ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά




 Μέρα που τιμάμε αγώνες, εκατοντάδες νεκρούς, μάτια που κλείσανε με ένα όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.
 Μέρα μνήμης, μέρα υπόσχεσης, μέρα προβληματισμού.
 Μέρα που κάποιοι μαζεύουνε λουλούδια, βγάζουν φωτογραφίες από τραπέζια γεμάτα μεζέδες και κρασί, που έχουν ξεχάσει ότι την "άσφαλή διαβίωση" δεν την έχουν κατακτήσει με τη δουλειά τους, αλλά με τους αγώνες και την θυσία άλλων.
 200 στην Καισαριανή, εκατοντάδες στις Πρωτομαγιές ενός αιώνα, νεκροί το 36 στην Θεσσαλονίκη, τραυματίες, διώξεις, αίμα, πόνος...
 Για μια "ασφαλή διαβίωση" του σύγχρονου "οικογενειάρχη ΚυρΠαντελή" που "κοιτάει την δουλειά  του" και όλα νομίζει ότι τα κατάφερε με την δουλειά του...
 Με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών τα κατάφερες "Κυρ-Παντελή" και με την δική σου αδιαφορία κατάφερες η επόμενη γενιά να μοιάζει λίγο με τους κολίγους του Θεσσαλικού κάμπου. 
 Όμως αυτός ο τόπος θα γεννάει πάντα έναν Μαρίνο Αντύπα, έναν Μπελογιάννη, έναν Πλουμπίδη, έναν Άρη, έναν Παναγούλη.



 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

 

Spiegel: Οι νέοι πολιτικοί είναι οι παλιοί...



Μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές δημοσιεύεται αύριο στο έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό der Spiegel. Με τον ερωτηματικό τίτλο «Ποια κρίση» και υπότιτλο «Η Αθήνα καλεί σε εκλογές. ‘Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού", η αρθρογράφος περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη στιγμιαία απεικόνιση της έλλειψης προοπτικής για την Ελλάδα όπως επισημαίνει, και εστιάζει στην παρουσία των 2 αρχηγών των μέχρι τώρα μεγάλων κομμάτων. ...

Σαμαράς και Βενιζέλος

Η Σοφία και Μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας



Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Νίκος Ξυλούρης - Ζαβαρακατρανέμια

Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ: Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙΣ

ΣΕΞΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ !!!!




Συνεδριάζει απόψε το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου



 





   Με 18 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 7.00 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, στην αίθουσα δίπλα από το ναυτικό μουσείο, στο Λιτόχωρο. Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και για τα οποία θα κληθεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει, έχουν ως εξής:
Έγκριση πρακτικού της επιτροπής για τον καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών. Εισήγηση: Γεώργιος Κωτούλης, πρόεδρος Δ.Σ.