ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

H δημοκρατία δεν είναι συνταγή.

Του Χρήστου Γινναρά
Π​​λειοψηφία σημαίνει μέγεθος ποσοτικό, εξ υπαρχής παράκαμψη της ποιότητας. Στο «αντιπροσωπευτικό» λεγόμενο σύστημα της νεωτερικής δημοκρατίας τη διαχείριση των κοινών αναγκών αναλαμβάνει όποιο κόμμα κερδίσει την εύνοια της πλειονότητας των πολιτών. Eίναι άραγε προϋπόθεση της νεωτερικής δημοκρατίας η αδιαφορία για την ποιότητα, η παγίδευση σε συντελεστές που ευνοούν το κολάκευμα της μάζας, τον συμβιβασμό με απαιτήσεις μειωμένης
καλλιέργειας και ευφυΐας, τις παραχωρήσεις στη μετριότητα;

Σίγουρα όλοι συμφωνούμε ότι η ποιότητα δεν αντικειμενοποιείται – είναι παρακινδυνευμένο να εντοπίσουμε την ανθρώπινη ποιότητα οριστικά και μόνιμα σε κάποιους «άριστους» πολίτες και να οργανώσουμε τον κοινό μας βίο μόνο με ό,τι εγκρίνει η δική τους ψήφος. H πείρα βεβαιώνει ότι κάθε τέτοια απόπειρα καταλήγει συνήθως στην τυραννία.

«Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους όπως το 1953 η Γερμανία».


Ομάδα βρετανών και αμερικανών επιστημόνων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα στο κούρεμα χρέους. «Σημασία δεν έχει τόσο αν πληροί μια χώρα τους όρους, αλλά εάν χρειάζεται κούρεμα».

Με αφορμή τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση η εφημερίδα Handelsblatt επαναφέρει τη συζήτηση στη δυσεπίλυτη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και

Χτίζει συμμαχίες ο νέος πλανητάρχης.

Στην Ουάσιγκτον για επαφές με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

Οι δυο ηγέτες είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν σήμερα, με την αμερικανική υποδοχή να

προβλέπεται μάλιστα εγκάρδια για τον Αιγύπτιο. Ο Τραμπ έχει, άλλωστε, εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του για τον πρόεδρο της Αιγύπτου, τον οποίο έχει μάλιστα αποκαλέσει και 'φανταστικό τύπο'.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, κοινώς πριν από την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Πίσω στο παρόν, η καλή χημεία αναμένεται να γίνει... καλύτερη.

Η νέα αμερικανική ηγεσία βλέπει στην Αίγυπτο του Σίσι έναν αξιόπιστο σύμμαχο τον οποίο οι ΗΠΑ ενισχύουν με στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,3 δισ. δολ. ετησίως.