ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Tο άλμα από τον κομματάρχη στον ηγέτη.



Του Χρήστου Γιανναρά
Η εμμονή στην κριτική του πολιτικού συστήματος, της λειτουργίας και της παθολογίας του, ενδέχεται να απηχεί παγίδευση στη μονομερή εκτίμηση ή και απολυτοποίηση του πολιτικού παράγοντα στη ζωή μας. Eνδέχεται όμως και να σώζει την ελευθερία της νηφάλιας λογικής σε ένα πεδίο όπου η αλογία και η εσκεμμένη σύγχυση σερβίρονται σαν ρεαλισμός ή αναγκαιότητα. Πάντως η...
επιφυλλίδα παραμένει δοκιμιακό είδος που υπηρετεί πρωτίστως τη γλώσσα, δηλαδή τη λογική των σχέσεων κοινωνίας, και κρίνεται ως προς αυτό το «πρωτίστως». Oχι για «θέσεις» και «απόψεις» αυτονομημένες χρηστικά, ωφελιμοθηρικά.

Λέγεται και γράφεται ότι στο στελεχικό δυναμικό της N.Δ. η συγκυβέρνηση με το

Πρόταση εκλογικού νόμου "Δώστε τρεις ψήφους στον λαό".



Του Γιωργου Τσεμπελη*
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αναβρασμό, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι και ο καθένας αναλύει τη δική του θεωρία: Για μερικούς φταίει το Μνημόνιο, για άλλους τα δύο άκρα, για κάποιους η έλλειψη Κεντροαριστεράς - υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που πιστεύουν στις διεθνείς συνωμοσίες.

Το πρόβλημα δεν είναι οι διαφορετικές απόψεις ή το πόσο ακραίες ακούγονται. Το πρόβλημα είναι...
η διστακτικότητα εστίασης σε συγκεκριμένα προβλήματα και σύνθεσης από τα πολιτικά κόμματα. Και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση έχει μεταβληθεί σε

Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό προτείνει η «Νέα ΜΕΡΑ»!!!



Την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή-υπουργού και τη δημόσια διαβούλευση σχεδίων δημοψηφισμάτων «για όλα τα σοβαρά θέματα», προτείνει η Νέα ΜΕΡΑ.

Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση ολοκλήρωσε χθες την προγραμματική της συνδιάσκεψη και...
παρουσίασε στην συνέχεια τις βασικές της θέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης ο έλεγχος από τη δικαστική εξουσία του «πόθεν έσχες» όλων των κυβερνητικών στελεχών και των αιρετών κάθε βαθμίδας, και η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. 

Η Τζάκρη εξηγεί το «Ναι»


Η Τζάκρη εξηγεί το «Ναι»



   Επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που ψήφισε «Ναι» στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε μετά την διαγραφή της από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η ανεξάρτητη πλέον, βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη. 

Κλείνουν τα Τέμπη


Κλείνουν τα Τέμπη




   Κλείνουν αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο τα Τέμπη λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα θα ισχύει μόνο κατά τις ώρες 07:00 - 20:00, οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της... 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ"



  
  


    Στο ξενοδοχείο "Ποσειδών Παλλάς" στη Λεπτοκαρυά θα φιλοξενηθεί την τρέχουσα εβδομάδα η Εθνική Ελπίδων για την προετοιμασία της εν όψει του αγώνα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου με την Εθνική Ελπίδων Σουηδίας.
Ευχές όλων μας η διαμονή της Εθνικής μας στη γη των Θεών να φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Το σχόλιο της Ξενογιαννακοπούλου για την Τζάκρη στο Facebook


Το σχόλιο της Ξενογιαννακοπούλου για την Τζάκρη στο Facebook
Για «πολιτικό θάρρος» έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας στο Facebook την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Θοδώρα Τζάκρη είχε το πολιτικό θάρρος να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας εχθές στη Βουλή», έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
«Αντίθετα από όλους αυτούς που σήμερα την λοιδορούν, όχι με πολιτικά επιχειρήματα που δεν έχουν, αλλά με σεξιστικά σχόλια επειδή είναι γυναίκα σχετικά με την εμφάνιση και το ντύσιμο της. Ξεχνούν όμως ότι η δραματική περίοδος που διανύουμε απαιτεί καθαρές πολιτικές θέσεις ,και όσοι διαφωνούν πραγματικά, και όχι προσχηματικά και επικοινωνιακά, με την πολιτική της συγκυβέρνησης οφείλουν να το αποδεικνύουν έμπρακτα. Η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία ήταν και σε αυτό χρήσιμη, γιατί ξεκαθάρισε την εικόνα» τονίζει η Ξενογιαννακοπούλου.
marilizatwitter
Να σημειωθεί ότι πιθανότατα εκ παραδρομής η κ. Ξενογιαννακοπούλου έγραψε λάθος το όνομα της κ. Τζάκρη.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/368648/to-sholio-tis-xenogiannakopoyloy-gia-tin-tzakri-sto-facebook#ixzz2kMNmKcT3


Ο Ευριπίδης Παναγίου Τάφου!

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης


Διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» ότι βρέθηκαν σε έναν παλίμψηστο κώδικα του 9ου - 11ου αιώνα στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (κώδικας Παναγίου Τάφου 36) έργα του Ευριπίδη. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε η παλαιότερη καταγραφή των έργων του Ευριπίδη «Άλκηστις», «Μήδεια», «Ιππόλυτος», «Ορέστης» και «Φοίνισσες». Πολύ σωστά η εφημερίδα το προβάλλει ως σημαντικότατη είδηση στο εξώφυλλο, για να ξεκινήσουμε από τα ενθαρρυντικά. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος τη συνέχεια της είδησης ανακαλύπτει ότι αυτή η ερευνητική εργασία διενεργείται από το Πανεπιστήμιο Georg-August του Γκέτινγκεν και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, τη δε τιμή των όπλων μας τη διαφυλάσσει η συμμετοχή από ελληνικής πλευράς

Δημήτρης Μηλάκας Και εις άλλα με υγεία...



Τις ώρες που η κυβέρνηση «υφάρπαζε» (ορολογία Κ. Σκανδαλίδη!) τις ψήφους των βουλευτών που τη στηρίζουν, οι εξελίξεις έξω από το κτήριο της Βουλής – και ειδικότερα οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα – περιγράφουν σαφέστατα πώς θα χρησιμοποιήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβαν.

Έχουμε και λέμε:

● Όλα δείχνουν πως το παζάρι για την τρύπα του προϋπολογισμού 2013-14 θα συνεχιστεί ως διαρκής απειλή και τον επόμενο μήνα. Η κυβέρνηση θα ανθίσταται και η τρόικα θα πιέζει μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, την οποία θα πληρώσουμε όλοι όσοι εξακολουθούμε να πληρώνουμε αυτά τα χρόνια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι. Εν τω μεταξύ θα κατατεθεί και ο νέος προϋπολογισμός χωρίς να έχει κλείσει η τρύπα, άρα θα είναι και αυτός εκκρεμής.