ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ - Οι Γοργονες (ΕΠ 9)

Σαν σήμερα-ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 1909 – 1990

Σπουδαίος και πολυγραφότατος έλληνας ποιητής, με διεθνή απήχηση, που ανήκει στη λεγόμενη «γενιά του ‘30. Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» και η «Σονάτα υπό το Σεληνόφως» είναι τρία από τα πιο γνωστά έργα του. Το 1975 προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας....



Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε στη Μονεμβασιά την πρωτομαγιά του 1909. Ήταν το μικρότερο από τα

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.


Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα μπαίνει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το οποίο θα δίνει την ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις να εξοφλούν σε ως και 120 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία και τα ταμεία.

Στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν την τρόικα και εκτιμούν ότι
θα δώσει γρήγορα το τελικό «οκ». Η νέα ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Κομβικό σημείο του σχεδίου που είχε παρουσιάσει η εφημερίδα "Αγορά" είναι ότι κάθε περίπτωση οφειλέτη θα είναι απόλυτα προσωποποιημένη και θα εξετάζεται η εισφοροδοτική και φοροδοτική ικανότητά του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει και ποιες είναι οι ακριβείς δυνατότητές του ώστε να ενταχθεί στο σύστημα και αποπληρώσει τις οφειλές του. 

Leonard Cohen πέθανε στα 82 του χρόνια.~ Dance Me To The End Of Love

Ο Λέοναρντ Κοέν, ο λογοτέχνης της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονήσεις με θέματα τη λύτρωση και την σεξουαλική επιθυμία και του έφεραν την αναγνώριση των κριτικών και των ακροατών του, πέθανε στα 82 του χρόνια.