ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά…?

Για πρώτη φορά στα χρονικά στην παραλία λεπτοκαρυάς ,κατά την διάρκεια της  τουριστικής περιόδου 2011 το μηχάνημα [ τρακτέρ ] αφού καθάριζε την άμμο από τις πέτρες , στην συνέχεια τις έριχνε στις εκβολές του ξεροπόταμου αγίου μηνά [γκαντιρ] .

Όμως κανείς ευαίσθητος ,[ υπεύθυνος] δεν είδε τον σωρό πετρών …? Και να τις εκμεταλλευτή ο δήμος  για άλλη χρήση…?
Φέτος διαπιστώθηκαν τόσες πολλές  αστοχίες ,κατά την λειτουργία των αρμοδίων …!
Η ανισορροπία του συστήματος φάνηκε με την πρώτη νεροποντή ...όμως, με τα πρωτοβροχια θα σκορπίσει πάλι η θάλασσα τις πέτρες στην άμμο,διοτι δεν τις δέχεται, [για να τις καθαρίζουμε πάλι του χρόνου].
Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά…?


Αν δείτε π.χ. το αντιπλυμυρικο έργο του ρέματος όπου κατασκευάστηκε πριν τρία χρονιά για να  κρατάει τις πέτρες σε [λεκάνες ] όχι μονό στην θάλασσα δεν φθάνουν αλλά ούτε καν στην άσφαλτο του ρέματος,το οποίο έτσι μένει καθαρό …!


Ακούμε με έκπληξη όμως ότι το φαινομενο,στην συγκεκριμένη περιοχή της παραλίας μας παρουσιάζει σήμερα μεγάλη προσέλευση τουριστών…? Μήπως πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο και στην ζηλιανα για να εξυγιανθεί και το άλλο κομμάτι της παραλίας μας…?

 Παρ, όλ, αυτά ,αργά η γρήγορα πρέπει και κάποιος να αδειάσει τις  [λεκάνες]των ρεμάτων για τα οποία αναφέρθηκα.
Ωστόσο παρατηρώ μια αντίφαση ,οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν αυστηρή κριτική ότι με τα έργα μας σφαγιάζεται ο τόπος ,ουσιαστικά σήμερα περιορίστηκαν στην σιωπή τους…!
 Δεν ξέρουν όμως εκ των προτέρων που καταλήγουν οι επιλογές που κάνουν…!ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

Τα χθεσινά Καλλιστεία στη Λεπτοκαρυά

 




Διεξήχθησαν με μεγάλη παρουσία κοριτσιών και καμακιών. Αποτέλεσμα άγνωστο. Μια πολύ καλή προσπάθεια του γιατρού Γιώργου Σεβλιάδη, ο οποίος όσο μπορεί βοηθάει τα τοπικά δρώμενα. Τώρα το πόσοι καταλαβαίνουν είναι μια άλλη ιστορία.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

 



http://4.bp.blogspot.com/-bpqvOa6GaJE/Tms5bCD-pRI/AAAAAAAAYVs/dldwo0Pbcfo/s1600/DSC00165.JPG