞΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΖΕΥΞΙΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΗΞΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΦΡΟΝΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΙΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΥΨΙΣΤΗ ΣΠΕΡΜΟΓΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΙΣΧΥΟΣ, ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ, Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
(ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑ ΤΟ 2005)

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΣΩΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ. ΤΑ ΒΙΟΝΗΜΑΤΑ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
  ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ. (ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΙ).

Joe Cocker Woodstook With a Little Help from My Friends

Από Που Προήλθε Ο Όρος “Ιερόδουλη”; Μάθετε Τη Σημασία Της Λέξης


Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε ακούσει να αποκαλούν κάποια πόρνη και μη,ιερόδουλη.
Πως όμως προέκυψε αυτή η ονομασία;
Λογικό είναι μερικοί να απορούν καθώς αν το καλοσκεφτούμε η λέξη “ιερόδουλος” προέρχεται από τα…συνθετικά “ιερός” και “δούλος” δίνοντας έτσι ένα επίθετο που χαρακτηρίζει κάποιον που είναι δούλος, ή αν προτιμάτε υπηρέτης, του ιερού, δηλαδή της θρησκείας.
Η αλήθεια είναι ότι η θρησκεία έχει άμεση σημασία με αυτή τη λέξη. Όλα ξεκινάνε λοιπόν περίπου 500 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού.

Περίεργο πράγμα οι εκλογές...

ΧαμένοιΚύριε Διευθυντά, Περίεργο πράγμα 
οι εκλογές: κερδίζουν 
ο δεύτερος και ο τέταρτος και χάνουν
 ο πρώτος και ο τρίτος!Κων/νος Γιάντσιος

Επιστολή απόρριψης του μνημονίου στέλνει ο Τσίπρας στους δανειστές



thumb
Επιστολές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας αναφέρει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.