ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012


Το διπλό χρέος της Λαγκάρντ στον Κέινς. Του Γιάννη Βαρουφάκη

"ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ο 
Κέινς είχε προβλέψει τι χρειαζόμασταν. 
Ήταν, όμως, πολύ νωρίς. Έχει έλθει πλέον 
η ώρα να κάνουμε πράξη την πρότασή του.
 Και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να προχω
ρήσουμε!". Τάδε έφη Ντομινίκ Στρος-Καν 
στις αρχές του 2011. Λίγους μήνες μετά θα
 εξαφανιζόταν από τη θέση του στο ΔΝΤ 
και, γενικότερα, από τη δημόσια σφαίρα. 
Τι εννοούσε και γιατί 
έχει σημασία; Και γιατί ο τίτλος μου μιλάει για το χρέος της κ. Λαγκάρντ (και μάλιστα
διπλό) στον Κέινς; Η απάντηση θυμίζει μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ με ολίγη από
οικονομική θεωρία.

Ο Στρος-Καν αναφερόταν στη διαμάχη, εν έτει 1944, μεταξύ του ΤζονΜέιναρντ Κέινς (που 
εκπροσωπούσε την φθίνουσα Βρετανία) και του Χάρι ΝτέξτερΓουάιτ (τον εκπρόσωπο της 
ανερχόμενης υπερδύναμης, των ΗΠΑ) στη συνδιάσκεψη του Bretton Woods, όπου 
σχεδιάστηκε η παγκόσμια νομισματική ένωση της μεταπολεμικής εποχής με επίκεντρο το 
δολάριο. Ποιο το αντικείμενο της διαμάχης των δύο ανδρών;

Η σέξυ πρωταγωνίστρια των Transformers σε αποκαλυπτική φωτογράφηση! (pics)



Η Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι έχει γενέθλια στις 18 Απριλίου. Χρονολογία γέννησης; 1987. Σωστά. Είναι Κριός και σε λίγες μέρες θα γίνει (μόλις) 25. Ας πούμε λοιπόν μερικά πράγματα για αυτή, ρίχνοντας φυσικά μια ματιά σε φωτογραφίες και ένα απίστευτα, απερίγραπτα, εκπληκτικά, αδιανόητα σέξι βίντεό της.
 Η Ρόζι κατάγεται από το Πλίμουθ της Αγγλίας. Ναι, σε αυτή τη μικρή πόλη είχαν την χαρά να δουν για πρώτη φορά την 

ομορφιά και το νάζι της. Δουλεύει ήδη εννιά χρόνια ως μοντέλο και έχει καταφέρει να «κερδίσει» ακόμα και τη Μέγκαν Φοξ –καλά το κατάλαβες, είναι αυτή που της πήρε την θέση στο Transformers και έχει πολύ περίεργο όνομα για να τη θυμάσαι.

TAINIA ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ .ΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ?



Η ελληνική μυθολογία και η Iστορία - έστω και σε παραλλαγές αλά Χόλιγουντ - έχουν αποτυπωθεί πολλές φορές σε ξένες υπερπαραγωγές με λαμπερό cast.
Τώρα, όμως, ετοιμάζεται μια ελληνική παραγωγή για τους 12 θεούς του Ολύμπου, όπου
η Μαρία Κορινθίου θα υποδυθεί τη...  ζωηρή θεά Αφρoδίτη!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ !! Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ Η ΕΚΤΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpzPpqZf3nLxznLls6X48P52Hywe6iH1yu_jVnk1fbZ4CZnXiz6SKcgx-ItdTguZVSvkYH1wvRiS3TVf2KI9NqITnIG5Bv0ln4tLKCBuTlEHKyE8AzxCcdi6gy6uHP4dhVEHk5a_uXsnM/s1600/tsimitri.jpg 

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012
Θρίλερ με τις απανωτές πληροφορίες για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ και την έκτη θέση.Τελικά σίγουρες πληροφορίες μας απο το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Αντιδημάρχου Μαρίας Τσιμήτρη, πληροφορηθήκαμε πρίν απο λίγο ότι έκλεισε και θα είναι υποψήφια ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μια προεκλογική περίοδος που αρκετοί όσοι την παρακολουθήσουν στις ομιλίες της … θα χρειαστούν υπογλώσσια!...







Δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχει στις εκλογές της 6ης Μαΐου η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Μύκονο Κατερίνα Μονογιού, αλλά αναμφισβήτητα θα είναι μια από τις...
πιο όμορφες παρουσίες, στην προεκλογική περίοδο.
Μια προεκλογική περίοδος που αρκετοί όσοι την παρακολουθήσουν στις ομιλίες της … θα χρειαστούν υπογλώσσια!...

ότι καλύτερο έχουμε ακούσει από τον Μητροπάνο...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ.. ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΕΩΝ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



Πηγή: kraxtis-gr.blogspot.com
Τελικά άντρας ο έκτος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.Και το όνομα αυτού ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΙΝΑΚΗΣ απο το Λιτόχωρο.Ο Αποστόλης Ντινάκης είναι καθηγητής και καλείται να καλύψει το κενό υποψηφιότητας στον Δήμο Δϊου Ολύμπου κατά το ΠΑΣΟΚ.
- Να πούμε όμως λίγα πράγματα για το παρασκήνιο της....
φημολογούμενης υποψηφιότητας της Αντιδημάρχου Δίο Ολύμπου Μαρίας Τσιμήτρη.
Ακούστηκε, γράφτηκε και θεωρήθηκε πιθανολογούμενη η υποψηφιότητα της Μαρίας Τσιμήτρη.
Ομως παντού συζητήθηκε η στήριξή της απο τον πρώην δήμαρχο Δίου κ Παπαχρήστο, αλλά προσέκρουε στην αντίδραση του Γιώργου Παπαθανασίου, λόγω δέσμευσης στήριξης σε άλλη γυναικεία υποψηφιότητα.. και ήν μου πείτ εότι δέν είναι έτσι.. γιατί και αυτιά έχουμε και μάτια έχουμε και πληροφοριοδότες καλούς...
Τελικά επικράτησε ήρεμη σκέψη να μήν είναι υποψήφια και να στηρίξουν "άλλη' υποψηφιότητα...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Ο ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Ο Έλλην στον ωκεανό της Ποσειδώνιας αυταπάτης

http://elzin.files.wordpress.com/2009/06/poseidon2.jpg?w=450&h=300

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Ο σύγχρονος Έλληνας βρίσκεται σε κατάσταση πλάνης και συγχύσεως. Ζει σε αυταπάτη και αδυνατεί να διακρίνει την πραγματικότητα της Σιωνιστικής κατοχής του. Κατά τον Σωκράτη ζει μέσα στο σπήλαιο και δεν θέλει , ούτε κάνει προσπάθεια να βγει από αυτό και να αντικρύσει τον ήλιο της αλήθειας. Δεν είναι τυχαίον ότι ζητεί την επικρότηση του από τους ξένους, διότι του λείπει η αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Παριστάνει το Χριστιανό, ενώ παράλληλα καταφέρεται εναντίον των Εβραίων. Είναι Έλληνας και καταριέται τους προγόνους του. Κατηγορεί τους κλεφτές πολιτικούς και τους ψηφίζει. Λέει λόγια και τα ακυρώνει με τις πράξεις του . Οι σημερινοί Έλληνες ξοδεύουν την συναισθηματική και διανοητική τους ενέργεια για μικρά και ανούσια . Ασχολούνται με επωνύμους, πλουσίους, αστέρες, ή και με εγκληματίες και κακούς, διότι αυτούς του δίνει σαν πρότυπα η μικρή οθόνη. Τα ΜΜΕ -που πληρώνει με τις συνδρομές του- καλλιεργούν την προστυχιά, περιφρόνηση προς το άτομο , το ψεύδος στον πολίτη , τη δουλικότητα στους επώνυμους και η ροπή στην βία.

ΤΕΤΆΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "TOP HOTEL 2012 " ΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



Poseidon Palace   ΜΕ ΦΟΝΤΟ  ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!! TOP HOTEL 2012
Η
ΑΠΟΝΟΜΉ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΊΟΥ ΈΓΙΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ ΤΙΜΆΤΕ ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ , Η ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ  ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ   ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕ Η ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Το Poseidon Palace είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τις διακοπές σας,  με μικρές εκδρομές και εξορμήσεις στον Όλυμπο .Τα Λείβηθρα είναι η πόλη του Ορφεα με τον δημοφιλέστερο μύθο των συναισθημάτων και των ιδεών  «Ορφέας και η Ευρυδίκη»Από εδώ το μεγαλείο της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους Το Poseidon Palace στις Ακτές του Ολύμπου και στην Ορφική Πλαζ της Λεπτοκαρυάς  στον  Νομό Πιερίας , στην Μακεδονία, Ελλάδα, Ανάμεσα  στο Δίον,και στην αρχαία πόλη  Ηράκλεια σήμερα Κάστρο του Πλαταμωνα  στις πρόποδες του Ολύμπουκαι  ανάμεσα στον Ορφεα.   Ο Όλυμπος  στην ελληνική μυθολογία θεωρήθηκε ως το «σπίτι των θεών"…!

Η Κόλαση, η "Τελική λύση" και οι Έλληνες Εβραίοι - Επέτειος του Ολοκαυτώματος




Η μυρωδιά... Δεν μπορούσε με τίποτε να διώξει από τα ρουθούνια του αυτή τη μυρωδιά. Τον ζάλιζε, δεν την άντεχε. Ήθελε να αδειάσει το στομάχι του. Δεν μπορούσε να ανασάνει.

Στριμωγμένος, επί 4 μερόνυχτα μέσα σε ένα βαγόνι χωρίς παράθυρα.

Η μυρωδιά...
Δεν μπορούσε με τίποτε να διώξει από τα ρουθούνια του αυτή τη μυρωδιά. Τον ζάλιζε, δεν την άντεχε. Ήθελε να αδειάσει το στομάχι του. Δεν μπορούσε να ανασάνει. Στριμωγμένος, επί 4 μερόνυχτα μέσα σε ένα βαγόνι χωρίς παράθυρα. Σαν αυτό που μεταφέρουν ζώα και εμπορεύματα. Τώρα μετέφερε εκείνον. Το πάτωμα στρωμένο με λίγα άχυρα, είχε γίνει βούρκος από τις ανθρώπινες ακαθαρσίες... ούρα... περιττώματα. Η μυρωδιά τον έπνιγε. Εκατό άνδρες ο ένας δίπλα στον άλλον, όρθιοι ταξίδευαν στα σκοτεινά. Τη μέρα έμπαινε ελάχιστο φως από τις χαραμάδες του ξύλινου βαγονιού. Δεν ήξερε πότε ξημερώνει και πότε βραδιάζει. Ένα αδιάκοπο ρυθμικό “πέρα δώθε” του έδειχνε ότι βρισκόντουσαν εν κινήσει. Ο μονότονος ήχος που κάνουν οι ράγες λες και έφτανε μέχρι τα βάθη του κεφαλιού του. Ήθελε να κλείσει τα αυτιά του να μην ακούει, ήθελε να σταματήσει να αναπνέει για να μην μυρίζει. Πεινούσε και δίψαγε.
 
 

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 
 
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 
 ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  
ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΥΝΘΗΚΩΝ. 

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Δημήτρη Μητροπάνο


Τελευταίο αντίο σήμερα στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο. Στις 14:00 στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία. Σε λαϊκό προσκήνυμα από τις 10:00 στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου η σορός του.
Ήταν μόλις 64 ετών. Έδωσε μάχη τα τελευταία χρόνια. Έχασε κι άφησε την Ελλάδα στην «εθνική της μοναξιά». Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης. Ήσυχα, όπως έζησε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία. «Οξύ πνευμονικό οίδημα» έγραφε το ανακοινωθέν. Ήταν ο επίλογος μιας τεράστιας καριέρας. Μιας ζωή γεμάτη επιτυχίες.