ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Οι μεγάλες των αρχαίων κλοπές



Το «δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα», η λαθρανασκαφή, κλοπή και πώληση αρχαιοτήτων, έχει ανεβεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό Βορρά, η γη του οποίου δίνει πολλά χρυσά ευρήματα και γεννά όλο και περισσότερους αρχαιοκαπήλους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βίκυ Χαρισοπούλου: Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Η Μακεδονία είναι σήμερα το κέντρο δράσης των λαθρανασκαφέων. Πριν από 50 χρόνια κανείς δεν γνώριζε τον αρχαιολογικό πλούτο της. Οι αρχαιοκάπηλοι (επάγγελμα που γεννήθηκε από τα προχριστιανικά χρόνια) περιορίζονταν στο αρχαιολογικό μεγαλείο της Αττικής, στα θραύσματα της παλαιάς Ελλάδας και μετά βίας έφταναν μέχρι τους θησαυρούς των ναυαγίων στο Νότιο Αιγαίο κι ώς τα ανοιχτά των Σποράδων».
Ο επί 30 και πλέον χρόνια αρχαιολόγος, επικεφαλής ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή της Μακεδονίας καταθέτει στα «ΝΕΑ» - ανώνυμα, για ευνόητους λόγους - την άποψή του και ένα μίνι χρονικό των λαθρανασκαφικών δράσεων στο ευρύ έδαφος και κυρίως υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό είναι ότι πρέπει (Ανέκδοτο) - Αλ Τσαντίρι Νιούζ!

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ (HD)

Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ - THE NORTH STAR

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 2/15

"Μελωδίες Ποιητών" - Με την Ελλάδα Καραβοκύρη

Leptokaria Greece Bingo Tours Travel Agency

Greek Dance Leptokarya Romania 2011

Leto u Leptokariji - Greece

Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831)




Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.
Ο νεαρός Ιωάννης σπούδασε ιατρική, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Παταβίας (Πάντοβα) της Ιταλίας. Το 1797 εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του Κέρκυρα και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού - χειρούργου. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Ρωσία και η Τουρκία κατέλαβαν για λίγο τα Επτάνησα, του ανατέθηκε η διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου.
Το 1801 τα Επτάνησα αυτονομούνται και ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται ένας από τους δύο διοικητές της Ιονίου Πολιτείας, σε ηλικία 25 ετών. Χάρη στην πολιτική του οξυδέρκεια και πειθώ απέτρεψε την εξέγερση της Κεφαλονιάς, που θα είχε απρόβλεπτες στη συνοχή του νεότευκτης πολιτείας. Έδειξε ευαισθησία και προσοχή στις ανησυχίες των Επτανησίων και πήρε πρωτοβουλίες για τη αναθεώρηση επί το δημοκρατικότερο του επτανησιακού συντάγματος, που είχαν επιβάλει Ρώσοι και Τούρκοι υπό τον τίτλο «Βυζαντινό Σύνταγμα».