ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Άλλαξε ο αέρας, σώθηκε η Ελασσόνα – Aνακαλείται η εκκένωση της πόλης

Φωτογραφία για Άλλαξε ο αέρας, σώθηκε η Ελασσόνα – Aνακαλείται η εκκένωση της πόλης
Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Ελασσόνας και απειλούσε τόσο την αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο κοντά στην πόλη, όσο και κατοικημένες περιοχές.

Ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να απομακρύνεται πια από την αποθήκη πυρομαχικών. Ετσι, η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να άρει το μέτρο εκκένωσης της πόλης, διότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οπως διευκρινίζει ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πασχόπουλος, η φωτιά πλέον δεν είναι απειλητική και οι πολίτες που εσπευσμένα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην Ελασσόνα. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.

Πηγή: iefimerida

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 28 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013 Αξέχαστες μέρες με Lulu στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ


Είχα τη μεγάλη χαρά να περάσετε μερικές ημέρες στην Ιερουσαλήμ με Lulu και να τον συνοδεύσει για να "ανοίξει το δρόμο" ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ.
Εθελοντές για μερικά χρόνια στο σπίτι του Αβραάμ στην Ιερουσαλήμ, βρήκα Lulu στην πλήρη του μορφή σε αυτό το σπίτι προσκυνητές Secours Catholique. Εμείς δεν είχαμε δει για 35  χρόνια. Γεμάτη συγκίνηση και τη χαρά της επανένωσης!

Σπίτι-of-Abraham.jpg
 Σπίτι-of-Αβραάμ-copy-1.jpg

Lulu μου είπε την άφιξή του στη Χάιφα όπου προσγειώθηκε χωρίς Ισιδώρου παρέμεινε στην Αθήνα. Κατά πρώτον, παραδίδονται από τις ισραηλινές αρχές. Η παρέμβαση της Valerie, σύζυγος ενός διπλωμάτη, πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση.