ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ







Τίποτα σχεδόν δεν γνωρίζουμε για τη ζωή του Ηράκλειτου ούτε και μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τις κυριότερες χρονολογίες της. Αυτό, όμως, που μπορούμε ίσως να κάνουμε, είναι να δεχτούμε όσα μας λέει ο Απολλόδωρος, ότι δηλαδή ο Ηράκλειτος βρισκόταν στήν ακμή του κατά την LXIX Ολυμπιάδα, το 500, με άλλα λόγια, περίπου π.Χ., όταν βασι­λιάς των Περσών ήταν ο Δαρείος ο 1ος. 

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ PC,,!


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ...







Τελικά αδυνατίζεις με τις χημικές δίαιτες ή τζάμπα ταλαιπωριέσαι;


O ήχος από το κύμα που σκάει στην παραλία χτυπά σαν ρολόι που σου θυμίζει πως ο χρόνος τελειώνει! Κοντεύουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και εσύ δεν έχεις βρει ακόμη την δίαιτα για να χάσεις κιλά! Μήπως τελικά η λύση στο πρόβλημά σου είναι οι χημικές δίαιτες; Έχεις ακούσει τόσα για αυτές... Πόσο όμως καλά γνωρίζεις τι ακριβώς είναι; Και κυρίως, είναι στα αλήθεια ο τρόπος να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά άμεσα και με ασφάλεια; 


Με τη βοήθεια του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά αποκωδικοποιούμε κάθε μύθο πίσω από τις χημικές δίαιτες και σου εξηγούμε όσα πρέπει να ξέρεις... 

Στη σημερινή εποχή, ο εκάστοτε διαιτώμενος επιθυμεί εν μία νυκτί να αποκτήσει το ιδανικό σώμα δίχως ιδιαίτερο κόπο και πόνο. Αντίληψη εσφαλμένη αλλά δυστυχώς αρκετά ικανοποιητική ώστε ορισμένοι να καρπωθούν την εν λόγω ματαιόδοξη αντίληψη και να εκμεταλλευθούν τον διαιτώμενο στο έπακρον.

Φορέματα που αδυνατίζουν


Μπορούμε τελικά να κάνουμε τη σιλουέτα μας να μοιάζει τέλεια μέσα σε ένα υπέροχο στενό φόρεμα;    
Η απάντηση είναι μάλλον θετική. Μπορούμε να ξεγελάσουμε τα μάτια γύρω μας. Οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να εξαπατούν το μάτι δημιουργώντας φορέματα που ‘σχηματίζουν’ το γυναικείο κορμί και το κάνουν να μοιάζει άψογο.  

Φρούτα που καταπολεμούν το λίπος



Τώρα το καλοκαίρι όλοι μας
θέλουμε να τρώμε ελαφριά και τρόφιμα τα οποία να μην μας προσδίδουν λίπος ή
ακόμα καλύτερα να το καταπολεμούν...
τέτοια τρόφιμα είναι τα φρούτα και ιδίως τα πυρηνόκαρπα...
τα πυρηνόκαρπα έχουν την ιδιότητα να προφυλάσσουν από το μεταβολικό σύνδρομο και την αύξηση του σωματικού βάρους...
πυρηνόκαρπα όπως
τα νεκταρίνια

SUMMER CLUBBING-GREECE




ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ : "ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΟΜΙΜΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)





Ο καταστηματάρχης της Πλάκας Λιτοχώρου κ. Δημήτρης Κουρδής κατήγγειλε στην κάμερα του lefteria ότι η τουριστική αστυνομία τον συνέλαβε χθες το μεσημέρι με εντολή εισαγγελέα για δύο νόμιμα μηχανήματα αναψυκτικών, και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τον παρακράτησαν παράνομα μέχρι σήμερα, όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ!



Νίκος Λάππας
  


   Τις τελευταίες ημέρες αρκετό «μελάνι» ξοδεύτηκε γύρω από την υπόθεση της επικείμενης απόθεσης συγκεκριμένου βιομηχανικού αποβλήτου – παραπροϊόντος παραγωγής ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου (ΗΔΜ) – στο λατομείο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Αυτό μάλλον είναι καλό γιατί τουλάχιστον έτσι, παρά τις εκατέρωθεν βολές και υπερβολές, αρχίζουν να πληροφορούνται οι κάτοικοι του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής το τι συμβαίνει δίπλα τους και, αν

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Με το φακό του Θεοδοσίου Ευριπίδη




41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ : Με το φακό του Θεοδοσίου Ευριπίδη







ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ : "ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ




ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/07/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 28/06/2012 στο Λιτόχωρο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου- Ολύμπου σε έκτακτη συνεδρίαση ενέκρινε με πρωτοβουλία και μοναδική στήριξη των δημοτικών παρατάξεων Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου την ταφή βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας ΤΟSΟΗ στο χώρο του λατομείου ( σε 16 στρέμματα θα εναποθέσουν μέσα σε ειδικές μεμβράνες για "προστασία" περίπου 80.000 τόνους αποβλήτων ).

Εκδήλωση προς τιμήν των ναυτικών Λιτοχώρου - Τιμήθηκε ο ναύαρχος Ν.Παππάς



ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ε.α. Ν.ΠΑΠΠΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ν.Παππάς: Οι ηγεσίες να σταματήσουν να διαχειρίζονται μια στρεβλή καθημερινότητα

Ο μυθικός Υπερμαραθώνιος του Ολύμπου





 Ολοκληρώθηκε ο πρώτος υπερμαραθώνιου 100 χλμ στο Όλυμπο με το όνομα Olympus Mythical Trail 100K(OMT100).

Ο εν λόγω υπερμαραθώνιος λόγω των χαρακτηριστικών του είναι ο δυσκολότερος υπερμαραθώνιους που πραγματοποιείται στη χώρα μας και έλαβαν μέρος 141 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω της δυσκολίας και της επικινδυνότητας του, οι

Καλπάζοντας στις πλαγιές του Ολύμπου!...




Του Δημήτρη Βάλλα
Με πολλά... «χάπενινγκ» και μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας που μας πέρασε η ετήσια συνάντηση των φίλων των Αλόγων Νομού Λάρισας στην ορεινή Καλλιπεύκη και συγκεκριμένα στη δασώδη περιοχή της Πατωμένης.


Η συνάντηση που διοργανώνεται για ... 

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ




Έλεγχοι της Κτηματικής για βεβαίωση παραβάσεων στις ακτές της Πιερίας
Στα πλαίσια ελέγχου της καταλληλότητας των νερών των ακτών κολύμβησης, ποταμών και κολυμβητικών δεξαμενών του νομού μας, η Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ έχει συνάψει σύμβαση με εταιρία για τις φυσικοχημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις αυτών, ύστερα από δειγματοληψία από σημεία τα οποία υποδείχτηκαν στην εταιρεία από την Δ/νση Δημόσιας υγείας & Κοιν. Μέριμνας.

Η Οδύσσεια ενός Κατερινιώτη





Το Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια, ΜΑΖΙ με την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Κατερίνη, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, παρουσιάζοντας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (16 και 17 Ιουλίου) στο Δημοτικό θέατρο Πάρκου, την επιθεώρηση «Η Οδύσσεια ενός Κατερινώτη».
Μια λαϊκή παράσταση, με κείμενα ειδικά γραμμένα για την Κατερίνη, με ζωντανή μουσική, πολυπληθή θίασο και γενική είσοδο (λόγω κρίσης) 7 ευρώ.
 

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



Επιτέλους : διακοπές ...στη Λεπτοκαρυά. Χαιρόμαστε τις ακτές Ολύμπου , τη θάλασσα και το\ις ομορφιές της.
Από τον BLOGGER ORFEASLEIVITHRA  ΟLYMPOS : Ευχόμαστε υγεία σε όλους τους αναγνώστες κι όλες τις αναγνώστριές μας.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ


ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ


"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

Οι αετοί δεν γονατίζουν!

Η κραυγή των αετών

Ο Δίας: πρώτα βροντά και ύστερα βρέχει”



Από την αρχαιότητα .... ξεχασμένα!


Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα γαϊδούρια σε άλογα. Και όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησησε:

---“Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε άντρες απλώς με την ψήφο σας και χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;----



Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο, απάντησε:

“Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων.”



Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να φυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Έβαλε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε:

“Κανένα κακό να μη μπει στο σπίτι αυτό”.

Ο Διογένης διάβασε την επιγραφή και απόρησε:

“Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει; “



Ο Μ.Αλέξανδρος έστειλε στον Φωκίωνα 100 τάλαντα. Ο αθηναίος πολιτικός ρώτησε τους ανθρώπους που του έφεραν το μεγάλο αυτό ποσό:

“Γιατί ο Αλέξανδρος διάλεξε εμένα απ’ όλους τους Αθηναίους για να μου χαρίσει 100 τάλαντα; “