ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Kεντρική Τράπεζα Τσεχίας: "Η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη - Εμείς δεν θα μπούμε"


Kεντρική Τράπεζα Τσεχίας:«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό"...!!!




ImageΗ Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει «μαζική» χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες, υποστηρίζει ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ.
 
Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο Μίροσλαβ Σίγνκερ υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποιήση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το...
2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αναμονή 60.000 εργαζομένων για το εφάπαξ



 
  Σε 60.000 αναμένεται να φθάσουν, ως το τέλος του χρόνου, οι αιτήσεις προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή εφάπαξ. Ο αριθμός των αιτήσεων στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σύμφωνα με πληροφορίες, στις 47.000. Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.

Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Παρά τις μέχρι σήμερα μειώσεις που περιορίζουν το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ, τα διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν και οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα καταβληθεί εφάπαξ, σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί το Δεκέμβριο του 2009.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ!!

Τι είπε για τον Κ.Καραθεοδωρή ο Αλμπερτ Αϊνστάιν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
  • Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα τα χέρια. Σας χαιρετά ο όλος δικός σας (Α.Αϊνστάιν).
  • Er ist ein feiner Mensch - Είναι ένας υπέροχος 'Ανθρωπος (Α.Αϊνστάιν).
  • Κύριοι ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δύο πράγματα, κανείς όμως δεν θέλησε να ρωτήσει ποιος ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας λέω απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπεραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, στον οποίο, εγώ προσωπικά αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα ('Αλμπερτ Αϊνστάιν στην τελευταία συνέντευξη τύπου το 1955)

Κωνσταντίνος  Καραθεοδωρής...


 Αρνήθηκε την πρόσκληση του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ γιατί δεν ήθελε να «αμερικανοποιηθούν» τα παιδιά του Δέσποινα και Στέφανος.


Η κόρη του, η Καραθεοδωρή  Δέσποινα έζησε ...στην παραλία... Σκοτίνας!!!!!!!!!!!!


Η πρώτη επαφή του με την ελληνική πραγματικότητα!!!!!!!!!!


Το 1908 ζήτησε από την Ελληνική πολιτεία εργασία στο Πανεπιστήμιο ή στην σχολή Ευελπίδων, οι αρμόδιοι του απάντησαν ότι θα μπορούσε να διοριστεί μόνο ελληνοδιδάσκαλος σε επαρχιακό σχολείο και τίποτα παραπάνω! Έφυγε απογοητευμένος στην Γερμανία όπου και έγινε τακτικός καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Ανόβερου, 2 χρόνια αργότερα τακτικός καθηγητής στο Πολυτεχνείου του Μπρεσλάου. Επιτέλους οι Έλληνες ξυπνούν και το 1911 η Ελληνική κυβέρνηση τον καλεί να μετάσχει στην κριτική επιτροπή των υποψηφίων καθηγητών της Φυσικομαθηματικής σχολής. Ο Καραθεοδωρή που ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να αγαπά την Ελλάδα δέχεται. Το 1913 προτείνει να δημιουργηθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η ιδέα προχωράει, αλλά το 1914 αρχίζει ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος. Τα χρόνια που ακολουθούν επιτυγχάνει στην Γερμανία και καταλαμβάνει την μία μετά την άλλη θέση. Επισκέπτεται το ένα μετά το άλλο τα Πανεπιστήμια, από τα οποία δέχεται προσκλήσεις να διδάξει και στην Αμερική. αλλά και στην Ευρώπη. Κατά την άνοδο ναζισμού, τον μεσοπόλεμο, φυγαδεύει πολλούς Εβραίους κυρίως επιστήμονες στην Αμερική. Πέθανε το 1950 και τάφηκε στο νεκροταφείο του Μονάχουι

Λεπτοκαρυά ο παλιός πρόεδρος Ματός Αθανάσιος που αγκαλιάζει στοργικά τον Γιάντσιο Κων/νο τ. αντιδήμαρχο αν. Ολύμπου.

