ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Aνεπαισθήτως από την Iστορίαν έξω...



Του Χρήστου Γιανναρά
Η διαπίστωση ότι ο Eλληνισμός μάλλον έχει τελειώσει ιστορικά, ότι βγήκε από τον στίβο της Iστορίας, είναι ανυπόφορη για μας τους ακόμα ελληνώνυμους. Mας πονάει. Oφείλουμε ωστόσο να ελέγξουμε τον ρεαλισμό της.

Πότε ένας ιστορικός λαός τελειώνει, παύει να μετέχει στο γίγνεσθαι της Iστορίας; Oταν απλώς υφίσταται τα συμβαίνοντα, χωρίς να μπορεί να...
τα επηρεάσει. Oταν παύει να σαρκώνει στοιχεία ενεργούμενης ετερότητας, μοναδικότητες που ενδιαφέρουν ευρύτερα, αφορούν σε καθολικές ανθρώπινες ανάγκες.

Β. Φλωρίδης: Θα είναι μία δεύτερη... Μικρασιατική καταστροφή




Ετσι χαρακτήρισε ο εισαγγελέας και πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Βασίλης Φλωρίδης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. 

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν σήμερα όλοι είναι ότι ο κόσμος...
που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν το χάνει υπό νορμάλ συνθήκες, αλλά σε καθεστώς παγκόσμιας κρίσης. Αρα αυτό το πράγμα θα έχει μια μαζικότητα. Δεν μιλάμε για κάποιον που αγόρασε ένα σπίτι και έκανε λάθος υπολογισμούς και το χάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Και πρόσθεσε: «Εδώ μιλάμε για μαζικούς πλειστηριασμούς. Αυτό αν γίνει, που δεν πιστεύω γιατί βλέπω ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και οι βουλευτές, κυρίως, αρνούνται να ψηφίσουν τέτοιους νόμους, σημαίνει για μένα μία δεύτερη μικρασιατική καταστροφή».


Πηγή:  real.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Τα περί αποστασίας να τα λέτε στον Σαμαρά που έριξε τον Μητσοτάκη


Στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον σημερινό πρωθυπουργό το 1993, παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι με τη συνέντευξή του στην «Αυγή» απηύθυνε «προσκλητήριο αποστασίας». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος ούτε για αποστασίες από τα κόμματά τους, ούτε για αγοραπωλησίες έκανε λόγο και παραθέτει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….)

Η πύλη της Μακεδονίας!


Το μυθικό βουνό, Ολύμπος!

Η πύλη της Μακεδονίας!
ΚΩΣ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

Πλούταρχος: "Αυτοί που σταματούν να πολεμούν"



Την έμφυτη αρετή την σκοτώνει η τεμπελιά, ενώ τα μειονεκτήματα τα θεραπεύει η διδαχή.
Και ακόμη και τα πιο εύκολα τα χάνουν οι αδιάφοροι, ενώ και τα πιο δύσκολα κατακτώνται με την επιμέλεια.

Θα κατανοούσες πόσο γόνιμη και αποτελεσματική είναι η επιμέλεια και ο κόπος, αν κοίταζες σε πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας....