ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012


Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012



Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 12 Απριλίου,  με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άρνηση και θυμός» που είναι το τελικό συμπέρασμα από μια μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse RC, την οποία δημοσιεύει και η οποία αποτελεί μια πραγματική «αξονική τομογραφία» τόσο των κομμάτων όσο και του συνόλου των ψηφοφόρων. Με εργαλείο τη διερεύνηση της «πιθανότητας ψήφου» αποτυπώνει το μέγεθος της κρίσης του δικομματισμού και μεγάλα ποσοστά άρνησης ψήφου, που αγγίζουν το 76% για το ΠΑΣΟΚ και το 70% για τη Ν.Δ. Η αντίθετη τάση παρατηρείται για τους «μικρούς», οι οποίοι μπορούν δυνητικά να αντλήσουν δυνάμεις από πολύ ευρεία δεξαμενή ψήφων. (Σελ. 20, 45, 46, 47)
ΕΚΛΟΓΕΣ: Καθώς η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον έχει πέσει... πανικός. Η διαφαινόμενη ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και η αβεβαιότητα για την «επόμενη μέρα» υποχρεώνει δανειστές και τρόικα να προχωρούν σε νέους σχεδιασμούς – ούτε τώρα, προφανώς, για το «καλό» μας. (Σελ. 4-5)

Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΕΧΕΡΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ



s


  Ο συνταγματάρχης ε.α και τέως φρούραρχος Κατερίνης Ευστάθιος Τσεχερίδης από την Κατερίνη πρόκειται να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην Πιερία με τους "Ανεξάρτητους 'Ελληνες" του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Τσεχερίδης έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό να κινείται δυναμικά σε όλη την Πιερία και να ενημερώνει τους πολίτες, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της 

Δήλωση Ηλία Τσιτλακίδη για τις εκλογές





   Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η διεξαγωγή των εκλογών δεν είναι αυτό που χρειάζονταν οι πολίτες.Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε περίπου τέσσερα χρόνια.
Αυτό που θα χρειαζόταν είναι η περιγραφή του τρόπου επούλωσης των πληγμάτων που έχουν υποστεί καθώς και η χάραξη σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής,που θα οδηγεί στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επούλωση αυτών.Αναπτυξιακής πολιτικής που θα αυξάνει το εισόδημα της χώρας, μέσα από την γρηγορότερη παραγωγή πλούτου,που θα επενδύει στην ποιότητα και όχι στην απαξίωση του δυναμικού της χώρας.

Αδωνις, Αδώνια μυστήρια...


Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι 
Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό
 θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί...







Αδω...

Η ετήσια γιορτή σε ανάμνηση του θανάτου και της ανάστασης του Άδωνη που συμβόλιζε το πέρας του χειμώνα και την έλευσης της άνοιξης, δηλαδή τον ετήσιο κύκλο της βλάστησης και της καρποφορίας (εννοείται το αντίστοιχο του χριστιανικού Επιταφίου...).

Οι πρώτες ημέρες της γιορτής (αφανισμός) ήταν πένθιμες. Οι γυναίκες, που μόνο αυτές έπαιρναν μέρος στη γιορτή, είχαν την επιμέλεια της κηδείας του θεού και θρηνούσαν το χαμό του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/4/2012 ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ



ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΟΥ 12, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ. 23510-37219
Φαξ 23510-46670
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Δ.Σ. της Ε.ΞΕ.Π, συγχαίρει θερμά την Πρόεδρο κα Λέινα Αφροδίτη για την

"Ένα όραμα για την Ελλάδα, για όλους μας"



του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Οικονομολόγου

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα της περασμένης εβδομάδας το 88% των πολιτών αισθάνεται απογοητευμένο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% κρίνει πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Απογοητευμένοι – και πολύ εύλογα – είναι όλοι σχεδόν οι Έλληνες. Εκτός από τους πλούσιους ή τους πολύ πλούσιους που έχουν εξασφαλίσει, με τις καταθέσεις τους, στο εξωτερικό κατά προτίμηση, όχι μόνο τη δική τους άνετη ζωή αλλά και τη ζωή των παιδιών και των εγγονών τους. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Έχει όμως ο υπόλοιπος λαός. Οι άνεργοι που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, οι διαβιούντες κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι…

ΤΩΡΑ: 6 MAIOY 2012 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...




Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών -στις 6 Μαίου- από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.Τη συγκεκριμένη φωτογραφία επέλεξα για τι είναι σχετική με το δημοσίευμα- που εικονίζει το χαρτί της ανωτέρας βίας της ελληνικής πραγματικότητας.

ΠΡΙΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΓΚ ΤΟΥ ΕΟΤ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!



Και φέτος ρε βουλευτάδες μου δεν θα έχει εκεί στη Νότια Πιερία μου το ΚΑΜΠΙΓΚ ΤΟΥ ΕΟΤ;;;

Απίστευτο εύρημα μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ Βρήκαν 10 πλάκες χρυσού σε σπίτια της κόρης του Άκη


Δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες και πολλά βιβλιάρια καταθέσεων εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε δύο σπίτια της οικογένειας Τσοχατζόπουλου στο Κολωνάκι και στο Παλαιό Ψυχικό!

Τα σπίτια αυτά φέρονται να βρίσκονται στην ιδιοκτησία της θυγατέρας του πρώην υπουργού κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου.

ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΗΛΙΟΒΑΣΊΛΕΜΑ


Οι αδελφοί Γρεβενίτη ,ο Γιάννης, και ο Γιώργος, ανησυχούν για  την  εφαρμογή, του πολεοδομικού σχεδίου, της επέκτασης, στη Λεπτοκαρυά. Σε διάλογο που είχαν  με  των πρώην αντιδήμαρχο ανατολικού Όλυμπου  Κων/νο  Γιάντσιο ... Είπαν, τουλάχιστον να ανοίξουν έναν δρόμο  ,την εισφορά την πληρώσαμε …και δρόμο δεν έχουμε ...;
     

Γιάντσιος : ο  δήμος Δίου – Ολύμπου, με το κάρο του, βούλιαξε σε λάσπη. Πάνε τώρα τρία χρόνια, χωρίς πια να έχω διοικητικά καθήκοντα, και δεν άνοιξαν, ούτε μέτρο, δρόμο…! Ωστόσο, δεν πρέπει να τους παρεξηγούμε ,ως  λασπολόγους ,συκοφάντες...!

 Ως εκ τούτου, εφόσον η λάσπη, είναι στο  περιβάλλον τους, και το κάρο λασπωμένο.
 Εξ αυτού  ,από «λάσπη», καλά τα πάνε… όσο για τον δρόμο, από αυτούς  μη περιμένετε…! «Ο δρόμος θέλει καρδιά ,κότσια πως το λένε, όχι θεωρίες και δημοσιεύματα,  ποιος να χαλαστή, με ψηφοφόρο…; για  σκεφτείτε την καρέκλα…;»


Όσο για τις ανταποδοτικές εισφορές…; Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…! Τις  ανάγκες για παροχή υπηρεσιών , στον  Τουρισμό, κλπ.τις έχει ο νότος …[χωρίς να υποτιμούμαι τις άλλες ενότητες. ]
Ωστόσο ,ο νότος  πληρώνει καθαριότητα κλπ.αλλά δεν την έχει…! Που πάνε , οι εισφορές του σχεδίου, και τα τέλη της καθαριότητας, του Νότου …;

Κων/νος  Γιάντσιος  πρώην αντιδήμαρχος πρώην δήμου ανατολικού Όλύμπου