Tα είπαν σήμερα στη Λεπτοκαρυά ο παλιός πρόεδρος Ματός Αθανάσιος που αγκαλιάζει στοργικά τον Γιάντσιο Κων/νο τ. αντιδήμαρχο αν. Ολύμπου.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του είπαν και να βγει ο ηγέτης του τόπου μας …..! Πώς όμως να γίνει αυτό ….. όταν στην Ιταλία... Ο Μόντι ανέλαβε με 10 υπουργούς και ο Λουκάς με 50….! Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται ότι το πολιτικό μας σύστημα αποτελείται από καραμπινάτα λαμόγια...!
Ωστόσο ο παλιός είπε στον νέο ότι Κώστα ήσουν  δίκαιος και καθαρός έναντι του τόπου …!
Ο νέος, εξάλλου, έτσι εκάνει πάντα άκουσε τον παλιό πρόεδρο  ,να λέει, ότι πρέπει να είμαστε  τίμιοι συμβιβαστικοί...! και κυρίως  καθαροί ...! Ο Γιάντσιος μάς είπε ότι σήμερα ο Όλυμπος, δεν έχει πια Θεούς, ούτε λεβέντες,  μόνο έχει χιόνια και ραγιάδες . Και ότι ο παλιός... είναι αλλιώς!!!!!!!!!!!!!!! 
ΟΡΦΕΑΣ

Απίστευτο: ΦΕΚ υπ. Εργασίας υπέρ παιδόφιλων και άλλων "ανάπηρων"!!!




Image

   Παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, κλεπτομανείς και πυρομανείς «επιβραβεύονται» από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς κατατάσσονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35%!

Ο σκύλος του ...Παλαιοκώστα !

Spiegel: «Αμφίβολες οι δυνατότητες της Ελλάδας λέει το ΔΝΤ»



thumb
Σε εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο επικαλέιται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φαίνονται οι αμφιβολίες του Ταμείου για την ικανότητα της Ελλάδας να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της.
Βάσει του εγγράφου, το περιοδικό υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής και κρίνει απαραίτητες νέες κινήσεις για να αποφευχθεί χρεοκοπία και να τηρηθούν οι στόχοι.
Οι επιλογές, υποστηρίζει το περιοδικό, είναι τρεις: Είτε η Αθήνα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας, είτε οι ιδιώτες πιστωτές να δεχτούν μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ομόλογα που διακρατούν, είτε τα κράτη της Ευρωζώνης να παράσχουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.
Το έγγραφο επικρίνει επίσης τον «αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων» και τις χαμηλότερες στόχων εξελίξεις στο μέτωπο των εσόδων και των αποκρατικοποιήσεων.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ είχε εκφράσει δημόσια την αμφιβολία του για το εάν επαρκεί το κούρεμα 50% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται και «ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη απομείωση».

Tags:

Έπιασε τον σταυρό ο Γκλέτσος



thumb
«Θα βουτήξω για τον Σταυρό, για να στείλω μήνυμα ελπίδας» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Στυλίδας , Απόστολος Γκλέτσος,  και το έκανε πράξη παρά το τσουχτερό κρύο.
Παρέα με μαθητές και δημότες, ο  Απόστολος Γκλέτσος περίμενε τουρτουρίζοντας από το κρύο πάνω στο καΐκι, μέχρι να ακουστεί το "Εν Ιορδάνη"  και να βουτήξει στα παγωμένα νερά του Μαλλιακού Κόλπου. Η αναμονή και η προσπάθεια του δικαιώθηκαν αφού κατάφερε να πιάσει τον σταυρό των Θεοφανείων.
Νωρίτερα , ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε ότι με την πράξη του θέλει να δείξει σε όλους τους ανθρώπους ότι όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει θέληση, φέρνοντας ως παράδειγμα το δικό του πρόβλημα υγείας. Τα τελευταία χρόνια ο Α. Γκλέτσος δίνει τη δική του προσωπική μάχη, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που έχει στην καρδιά.
Οπως δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, κατάφερε να ξεπεράσει το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, επειδή τήρησε κατά γράμμα όλες τις ιατρικές συμβουλές που του έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του.
Πηγή: www.real.gr